Vi sammenligner 1700 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Rhodos

Lengter du etter å slappe av på stranden i kjølig bris mens du ser på det krystallklare havet? Da er et besøk til Rhodos det du trenger. Dette er en destinasjon med 300 solskinnsdager årlig, noe som gjør det til det perfekte feriestedet for europeiske turister. Mulighet for bilutleie gjør fremkomsten enkel, og du kan finne bilutleiefirmaer på flyplassen ved ankomst. 

Rhodos-guide

Rhodos
Bilutleie Rhodos

Historien til Rhodos stammer fra forhistorisk tid, og de første menneskene som okkuperte øya kom fra Kreta. Deretter kom dorerne og folk fra Fønikia, og alt dette skjedde før trojanerkrigen. Etter krigen opplevde øya en periode med rask vekst, noe som førte til at steder som Ialyssos, Lindos og Kamiros oppstod. Dette er eldgamle byer, men de holder likevel tritt med dagens standard. I år 2000 f.Kr. ble øya en del av det romerske imperiet. Øya ble imidlertid rammet av et jordskjelv i 515 e.Kr., noe som førte til massive ødeleggelser. 

Øya ble gjenoppbygd, men dette markerte begynnelsen på en mørk invasjonshistorie. Først ankom perserne, og deretter araberne i år 653 e.Kr., og de ødela de historiske monumentene på øya. Piratene i Sarasenere kom like etter, men den bysantinske marinen slo tilbake mot dem i år 714 e.Kr. med «gresk ild». I år 807 e.Kr. invaderte Harun al-Rashids folk området, hvilket var en ny katastrofe. Han gjorde fatale ødeleggelser på øya og tok med seg alt av verdi. Det han ikke visste, var at tiden var i ferd med å renne ut for han også. Her er noen andre som regjerte i området: 

  • Korsfarere 
  • genovesere
  • johanitterordenen
  • tyrkere og 
  • italienerne 

Italienerne var de siste som okkuperte øya til slutten av andre verdenskrig. Deretter ble den en del av Hellas. Alle disse inntrengerne var med på å forme historien og den nåværende kulturen som finnes på Rhodos. I dag bor det omtrent 115 000 mennesker på øya og rundt 60 000 bor i byen. Øya har en 220 km lang kystlinje i Egeerhavet, noe som gir besøkende mange muligheter til sol. bading og vannsport. Det er mange aktiviteter du kan gjøre på strendene, inkludert vindsurfing, svømming, soling og seiling. 

Øya er også hjemsted for hjortedyret dåhjort. Dyrene lever i skogsområdene på øya, og 37 % av landmassen er dekket av en furu og sypress-skog. Landets terreng byr på en blanding av daler og åser, for ikke å snakke om de vakre monumentene som kjennetegner øya. De eldgamle byene eksisterer fortsatt den dag i dag. Ialyssos ligger 6,8 km fra Rhodos – en kort kjøretur på 13 minutter. På den andre siden ligger Lindos og Kamiros, henholdsvis 50,1 km og 34,2 km fra Rhodos. 

Utforsk med leiebil

Med en leiebil kan du reise rundt på øya i ditt eget tempo. Husk å ta med deg et kamera for å fange de hyggelige minnene på denne turen. Det er også lurt å reise i grupper, men det er fullt mulig å ha det hyggelig på egen hånd også! Det er andre grupper du kan bli med og ha det gøy sammen med, hvis du ikke har noe imot å møte nye mennesker. Du må gjerne bruke Google til å søke etter guidede omvisninger, spesielt hvis det er første gang du er her. Dette vil gjøre det enkelt for deg å oppdage øya. 

Hvis du bor i Rhodos by, kan du ta en bilferie til Lindos. Det tar omtrent en time å kjøre hit. Du kan også ta deg tid til å besøke andre steder, som Faliraki. Dette ligger omtrent 15,7 km fra Rhodos. I stedet for å kjøre rett til Lindos, kan du også ta en avstikker og kjøre innom Therme Kallithea, som ligger 4,4 km fra Faliraki. Herfra kan du kjøre rett til Tsampika-stranden, en avstand på 15,5 km, og ta en dykkert. Spis gjerne lunsj på et av spisestedene ved stranden. 

Etter lunsj kan du kjøre rett til byen Lindo. Det vil ta deg omtrent 34 minutter å kjøre dit, og avstanden er 26,7 km. Lindos er en by utsmykket med gamle monumenter. Det ville være en fin idé å vie de to neste dagene av ferien bare til å utforske denne byen alene. Det vil gi deg god tid til å se byens mange attraksjoner i eget tempo. 

En av de viktigste severdighetene i denne byen er Akropolis i Lindos. Her på toppen av Monte Smith-åsen, ligger restene av det hellenistiske stadionet som en gang var sentrum for sportsbegivenheter i det 3. århundret f.Kr. Fra dette utsiktspunktet fås flott utsikt over den hvitkalkede landsbyen nedenfor, som kan by på mye gammel historie. Når du utforsker byen, kan du glede deg over noen av de lokale aktivitetene, som for eksempel eselridning eller en god svømmetur i St. Paul’s Bay. 

Flyplasser

Rhodos internasjonale lufthavn forbinder denne vakre øya med resten av verden. Som de fleste flyplasser i verdensklasse, er flyplassen på Rhodos bygget for å imøtekomme behovene til alle reisende. En rask titt på selskapets nettside kobler deg til flyplasstjenester som bagasjehåndtering, førstehjelp, valutaveksling og forretningssalonger. Du får også informasjon om hvor du kan handle og spise mens du er på flyplassen. 

Når det gjelder informasjon om flyreisen din, kommer flyplassledelsen fortløpende med informasjon om flyplanene. På denne måten vil du vite når du kommer til å lande eller forlate byen. Noen av de populære destinasjonene fra Rhodos sin flyplass, inkluderer Paris, London, Berlin, New York og Roma – bare for å nevne noen. Det er også viktig å nevne noen av flyselskapene som betjener denne flyplassen. Disse selskapene inkluderer Air Mediterranean, British Airways og Danish Air Transport. 

Det er flere bilutleiefirmaer som opererer fra Rhodos’ lufthavn. Disse inkluderer internasjonale operatører som Sixt, Budget, Hertz og Avis. Det finnes også greske bilutleiefirmaer som Avance, som opererer direkte fra flyplassen. Enten du foretrekker å benytte en lokal eller internasjonal leiebiloperatør, må du forsikre deg om at du forstår vilkårene og betingelsene deres. Kontroller også kjøretøyets tilstand før du signerer noen kontrakt. 

Trafikk

Når du kjører på øya er det viktig å følge med på trafikknyheter. Dra nytte av gratis-apper på nettet for å planlegge rutene dine, spesielt hvis du er ny her. Fordelen med disse appene er at du på forhånd kan vite når en vei er stengt eller når det er en ulykke et sted. Den andre fordelen er at slike apper kan hjelpe deg å legge opp alternative ruter. 

Det gode med Rhodos er at veiene har god standard, slik at kjøreturene dine blir behagelige. Men ikke bli for entusiastisk slik at du kjører for fort. Det er viktig å holde fartsgrenser! I byene er det stort sett 40 km/t som er fartsgrensen, mens i utkanten av byen og i landsbyer gjelder stort sett 80 km/t. Sørg også for at du overholder de generelle trafikkreglene når politiet setter opp veisperringer for å ta råkjørere. 

Du skal selvfølgelig heller ikke kjøre når du er full eller ikke bruker sikkerhetsbeltet. Hvis du har barn om bord, er det lurt å la dem sitte i baksetet. Dette gjør det lettere å kommunisere med politiet i fred og ro dersom du blir stoppet i kontroll. Det anbefales at alle besøkende setter seg inn i trafikkreglene i Hellas. Her kjører du for eksempel på høyre side av veien. Du har heller ikke lov til å bruke mobiltelefon eller GPS-enheter mens du kjører. Som de sier – kunnskap er makt. Med denne kunnskapen vil du være bedre rustet til å gjøre det rette!