Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Ioánnina

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Ioánnina inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Ioánnina miniguide

Ioánnina

Bilutleie Ioánnina

Ioánnina ligger i det nordvestlige hjørnet av Hellas – og er hovedstad i det administrative distriktet (prefekturet) Ípiros. Byen har ca. 70.000 innbyggere og har en idyllisk plassering ved den store innsjøen Pamvotis.

Ioánnina ble grunnlagt av romerne på 500-tallet e.Kr. – men det er funnet spor der byen ligger etter svært gamle bosetninger (fra den paleolitiske perioden for rundt 38.000 år siden). Store deler av Ioánnina ble ødelagt i en omfattende brann i 1864, men ble raskt bygget opp igjen. Dette har imidlertid gjort at mye av bebyggelsen er av nyere dato.

Det finnes likevel en del bevarte historiske minnesmerker – bl.a. et interessant festningsområde fra middelalderen som ligger midt i sentrum. En del av dette komplekset er det såkalte «Citadellet», der man kan besøke den berømte albanske opprøreren Ali Pashas mausoleum. Byens hovedattraksjon er nok likevel Ioánnini-øya (eller «Nisaki», som den kalles) i Pamvoti-sjøen. Dit kommer man med ferje, og overfarten tar 15 minutter. Øya kan by på ikke mindre enn 7 klostre fra middelalderen, flere med vakker, byzantinsk utsmykning.

Nærmeste flyplass – Ioánnini National Airport – ligger like utenfor sentrum

Norsk bokmål