Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie København

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i København inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Er du på jakt etter rimelig leiebil i København? Det er svært populært å leie bil i København, og de aller fleste velger å hente bilen på flyplassen. Med leiebil i København har du mulighet til å ta hyggelige dagsturer i området omkring byen, og du slipper samtidig å være avhengig av offentlig transport. Ved å sammenligne priser på leiebil i København fra flere aktører, kan du dermed spare mange penger. Dersom du heller ønsker å hente leiebilen i sentrum av byen, er dette også mulig.

København miniguide

Leiebil København
Bilutleie København

København ligger på øya Sjælland ved Øresund, og er hovedstad i Danmark. I selve byen er det ca. 653 000 innbyggere (2023), mens det i hele storbyområdet bor nesten 1,3 millioner. Byen ble grunnlagt på 1100-tallet.

Som hovedstad med en lang historie har København naturligvis en rekke interessante severdigheter – både av historisk og annen art. Noen av de mest kjente er skulpturen Den lille Havfrue på Langelinie, Rundetårn (oppført 1642 som frittstående tårn til Trinitatis kirke) og Tivoli (Skandinavias mest berømte fornøyelsespark, som ble åpnet i 1843).

Ellers finnes det flere store slottsanlegg i København som kan besøkes med leiebil, der Amalienborg Slot er det fremste. Det ble oppført som kongelig residens i årene 1748-1760, og er fremdeles den danske monarkens hovedresidens. Rosenborg Slot, som ligger i den vakre parken Kongens Have, er det eldste av slottene i byen. Det ble oppført i 1632 – og huser i dag Det kulturhistoriske museum. Christiansborg Slot på Slotsholmen ble første gang oppført i 1730, men ble senere ødelagt i to store branner. Dagens Christiansborg ble innviet i 1907, og her holder Folketinget, Høyesterett og den danske statsministeren til.

Andre eldre byggverk i byen er de eldste delene av Københavns Universitet, som ble grunnlagt allerede i 1479 (Nordens eldste). I nærheten ligget St. Petri kirke fra 1586. Ellers er det flere flotte parker i København, der den store Ørstedsparken er et av byens mest populære rekreasjonsområder.

Ellers har København et rikt kulturliv, og på museumsfronten må særlig Nationalmuseet nevnes, samt kunstinstitusjonene Statens museum for kunst, Ny Carlsberg Glyptotek og Thorvaldsens Museum (som har sitt utgangspunkt i den berømte billedhuggeren Bertel Thorvaldsen). Byens nyeste kulturelle attraksjon er det imponerende Operahuset på Holmen, som ble innviet i 2005.

København har selvsagt også et levende og rikholdig shopping- og utelivstilbud. Gågateområdet ”Strøget” er et av Skandinavias mest kjente handlestrøk – og i det gamle havneområdet Nyhavn (som i tidligere tider hadde et relativt dårlig rykte) ligger det innbydende restauranter på rekke og rad.

Leiebil flyplass

København Lufthavn Kastrup, som er Nordens største lufthavn, ligger på Amager, 8 km sørøst for København sentrum. Alle priser på leiebil i København inkluderer ansvarsforsikring, selvrisikoforsikring, tyveriforsikring og eventuell flyplass avgift. Leiebil i København har aldri vært billigere. Prisene oppgitt sammenlignes fra kjente selskaper som Sixt, Alamo, Hertz, Budget og Europcar.

Trafikk

København har et godt utbygd veinett, og motorveiene er avgiftsfrie. Som i andre større byer kan det imidlertid bli stor trafikk og kødannelse i rush-tiden. København opererer med 3 parkeringssoner, og P-avgiften er høyere jo mer sentralt man parkerer. Skal du bo på hotell i sentrale København, bør du undersøke om hotellet tilbyr gjesteparkering.

Med bilutleie i København kan man ta korte eller lengre bilturer utenfor byen, og oppdage nye og spennende områder i regionen.

Kjøretips med leiebil i København

Et kjøretips er å ta en dagstur fra København til Malmø i Sverige via Øresundsbroen. Avstanden er 42 km, og broen er 15,9 km lang. Det er mange flotte steder å besøke i Malmø – deriblant Malmöhus Slott fra 1530-tallet, som dessuten har et kunstmuseum og et kulturhistorisk museum. Andre severdigheter er St. Petri-kirken fra 1300-tallet, den 190 meter høye skyskraperen “Turning Torso” samt fornøyelsesparken “Folkets park”. Besøker man Malmø sommerstid, bør man også kjøre innom den flotte badestranden Ribersborg.

Det kreves en veiavgift for å kjøre over Øresundsbroen, og oppdaterte priser finnes her.

Med leiebil kan man også kjøre til byen Odense, som ligger på øya Fyn – og er Danmarks 3. største by. Odense befinner seg 165 km vest for København, og er som kjent H.C. Andersens fødeby. Her kan man besøke forfatterens barndomshjem samt et museum tilegnet hans liv og virke. Andre severdigheter i Odense er bl.a. Domkirken fra 1300-tallet og friluftsmuseet “Den Fynske Landsby”. Litt sør for sentrum ligger Nonnebakken – der man kan se rester av en vikingborg fra ca. år 1000.