Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Riga

Enten du reiser til Riga eller en annen by i Latvia, vil det være enkelt å leie bil. Folk velger å leie bil på forretningsreise eller på reise med familie og venner. En av fordelene med å leie bil er at du kan utforske hele byen til rimelige priser. La oss ta en kikk på tilgjengelige leiemuligheter og hvordan du gjør det beste valget.

Riga-guide

Riga
Bilutleie Riga

Riga er hovedstaden i Latvia. Per 2019 er innbyggertallet 632 614. Dette gjør byen vesentlig større enn andre byer i Latvia. Den huser også en tiendedel av befolkningen i de tre baltiske statene. Rigas territorium dekker i overkant av 300 kvadratkilometer, og ligger nå 1 til 10 meter over havnivå, på en sandete og flat grunn. Riga er en av de eldste byene i Europa, og ble grunnlagt i det 12. århundre. Byen var en gang medlem av hanseater-siden. Rigas historiske sentrum er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Rigas historiske sentrum er kjent for art nouveau-arkitektur og treverk. Byen ble raskt populær etter å ha huset NATO toppmøtet i 2006, Eurovision Song Contest i 2003 og World Women’s Curling mesterskap. Byen har også en stor og sterkt trafikkert flyplass med plass til flere hundre mennesker. I 2016 besøkte over 1,3 millioner mennesker Riga i forbindelse med forretning eller ferie. De er medlem av forente baltiske byer og forente hovedsteder i EU. Mer enn 100 sportsklubber er representert her. 

  • Riga International Airport betjener byen. 
  • Det er den mest trafikkerte og største flyplassen i de baltiske statene. 

Pļavnieki er et strøk i Riga. Det ligger på høyre side av elven Daugava. Dets territorium har blitt brukt til jordbruk i mange år. Pļavnieki ligger rundt 6,6 kilometer fra Riga sentrum. I 1978 ble flere nye boligområder og handelssentre etablert her, og de fleste bygningene som finnes i dag ble bygget i 1980-årene. Pļavnieki er tett befolket, og kjent for en rik historie, kultur og økonomi. Per 2018 er innbyggertallet 47 185. Den er spredd over et område på omtrent 2 990 kvadratkilometer. 

Dreiliņi ligger rundt 8 kilometer fra Riga sentrum. Stedet ligger på østkanten av byen, og huser noen av de fineste bygningene med landlig stil. Du kan besøke gaten Baltinavas for å se noen av disse bygningene. Byggingen begynte i 1980-årene, og de første innbyggerne flyttet til Dreiliņi i 2004. I dag blir bygninger gjenoppbygget for å gjøre Dreiliņi mer attraktivt for turister. Noen av de største severdighetene er frihetsmonumentet, House of the Black Heads og markedet. 

Utforsk med leiebil

Etnografisk utendørs museum i Latvia er et kjent museum utenfor Riga. Det ligger ved bredden til innsjøen Jugla. Muséet er omtrent 14 kilometer unna sentrum, og du kan kjøre dit med leiebil på rundt 20 minutter. Dette muséet åpnet for publikum i 1932, og har over fem bygninger. Forskjellige kulturelle begivenheter arrangeres her, slik som håndverk og tradisjonelle festivaler og konserter med folkemusikk. Muséet er best kjent for å promotere latvisk kultur og livsstil med sine arrangementer. 

Riga Zoo ligger i Mežaparks vest for innsjøen Ķīšezers. Den huser over 3 500 dyr. Over 250 000 mennesker besøker dyreparken hvert år. Den ligger 8,9 kilometer fra sentrum, og det tar ikke mer enn 15 minutter å komme seg dit med leiebil. Dyreparken tilbyr muligheten for sponsing, som betyr at du kan bli æresfadder for et valgfritt dyr ved å donere litt penger. I 1988 fikk dyrehagen europeisk trefrosk. Arten finnes nå i flere områder i Courland. 

Riga Motor Museum er en av verdens største muséer for antikke kjøretøy. Det ligger 11,4 kilometer fra sentrum, og du kommer deg enkelt dit på 20 til 30 minutter avhengig av type bil du leier. Siden 1992 har muséet vært medlem av IATM-ICOM (International Association of Transport and Communication Museums). En av de beste tingene med dette muséet er at det har en sportsklubb og en kafé. Bygningen er tegnet av arkitekten Viktors Valgums, og har i mange år blitt kalt statsmuseum. 

Vērmane Garden er en populær offentlig hage i Riga. Den ble laget i 1814, og brer seg utover et område på 50 000 kvadratmeter. Det gamle navnet på denne hagen er Wöhrmann Park. Den ligger 2,8 kilometer fra sentrum, og med leiebil vil det ta deg 8 til 10 minutter å komme dit. Parken hylles for sine høye og eksotiske trær og vakre blomster. Den har også en restaurant du kan slappe av i mens du spiser sammen med familien eller venner. 

Flyplasser

Riga International Airport er en av de mest trafikkerte flyplassene i Riga. Dette er basen til SmartLynx Airlines, RAF-Avia og airBaltic. Selskaper som Sixt, Economy Bookings, EuropCar og Kayak yter sine utleietjenester her. Vi anbefaler deg å sjekke deres nettsider for informasjon om priser og bestillingsvilkår. De nærmeste destinasjonene er Airport Hotel Mara, Wellton Riverside Spa Hotel, Grand Palace Hotel og Rixwell Elefant Hotel. 

Flyplassen Spilve ligger 5 kilometer fra Riga sentrum. Den ble den første internasjonale flyplassen i Latvia i 1920-årene. Nærliggende destinasjoner er The Fortress og Avitar Hotel Riga. Om du vil leie bil, anbefaler vi deg å prøve ACE Rent A Car, Prime Car Rent, EuropCar Auto Noma eller Discover Cars. Se deres nettside for mer detaljer. 

Liepāja International Airport ligger vest i Latvia. Akkurat som Riga International Airport er dette er stor flyplass. Den ligger rundt 210 kilometer fra Riga, og omlag 55 kilometer fra Latvias landegrense. De nærmeste hotellene er Europa City Amrita Hotel, Liva Hotel og Art Hotel Roma Liepaja. Liepaja Airport Car Rental, Sixt og HotWire har rimelig bilutleie i området. 

Trafikk

På grunn av historien regnes Riga som en monosentral by der over 36 % av befolkingen arbeider i sentrum. Derfor er veistandarden veldig god, og trafikksystemet godt vedlikeholdt. Det er tre broer over elven Daugava, som bidrar til trafikkflyten gjennom sentrum. Trafikken består av transport gjennom byen og transport med sentrum som mål. 

Daglig farter over 400 000 bilister over Daugava, og halvparten av dem bruker leid eller privat bil. Derfor vil du se et stort antall biler på veien hele dagen. Det er noen kjøreregler du som sjåfør må følge. For eksempel må du ha med deg førerkort og ID-kort under kjøring på trafikkerte veier i byen. 

Som passasjer må du ha pass og ID-kort på deg når du forlater hotellet for å utforske byen. Det meste av byens offentlige transport ender i sentrum av Riga. Akkurat som andre byer i Latvia, har Riga et par parkeringsområder. Disse merkes med spesielle P-sone-skilt. Betalings- og billett-automater står på forskjellige steder i byen. I tillegg finnes store parkeringsplasser som er hendige for sjåføren.