Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Toulouse

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Toulouse inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Toulouse miniguide

Toulouse

Bilutleie Toulouse

Toulouse ligger litt nord for Pyrénéene – mellom Middelhavet og Atlanterhavet, og den er administrativt sentrum i departementet Haute-Garonne (som er en del av regionen Midi-Pyrénées). Selve byen har et innbyggertall på ca. 440.000, men tar man hele storbyområdet med, passerer det 1 million. Den økonomiske og befolkningsmessige ekspansjonen har vært stor etter 2. verdenskrig, først og fremst på grunn av en sterk satsning på flyproduksjon (Airbus) og høyteknologisk industri.

Toulouse er kjent som «Den Rosa Byen» (La Ville Rose) fordi det meste av den eldre bebyggelsen er oppført i en særegen type rosa teglstein. Byen ligger ved elva Garonne, som renner fra Pyrénéene og ut i Atlanterhavet ved Bordeaux. Og i nærheten ligger tilknytningspunktet mellom Garonne og Canal-du-Midi – den kunstige vannveien til Middelhavet, som ble anlagt så tidlig som i 1681 (og står på UNESCOs verdensarvliste).

Det er en rekke severdigheter av arkitektonisk og historisk art i Toulouse. Blant disse finner vi det 120 meter lange praktbygget Le Capitole fra 1753 (de eldste delene er fra middelalderen), som huser såvel byens rådhus som operaen Théâtre du Capitole. Ellers finnes det flere praktfulle middelalderkirker her – bl.a. katedralen Saint-Etienne fra 1200-tallet. Blant de øvrige severdighetene kan følgende nevnes: Musée des Augustins fra 1400-tallet (et tidligere kloster), en rekke spesialmuseer og Cité de l’Espace – som er en temapark for romfartsteknologi.

Nærmeste flyplass – Aéroport de Toulouse-Blagnac – ligger noen få kilometer nordvest for sentrum.

Norsk bokmål