Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Savonlinna

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Savonlinna inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Savonlinna miniguide

Leiebil Savonlinna

Bilutleie Savonlinna

Savonlinna (svensk: Nyslott), som har 27.746 innbyggere (2009), ligger i landskapet Södra Savolax – i den sørøstlige delen av Finland. Avstanden til den russiske grensen er i underkant av 70 km. Byen ble grunnlagt allerede i 1639 – og sentrum ligger i naturskjønne omgivelser på flere holmer i et sund mellom innsjøene Haapavesi og Pihlajavesi.

Byens mest berømte severdighet er middelalderborgen Olavinlinna (svensk: Olofsborg). Den ble bygget av svenskene i 1470-årene, og hvert år siden 1967 har den internasjonalt anerkjente Savonlinna Opera Festival blitt arrangert her. I tillegg er borggården åsted for en årlig ballettfestival.

En annen stor attraksjon i Savonlinna er dampbåt-trafikken på alle innsjøene som er forbundet med hverandre i det enorme Saimaa-systemet. I sommerhalvåret kan man reise på cruise med en av dampbåtene – og man kan også boltre seg i en av de mange andre aktivitetene som byen og omegnen kan tilby: Kanopadling, fisking, bading, golf m.m. Vinterstid er de to skisentrene rett utenfor Savonlinna svært populære utfartsmål.

Barnefamiler på ferie i Savonlinna velger gjerne også en utflukt til aktivitetssenteret Kesämaa Aquapark, som ligger 30 km sørøst for byen – i Punkaharju. Ellers har Savonlinna siden år 2000 vært fast arrangørby for et ganske spesielt mesterskap – VM i mobiltelefonkasting!

Savonlinna Airport, 15 km nord for byen, er en lokal flyplass med faste ruter til Helsinki.

Norsk bokmål