Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Tel Aviv

Vurderer du å tilbringe din neste ferie i Tel Aviv og bekymrer deg for om du vil få en leiebil som vil gjøre besøket ditt smidig og enkelt? Det trenger du ikke å bekymre deg for, da det er flere bilutleiefirmaer i byen. De fleste av disse selskapene ligger på flyplassen, eller i nærheten, så det er enkelt å finne en leiebil. Du kan også bestille en bil på nettet via en hvilken som helst av bilutleiesidene. 

Guide til Tel Aviv

Leiebil Tel Aviv
Bilutleie Tel Aviv

Tel Aviv er en av de livligste byene i Midtøsten. Den ble kalt for «den kule hovedstaden i Middelhavet» av New York Times, og er en storby og Israels økonomiske hovedstad. Byen ligger ved middelhavskysten, omtrent 60 km nordvest for Jerusalem. Tel Aviv ble etablert i 1909 som en forstad nord for den gamle byen Jaffa, som er den eldste havnen i verden. Tel Aviv ligger i hjertet av Israels høyteknologiske område, kalt Silicon Wadi. I tillegg huser området det største senteret for diamanthandel i verden. 

Med en estimert befolkning på over 4 millioner mennesker, representerer byen Tel Aviv over to femtedeler av Israels totale befolkning. I byen vil du oppleve et livlig natteliv og den kjølige brisen ved middelhavskysten. Tel Aviv har et middelhavsklima, med tydelige vinter- og sommersesonger. Dessuten har den mindre tydelige mellomsesonger. Byens værforhold er gunstige uten naturlige farer, med lange, varme somre uten nedbør. Den varmeste måneden er august, som har en gjennomsnittlig maksimal temperatur på 30 °C, og en gjennomsnittlig minimumstemperatur på 24 °C. 

I tillegg er temperaturer over 35 °C sjeldne på grunn av sjøens kjøleeffekt. Tel Avivs vintre er behagelige og kjølige. Januar er den kjøligste måneden, med en gjennomsnittlig maksimal temperatur på 18 °C og en minimumstemperatur på 10 °C. Snøfall er ikke vanlig i byen. De fleste store selskaper i Israel har sine hovedkvarterer i Tel Aviv, og de fleste utenlandske ambassader ligger i byen. Den raske veksten av byen skyldtes nærheten til den gamle byen Jaffa (hvis middelhavshavn fungerte som inngangsport til Jerusalem). 

Tel Aviv har mange vakre og attraktive steder du ikke vil gå glipp av. Byen har et bredt utvalg av gallerier og muséer som er spredt rundt i byen – fra det verdensberømte kunstmuséet til mindre museer som Bauhaus-muséet og Museum of the History of Tel Aviv-Yafo, som forteller historien om byen. Byen, som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste for sin hvite by, har en enorm samling av eklektisk utformede bygninger. I tillegg vil du også finne interessante steder som den stilige Sheinkin Street, Park Hayarkon, Neve Tzedek, osv. 

Utforsk med leiebil

Tel Aviv har flere fantastiske steder du kan se. Du kan utforske alt byen har å tilby med leiebilen din. Ta en kjøretur til Lev Ha’Ir («hjertet av byen» på hebraisk). Området er kjent for moro natt og dag. Det omfatter Rothschild Boulevard – en blanding av høyteknologiske områder og de verdensberømte Bauhaus-bygningene. Den estimerte avstanden fra sentrum til Ben Gurion internasjonale lufthavn er 25 km via rute 1 og 26,7 km via rute 4, som tar deg henholdsvis cirka 48 minutter og én time. 

Et annet interessant sted du ikke bør gå glipp av når du utforsker Tel Aviv, er det gamle nord. Det ligger i nærheten av Tel Avivs Yarkon-park og strender. Området huser flere kaféer, motesteder og kulturhus. Den estimerte avstanden fra flyplassen til det gamle nord er 28,1 km via rute 1, som tar omtrent 47 minutter med leiebil. Du kan også stikke innom på Onza Restaurant for å få den beste tyrkiske maten. Den estimerte avstanden til Onza er rundt 25,6 km via rute 1, som tar omtrent 36 minutter med leiebil. 

I tillegg kan du utforske vakre og fantastiske strender i Tel Aviv. En av de beste strendene du kan besøke i byen, er Hatzuk Beach. Det er den eneste stranden som ikke er gratis for turister. Den estimerte avstanden til Hatzuk-stranden er 48,2 km via rute 5 og 6, og tar 39 minutter med leiebil. Det kan ta lengre tid å ta andre ruter, som rute 4 og 1. Du kan også prøve ut steder som Meir Park, Bograshov Beach, Escape Game KGB, Tayelet, Jaffa Port, osv. 

Flyplassen

Det var opprinnelig to hovedflyplasser i Tel Aviv. Ben Gurion internasjonale lufthavn og Yafo Sde Dov (SDV) flyplass. Yafo Sde Dov ble stengt for å bygge boligområder. Ben Gurion internasjonale flyplass (TLV) er imidlertid fremdeles aktiv. Flyplassen blir noen ganger referert til som Tel Aviv International Airport. Det er den største og travleste utenlandske flyplassen i Israel, og den ligger 20 kilometer sørøst fra byen. Det er den viktigste flyplassen for både godstrafikk og passasjerer. 

I tillegg har flyplassen fire rullebaner og fire terminalbygg. Terminal tre brukes til utenlandsflyvninger, terminal én er til innenlandsflyvninger, mens terminal fire er for spesielle arrangementer. Flyplassen ligger ved motorvei 1, som er hovedveien mellom Tel Aviv og Jerusalem. I 2017 håndterte flyplassen 8 816 579 utenlandske passasjerer og 404 961 passasjerer fra Israel. Tel Aviv internasjonale flyplass er en av de mest sikre flyplassene i verden. 

Du vil også finne et enormt utvalg av bilutleiefirmaer på Tel Aviv internasjonale lufthavn. Noen av disse utleiefirmaene inkluderer Europcar, Hertz, Budget, Avis, Alamo, Cal Auto, Dollar og mange flere. Leiebil fra disse bilutleiefirmaene vil gjøre oppholdet i Tel Aviv sømløst og enkelt. Du kan også velge mellom en rekke bilalternativer – som SUV, standard, Estate, luksus, kabriolet, økonomi og mange flere. 

Trafikk

Tel Aviv har et av de mest velutviklede veinettverkene i landet. Veiene i byen er i god stand. Som sådan vil du glede deg over kjøreturen når du utforsker byen. Akkurat som andre byer over hele verden, har også Tel Aviv sin rushtid. Når du utforsker byen, kan du prøve å unngå Ayalon Highway (som er kjent som den lengste parkeringsplassen i hele verden) i rushtiden fra søndag til torsdag, vanligvis fra 07:00 til 10:00 og mellom 15:30 og 18:30. 

I tillegg er det også veiregler og forskrifter i Tel Aviv. Når du leier en bil i Tel Aviv, må du først og fremst være 21 år eller eldre. Videre er det også ulike veiregler og forskrifter i Tel Aviv. Fartsgrensen i byområder er 50 km/t, mens på motorveiene er fartsgrensen 90 km/t. Unngå imidlertid å kjøre over fartsgrensen for å unngå bøter. Det er også forskjellige parkeringsmuligheter du kan velge mellom, som inkluderer korttids- og langtidsparkering.