Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Ålesund

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Ålesund inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Er du på jakt etter billig leiebil i Ålesund? Kanskje du ønsker at leiebilen skal stå klar når du ankommer flyplassen? Det er mange biltyper å velge mellom, og ved å sammenligne priser fra flere selskaper, vil man kunne finne det beste bilutleie-tilbudet.

Ålesund miniguide

Ålesund

Bilutleie Ålesund

Kystbyen Ålesund ligger på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke, vendt mot Norskehavet, og har 42.000 innbyggere (2008). Ålesund har en av verdens største eksporthavner for klippfisk, og byen er dessuten et industri- og handelssentrum for regionen, samt et viktig samferdselsknutepunkt. Ålesund fikk bystatus i 1848.

Noen av de mest kjente turistattraksjonene i byen er Ålesund kirke fra 1909, Borgund kirke  (opprinnelig fra 1130) Aalesund Kunstforening (med utstilling av samtidskunst), Ålesund Museum  (et lokalhistorisk museum med fokus på byens fangst-, fiske-  og sjøfartshistorie), Middelaldermuseet med arkeologiske utgravinger, Sunnmøre Museum (et friluftsområde med gamle bygninger, kulturhistorisk utstilling, båtsamling m.m.), samt Kunstmuseet KUBE – et fylkesgalleri med både lokale, regionale og internasjonale kunstverk. Utstillingen viser malerier, fotografier, video, skulpturer, arkitektur og design.

«Jugendstilsenteret» i Ålesund er nok en severdighet, som ligger i sentrum av byen (Apotekergården). Stedet ble åpnet i 2003, og er et nasjonalt senter for art noveau/jugendstil med både faste og skiftende utstillinger.

3,5 km vest for Ålesund sentrum ligger «Atlanterhavsparken» – et av Nord-Europas største saltvannsakvarier – som dessuten er en attraksjon for hele familien.

Ålesund ble kåret til Norges vakreste by av den engelske avisen «The Times» i 2009.

Flyplass

Ålesund Lufthavn – Vigra (AES) ligger 18 km nord for sentrum, og på flyplassen finner man kontorene til 5 bilutleiefirmaer: Avis, Hertz, Budget, Europcar og Sixt. Dersom man har forhåndsbestilt leiebil når man ankommer flyplassen, vil man få raskere ekspedering ved utleieskranken.

Kjøretips

Ålesund er et flott utgangspunkt for dagsturer med leiebil, og man kan f. eks. kjøre til Ivar Aasen-tunet i Ørsta, som ligger 65 km sør for bysentrum. Ivar Aasen (1813 – 1896) var norsk språkforsker og dikter, og vokste opp på tunet – der det nasjonale opplevelses- og dokumentasjonssenteret for nynorsk skriftkultur ligger. Tema for utstillingene er språk, litteratur, arkitektur, kunst og musikk. For å komme til stedet, må man ta bilferge mellom Solavågen og Festøya.

Det er også populært å ta en biltur til Geiranger og Geirangerfjorden, som ligger 108 km sørøst for Ålesund. Geirangerfjorden står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og fjordområdet er omkranset av snødekte fjelltopper, høye fossefall og grønne daler.

Flydalsjuvet er et kjent og populært utsiktspunkt over Geirangerfjorden, som ligger 4 km sør for Geiranger – via Rv63. Ved Flydalsjuvet finnes også en parkeringsplass for besøkende.

Norsk bokmål