leiebil logo

Ring oss +47 21 55 46 13

 
     
   
     
 

 

Nyhetsbrev

Få de beste tilbudene på nyhetsbrev.

 

Tilgjengelig på App Store

Last ned vår app på App Store

 

Leiebil Porsgrunn

Hjem > Leiebil Norge > Porsgrunn

 

Sammenlign pris på bilutleie

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Porsgrunn inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

 

Sammenlign 1200 selskaper og spar opptil 70%

 

Oppnå bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

Inkluderer forsikringer og skatt

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Kundeservice 24 timer i døgnet

 

leiebil firma

 

Porsgrunn miniguide

Porsgrunn

Bilutleie Porsgrunn

Porsgrunn er en bykommune som ligger sørøst i Norge, og tilhører Telemark fylke. De tidligere kommunene Brevik og Eidanger hører i dag til Porsgrunn, og kommunegrensen til Skien går nær Porsgrunn sentrum.

 

Porsgrunn fikk byrettigheter i 1807, og selve bykjernen har bortimot 13.000 innbyggere (2010). Byen ligger ved utløpet av Telemarkvassdraget, og Porsgrunnselva deler byen i to - østsiden og vestsiden. Porsgrunn er en viktig industriby, og har et allsidig kulturliv.

 

Den største og mest kjente turistattaksjonen i byen er Porsgrunds Porselænsfabrik - den tidligere produsenten av porselen som ble grunnlagt i 1885. I dag finnes det et fabrikkutsalg i bygningen - samt et museum, der man bl.a. kan se historiske og unike porselensgjenstander.

 

I sentrum finnes gode shoppingmuligheter med gågater, caféer/restauranter og utesteder. I tillegg har byen det store kjøpesenteret "Down Town" med over 70 butikker.

 

Andre severdigheter i byen er bl.a. Sjøfartsmuseet - med hus og sjøboder fra 1700- 1800-tallet, bymuseet - som består av den gamle prestegården fra 1784, en vakker hage med bl.a. Tollboden fra 1661 (byens eldste hus), Østre Porsgrunn kirke fra 1760 samt Vestre Porsgrunn kirke fra 1758.

 

Porsgrunn har variert skjærgård med mange badeplasser, samtidig som man har kort avstand til både skog og fjell.

 

Skien Lufthavn er nærmeste regionale flyplass -  som ligger 11 km nordvest for Porsgrunn. Nærmeste internasjonale flyplass er Sandefjord Lufthavn - Torp. Denne ligger 47 km vest for Porsgrunn.

 
     
 

Leiebilguiden.no

Informasjon

Support

Følg oss

Mest besøkt