Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Alta

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Alta inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Alta miniguide

Alta

Bilutleie Alta

Alta, som har ca. 13.000 innbyggere (18.500 i hele kommunen), ligger ved Altafjorden – vest i Finnmark, som er Norges nordligste fylke. Alta fikk bystatus så sent som i 1999, og de fleste innbyggerne bor i eller rundt Alta sentrum – medregnet Bossekop og Tverrelvdalen. Historisk sett har Bossekop vært samisk dominert – mens Tverrelvdalen har vært kvensk.

Det finnes flere arkeologiske bevis på at Alta har vært bebodd i over 9000 år. Steinalderfunnene ved fjellet Komsa, som dokumenterer den såkalte Komsa-kulturen, regnes for å være Norges eldste bosettingsfunn.

Ellers er de mange helleristningene i Alta og området rundt (de eldste er mer enn 6000 år gamle) Altas største attraksjon. De ble oppdaget i 1973, og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Mye av den eldste historien er dokumentert i Alta Museum, som ble kåret til Årets museum i Europa i 1993. Et annet kjent museum i Alta er Tirpitz Museum – et krigsmuseum med utgangspunkt i 2. verdenskrig og det kjente tyske slagskipet Tirpitz.

Alta er for øvrig kjent for vakre natur – og midnattssolen sommerstid samt nordlyset som ofte kan sees her vinterstid, er populære turistattraksjoner.

Flyplassen Alta lufthavn ligger i Tverrelvdalen, 3,5 km øst for Alta sentrum.

Norsk bokmål