Vi sammenligner 1700 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Alta

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Alta inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Alta miniguide

Alta
Bilutleie Alta

Alta, som har ca. 13.000 innbyggere (18.500 i hele kommunen), ligger ved Altafjorden – vest i Finnmark, som er Norges nordligste fylke. Alta fikk bystatus så sent som i 1999, og de fleste innbyggerne bor i eller rundt Alta sentrum – medregnet Bossekop og Tverrelvdalen. Historisk sett har Bossekop vært samisk dominert – mens Tverrelvdalen har vært kvensk.

Det finnes flere arkeologiske bevis på at Alta har vært bebodd i over 9000 år. Steinalderfunnene ved fjellet Komsa, som dokumenterer den såkalte Komsa-kulturen, regnes for å være Norges eldste bosettingsfunn.

Ellers er de mange helleristningene i Alta og området rundt (de eldste er mer enn 6000 år gamle) Altas største attraksjon. De ble oppdaget i 1973, og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Mye av den eldste historien er dokumentert i Alta Museum, som ble kåret til Årets museum i Europa i 1993. Et annet kjent museum i Alta er Tirpitz Museum – et krigsmuseum med utgangspunkt i 2. verdenskrig og det kjente tyske slagskipet Tirpitz.

Alta er for øvrig kjent for vakre natur – og midnattssolen sommerstid samt nordlyset som ofte kan sees her vinterstid, er populære turistattraksjoner.

Flyplassen Alta lufthavn ligger i Tverrelvdalen, 3,5 km øst for Alta sentrum.