Leiebil Frankrike

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Frankrike

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Frankrike inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til Frankrike, og ønsker å leie bil under ditt opphold? Det er populært og praktisk med leiebil i Frankrike, og du slipper å tenke på offentlig transport. I tillegg vil du kunne kjøre til nærliggende byer og tettsteder – noe som gjør ferien enda mer innholdsrik. De fleste ønsker å leie bil allerede når de ankommer flyplassen på sitt bestemmelsessted. Dersom du bestiller leiebilen før avreise, vil bilen stå klar når du ankommer flyplassen.

Frankrike miniguide

Frankrike
Bilutleie Frankrike

Frankrike (64 millioner innbyggere i 2009) ligger i Vest-Europa – og grenser til Belgia, Luxembourg, Tyskland, Sveits, Italia, Andorra og Spania. Dessuten er fyrstedømmet Monaco, som er en selvstendig stat ved Middelhavs-kysten, omsluttet av Frankrike. I tillegg til Middelhavet grenser landet også til Atlanterhavet og Den engelske kanal.

Frankrikes landskap består av lavland i nord og vest, mens Midt-Frankrike er dekket av  fjellregionen Sentralmassivet. I sørvest mot Spania ligger fjellkjeden Pyrenéene, og vi finner Alpene i øst (der Frankrike møter Sveits og Italia). Den høyeste fjelltoppen i Alpene er Mont Blanc (4807 m.o.h.).

Frankrike har stort sett et temperert klima med forholdsvis varme somre og milde vintre. Langs Atlanterhavskysten er det et noe våtere kystklima, mens Sør-Frankrike er preget av en varmere og tørrere Middelhavsklima.

Hovedstaden i landet, Paris, utgjør Europas største metropolområde. Det bor nesten 12 millioner mennesker her (rundt 2,2 millioner i den indre bykjernen), og er en stor turistdestinasjon med mange berømte landemerker.

Andre store byer i Frankrike er Marseille, Lyon, Toulouse, Bordeaux, Strasbourg og Nice. Frankrike er særlig berømt for sitt kjøkken og for sine kvalitetsviner – og er ellers en av Europas store kulturnasjoner.

Frankrikes viktigste lufthavn er Charles de Gaulle Internasjonale Flyplass (også kjent som Roissy Airport) – ligger 30 km nordøst for Paris.

Leiebilguiden.no har et av markedets bredeste utvalg av leiebil i Frankrike. Ved bestilling gjennom oss er du garantert lave priser på bilutleie på de fleste destinasjoner.

Trafikk

  • Frankrike har god infrastruktur, og et omfattende nettverk av motorveier (“Autoroute”). En stor andel av motorveiene er avgiftsbelagte, og man kan velge om man vil betale med kort eller kontanter.
  • I tettbebygde strøk er fartsgrensen 50 km/t, mens på motorveier veksler fartsgrensene mellom 90 km/t og 130 km/t.
  • Promillegrensen i Frankrike er fastsatt til 0,5, mens den i Norge er på 0,2.
  • Ved de fleste flyplasser rundt omkring i landet finner man filialer til anerkjente bilutleiefirmaer som f.eks. Avis, Hertz og Alamo – der man kan både hente og levere leiebilen. I de fleste franske byer kan man dessuten hente og levere leiebilen i sentrumsområdet.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Frankrike har man de beste muligheter for å se mer av landsdelen man skal til, og man slipper å tenke på offentlig transportmuligheter.

Å kjøre inn til sentrum av Paris kan imidlertid være stressende, og det anbefales ikke for uerfarne bilister. Det er i tillegg ofte vanskelig å finne ledig parkeringsplass. Skal man kjøre inn i større byer i Frankrike, kan det være lurt å bestlle leiebil med GPS – slik at man lettere finner frem.

Bayeux

Bayeux er en populær turistdestinasjon som ligger nordvest i Frankrike, nærmere bestemt i regionen Basse-Normandie. Byen er liten med kun 14.000 innbyggere, men er et perfekt utgangspunkt for å ta spennende utflukter med leiebil. Bayeux ligger ved elven Aure – ca. 7 km fra Atlanterhavskysten.

Den internasjonale flyplassen Paris – Charles de Gaulle Airport (CDG), ligger 286 km øst for Bayeux. Ved ankomsthallen i terminal 1 og 2 finner man kontorene til en rekke anerkjente bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Hertz, Sixt, Budget, Dollar og National.

Bayeux er kjent for sine mange historiske bygninger fra 1300 – 1500-tallet i gamlebyen, og spesielt berømt for sitt museum der “Bayeux-teppet” er stillt ut. Bayeux-teppet er et historisk dokument, og viser Vilhelm Erobreren sitt felttog og slaget ved Hastings i 1066. Teppet er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Også byens katedral fra 1077 er en stor severdighet. Bayeux har Frankrikes største britiske krigskirkegård.

Nærmeste større by er Caen, som ligger 30 km sørøst for Bayeux. I Caen kan man besøke et museum med fokus på 2. verdenskrig samt Vilhelm Erobrerens slott – et av de største middelalderslottene i Europa.

Med leiebil kan man også kjøre til de flotte badestrendene i Arromanches – som ligger 13 km nordøst for Bayeux.

Det er også populært å ta en dagstur til tidevannsøya Mont-Saint-Michel, som ligger 126 km sørvest for Bayeux. Benedikterklosteret på øya ble grunnlagt i år 708, og er idag museum. Le Mont-Saint-Michel er en av Frankrikes største turistattraksjoner, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Bordeaux

Bordeaux ligger ved elven Garonne sørvest i Frankrike, og er en havneby i regionen Aquitaine med omlag 240.000 innbyggere. Bordeaux er berømt for sin vinproduksjon, og er dessuten en livlig by med mange historiske bygninger fra 1700-tallet samt flere kirker fra 1200-tallet. I Bordeaux har ellers et vinmuseum, et arkeologisk museum, et naturhistorisk musum samt to kunstmuseer. Havneområdet står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I sentrum finner man en lang gågate med trivelige butikker, caféer og restauranter.

Flyplassen Bordeaux – Mérignac Airport (BOD) ligger 11 km vest for sentrum. Her har en rekke bilutleiefirmaer sine kontorer – deriblant Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz og Sixt.

Nord for Bordeaux ligger vindistriktet Médoc, som har mange berømte vingårder. Flere av dem tar imot besøkende for omvisning og prøvesmaking.

Med leiebil kan man også kjøre til den lille kystbyen Arcachon ved Atlanterhavet, som ligger 65 km sørvest for Bordeaux. Her finner man flotte bademuligheter med lange sandstrender. En annen attraksjon like i nærheten er “Dune du Pilat” – som er Europas største sanddyne. Dune de Pilat er 3 km lang, 500 meter bred og måler opptil 110 meter på sitt høyeste. Sanddynen befinner seg 13 km sør for Arcachon.

Lyon

Lyon ligger sørøst i Frankrike, og er landets 3. største by. Lyon befinner seg i regionen Rhône-Alpes, og er en vakker by som huser en rekke historiske bygninger. Gamlebyen i Lyon står oppført på UNESCOs verdensarvliste – og her kan man bl.a. se byens landemerker Saint-Jean-katedralen fra 1481 og kirken Notre-Dame de Fourvière fra 1896.

Lyon har også en rekke museer, kunstgallerier og parker, og en stor attraksjon er ruinene fra det romerske amfiteatret. Byen har ellers gode shoppingmuligheter med butikker og markeder.

Den internasjonale flyplassen Lyon Saint-Exupéry Airport (LYS) ligger 28 km øst for sentrum. I terminalbygningen har flere bilutleiefirmaer sine filialer – deriblant Avis, Hertz, Sixt, National og Europcar. Med leiebil kan man besøke den lille middelalderlandsbyen Pérouges, som ligger 40 km nordvest for Lyon. Pérouges ligger på en høyde, og alle byens historiske bygninger er restaurert. Pérouges har en sjarmerende atmosfære, og flere trivelige caféer.

Et annet kjøretips er å besøke slottet “Palais Idéal du Facteur de Cheval”, som ligger 82 km sørøst for Lyon. Bygget minner om et stort sandslott, og ble oppført i 1912 av postbudet Cheval. Slottet er bygget i kalkstein, sand og betong, og måler 12 x 26 meter.