Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Helsinki

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Helsinki inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie eller forretningsreise til Helsinki? Helsinki er en populær bilutleie-destinasjon, og mange foretrekker å hente bilen allerede når de ankommer flyplassen. Med leiebil i Helsinki har man flotte muligheter for se mer av regionen utenfor sentrum, og man slipper å være avhengig av offentlig transport.

Ved å sammenligne priser fra flere bilutleieaktører, vil du finne billigst mulig leiebil i Helsinki.

Helsinki miniguide

Leiebil Helsinki
Bilutleie Helsinki

Helsinki (svensk: Helsingfors), Finlands hovedstad, er en stor havneby ved Finskebukta – i Södra Finlands län. Innbyggertallet i selve byen er på 583.484 (2009) – mens det i hele hovedstadsregionen bor ca. 1 million mennesker.

Helsinki ble grunnlagt av den svenske kongen Gustav Vasa i 1550, og sentrum lå da litt lengre mot nordøst – men det ble allerede rundt 100 år senere flyttet til sitt nåværende sted. Byen var i flere hundre år under svensk – deretter en kortere periode under russisk – styre. Siden 1917 har Helsinki vært hovedstad i det selvstendige Finland.

Store deler av Helsinkis arkitektur er preget av klassisisme og jugend-stil, men byen kan også vise fram flere monumentalbygg i moderne funkis-stil. Flere av disse er tegnet av Finlands egen verdensberømte arkitekt Alvar Aalto (1898-1976). Hans mest berømte byggverk er konsert- og kongresshallen Finlandiahuset (1971).

Blant Helsinkis øvrige severdigheter må følgende nevnes: Samtidskunstmuseet Kiasma, den ortodokse Uspenskij-katedralen og Sveaborg festning – som omfatter flere øyer i skjærgården ved innløpet til byen. Den regnes som en av verdens største, bevarte sjøfestninger – og står på UNESCOs verdensarvliste.

Flyplass

Den internasjonale flyplassen Helsinki Vanda Airport (HEL) ligger 20 km nord for sentrum, og betjener 15 millioner passasjerer årlig (2014). Lufthavnen er hovedflyplass i Finland.

Mellom terminal 1 og 2 finner man skrankene til en rekke bilutleiefirmaer – bl.a. Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

Trafikk

Finland har et godt utbygd veinett som holder god standard. Trafikkreglene og kjørestilen er stort sett som i Norge. Fartsgrensene i Finland er 50 km/t ved tettbygde strøk, 80 – 100 km/t på landeveier og 120 km/t på motorveier.

Det er ingen veiavgift på motorveiene i Finland. Landets promillegrense ligger på 0,5, mens vi i Norge har en grense på 0,2.

Fra Helsinki er det motorveiforbindelse til en rekke andre byer i Finland, slik at man enkelt og raskt kan besøke andre destinasjoner.

Det kan til tider være vanskelig å finne ledig parkeringsplass i Helsinki sentrum, og parkeringshusene har ofte høy avgift. Flere sentrumshoteller tilbyr imidlertid sine gjester parkeringsplass.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Helsinki kan man ta spennende dagsturer i området utenfor hovedstaden, – helt i sitt eget tempo.

Et kjøretips er Nuuksio Nasjonalpark, som ligger 37 km nordvest for Helsinki. Nasjonalparken ble grunnlagt i 1994, og består av et vakkert naturlandskap av skogsområder, fjell, daler og utallige innsjøer.

Det er besøkssenter ved hovedinngangen til nasjonalparken, og man kan velge mellom forskjellige turstier.

Er man interessert i klassisk musikk, bør man ta en kjøretur til huset “Ainola”, som ligger 40 km nord for Helsinki. Finlands mest kjente komponist Jean Sibelius bodde og arbeidet her, og i dag er hans hjem omgjort til museum. Ainola Sibelius Museum ligger 2,5 km sør for byen Träskända (finsk: Järvenpää).

Havnebyen Åbo er også et flott besøksmål, og heter på finsk Turku. Åbo ligger 169 km vest for Helsinki, og er Finlands 5. største by med 183.000 innbyggere (2014).

Åbo ble grunnlagt på 1200-tallet, og er Finlands eldste by. Her kan man besøke Åbo Slott – som også ble oppført på 1280-tallet samt Domkirken som ble innviet på 1300-tallet. Andre severdigheter i byen er Klosterbacken friluftsmuseum samt museet “Aboa Vetus & Ars Nova” – som har utstillinger innen historie, arkeologi og samtidskunst.

Åbo ble kåret til Europeisk Kulturhovedstad i 2011 (sammen med byen Tallinn i Estland).