Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Toulouse

Har du valgt Toulouse som din neste feriedestinasjon? Trenger du leiebil i løpet av oppholdet? Ikke bekymre deg, du vil finne et bredt utvalg av leiebiltjenester du kan velge mellom i denne byen. Dessuten finner du mange av disse bilutleiefirmaene på eller i nærheten av flyplassen. Å leie en bil er enkelt og greit siden du til og med kan leie bil på nettet før ankomst.

En Toulouse-guide

Toulouse
Bilutleie Toulouse

Toulouse regnes som den fjerde største byen i Frankrike med sine 466 297 innbyggere. Dette er ifølge folketellingen som ble gjort i januar 2014. Det er imidlertid over en million innbyggere i hovedstadsområdet Toulouse. Byen ligger på bredden av elven Garonne og er kjent for sin enorme tilstedeværelse i luftfartsindustrien. Den grenser til blant andre Blagnac, Colomiers og Balma. Toulouse har et av de eldste universitetene i Europa – nemlig Université Toulouse. Dette er en institusjon som ble grunnlagt i 1229 og den sørger i dag for utdanning til mer enn 103 000 studenter. 

Toulouse har et stort antall severdigheter og monumenter, hovedsakelig bestående av kirker, museer og «hôtels particuliers» som er store eneboliger som vanligvis omslutter en indre gårdsplass. Disse bygningene er fra det 11. til det 17. århundret, noe som vil si at Toulouse er en veldig historisk by. Byen har også en veldig robust økonomi, takket være sin enorme deltakelse i blant annet luftfarts-, rom-, elektronikk-, informasjonsteknologi- og bioteknologibransjer. Toulouse har en åpen kultur som spenner over flere sjangre. Noen av kulturaspektene som er lett å merke i Toulouse inkluderer: 

  • Opera 
  • Sport som rugby og basketball 
  • Kunst 
  • Mat og vin 

En uforglemmelig historisk begivenhet i Toulouse er byggingen av Concorde supersoniske fly i byen. Dette var et fellesforetak mellom den britiske og franske regjeringen. Siden den gang har byen hatt en enorm økonomisk vekst. Dette, kombinert med de mange historiske stedene og den livlige kulturen, gjør Toulouse til et senter for attraksjoner blant besøkende. Det er imidlertid også mange historiske og kulturelt interessante steder å besøke i nærheten, samt områder med enestående naturlig skjønnhet. Så hvis du besøker Toulouse for første gang, bør du vurdere å leie en bil. 

Prosessen med å leie en bil er ganske enkel, og du kan finne bilutleiefirmaer i terminalene på flyplassen så snart du har landet. Et råd til besøkende, spesielt førstegangsbesøkende, er imidlertid å sørge for at du går grundig gjennom vilkårene for tjenester som disse byråene setter før du leier en bil. De beste tilbudene kan sannsynligvis bli funnet ved å gjennomføre en prissammenligningssjekk på nett. Dette er enkelt og praktisk, og du sparer tid ved å bestille på forhånd dersom du bruker et av de mange nettstedene for bilutleie. 

Utforsk med leiebil

Når du planlegger turen til Toulouse, har du sannsynligvis allerede en liste over steder du vil besøke. Vi har imidlertid noen interessante forslag som du bør sjekke ut for å få mest mulig ut av turen. Vårt første forslag er Place du Capitole. Hvis du ikke hadde dette stedet i tankene, vil du takke oss for å foreslå det. Dette er navet i Toulouse-livet, og det er et livlig sted med mye som skjer. Byens torg viser den klassiske arkitekturen i Toulouse. Sentrum ligger omtrent 9 km fra Toulouse lufthavn, og det vil ta deg omtrent 20 minutter å kjøre dit. 

Sentrum av Toulouse har mange enveiskjørte gater, noe som kan gjøre det vanskelig å kjøre gjennom sentrum. Det er imidlertid mange andre interessante steder å besøke. Musée des Augustins er for eksempel et kunstmuseum kun 1,9 km fra Place du Capitole. Den rommer flere gjenstander, inkludert malerier, skulpturer og spesielle samlinger. Du finner flere gotiske, romanske og renessanse-baserte gjenstander som spenner over flere århundrer helt fram til det 20. århundre. Forsikre deg om at du har et godt kamera når du er på besøk, fordi det vil være mange muligheter til å ta fantastiske bilder til Instagram-kontoen din. 

Selv om det er mange interessante steder i selve Toulouse, kan du besøke noen spektakulære steder utenfor Toulouse også, inkludert Parc Naturel Régional du Haut Languedoc, hvis du leier en bil. Du kan også ta en kjøretur til Caraman, som er en kommune eller distrikt som ligger i departementet Haute-Garonne. Caraman ligger bare 30 km sørvest for Toulouse. Med en kombinasjon av religiøse og kommersielle byggverk er det mye å se der. En populær attraksjon er Covered Market, som består av flere butikker som hovedsakelig selger motevarer og mat. 

Fra Toulouse kan du også kjøre til Castelnaudary, som ligger bare 50 kilometer sørøst for Toulouse. Dette er et annet distrikt, som ligger i Aude-området i Occitanie-regionen. Castelnaudary har flere attraksjoner, og den mest besøkte er Le Grand Bassin, som er det største området med åpent vann, og som dekker rundt 7 hektar og finnes langs Canal du Midi. Canal du Midi fungerte også som et viktig middel for transport av varer fram til 1900-tallet, men brukes nå hovedsakelig til turisme og rekreasjon i Toulouse. 

Flyplasser

Toulouse har ganske mange flyplasser tilgjengelig for besøkende, alle med fantastiske leiebiltjenester. Den mest populære er Toulouse-Blagnac lufthavn (TLS) som ligger 9 km nordvest for Toulouse og delvis i Blagnac. Fra og med 2017 har flyplassen flyreiser til over 74 destinasjoner. Flyplassterminalene har flere restauranter og barer, internettilgang, valutavekslingsfasiliteter og minibanker. Toulouse ligger også omtrent 90 km fra Carcassonne lufthavn i sørøst, og flyplassen Castres Mazamet i øst. 

På Toulouse-Blagnac lufthavn har du tilgang til flere bilutleiefirmaer som tilbyr rimelige leiebiltjenester. Noen av dem tilbyr til og med en gratis tur til kontorene sine fra flyplassen. Blant de mest populære finner du Hertz, som er et amerikansk bilutleiefirma med base i Estero, Florida. Du finner også Europcar, et utleiefirma som opererer i totalt 140 land. Andre utleiebyråer tilgjengelig fra flyplassen er Enterprise Rent-A-Car-Toulouse Portet, Interrent, Goldcar og Sixt for å nevne noen. 

De fleste av disse utleiefirmaene opererer hver dag mellom kl. 07.00 og midnatt. Mange av dem tilbyr online bestilling, slik at besøkende enkelt kan sjekke hvilke biler byråene har tilgjengelig, forsikringspakkene som tilbys og de forskjellige retningslinjene som utleietjenesten har før de drar til kontoret. Du finner disse utleiefirmaene spredt over flyplassterminalen. 

Trafikk

Toulouse kan skryte av et godt tilkoblet veinett, selv om det som nevnt er flere enveissystemer i drift i sentrum. Du kommer enkelt til sentrum fra flyplassen langs hovedveiene. I løpet av vanlige dager er trafikken rundt byen ofte rolig, selv om den kan blandes med en middels flyt rundt overfylte områder som Jardin Pierre Goudouli. Den nasjonale fartsgrensen på hovedveier i bebygde områder er 50 km/t. 

Fartsgrensen for hovedveier utenfor bebygde områder er imidlertid satt til 80 km/t, og øker til 130 km/t på motorveier, selv om denne grensen synker til 110 km/t hvis det regner. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er noe spesifikt fartsskilt ved inngangen til bebygde områder, spesielt ved inngangen til små landsbyer. Et navneskilt ved inngangen til en landsby eller by med mørkeblå bokstaver på en hvit bakgrunn indikerer imidlertid et bebygd område. 

Toulouse tilbyr flere parkeringsmuligheter, spesielt i sentrum. Disse inkluderer blant andre Parking Q-Park Toulouse Jeanne D’Arc, Vinci Park, Onepark og Parking Indigo Victor Hugo. Det er viktig å huske på at franskmennene kjører på veiens høyre side. Vær også oppmerksom på at franskmennene har et populært ordtak – «Priorité à droite» – når du kjører i Frankrike, som betyr «prioritering til høyre». Dette betyr ganske enkelt at trafikken må vike for biler som kommer inn fra høyre, med mindre det er veiskilt som indikerer noe annet. Så neste gang du besøker Toulouse, hvorfor ikke leie en bil og dra på oppdagelsesferd?