Vi sammenligner 1700 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Wien

Usikker på hvor din neste ferie skal være? Da burde du prøve Wien! Dette er hovedstaden i Østerrike, og byen er kjent for sin intellektuelle og kunstneriske historie. Ved besøk i denne byen bør du bruke tiden godt, og en måte å gjøre nettopp det på er ved å leie en bil fra et leiebilfirma. Dette kan være lurt da det vil gi deg mulighet til å besøke forskjellige destinasjoner i ditt eget tempo. Denne artikkelen tipser deg om noen av de viktigste stedene du kan besøke dersom du leier bil.

En Wien-guide

Wien
Bilutleie Wien

Byen Wien ligger i den nordøstlige delen av Østerrike, og er en av landets delstater. Med et område på 415 kvadratkilometer, er byen hjemsted til cirka 1,88 millioner mennesker. Ifølge Mercer Quality of Living Ranking er Wien fortsatt verdens beste by å bo i. Mange byer sliter med overbefolkning, men Wien inneholder mange grønne områder og har relativt lavt nivå av forurensning. Wien har også en jevn tilførsel av drikkevann av god kvalitet, som er tappet fra de berømte kildene som ligger i Steirisch-niederösterreichische Kalkalpen. 

Når det gjelder bolig, er det ikke vanskelig å skaffe seg anstendige og rimelige hus. Hele 60 % av befolkningen bor i subsidierte leiligheter som er sponset av byrådet. Videre har Wien et fungerende kollektivtransportsystem som består av t-bane, tog, trikker og buss. Disse lar innbyggerne enkelt pendle fra en del av byen til en annen. Dessuten baseres dette kollektivtransportsystemet på tillit, og beboere trenger ikke tilsyn for å kjøpe billetter. Det er også andre grunner til at Wien sies å være den beste byen å bo i. 

  • Et utdanningssystem av høy kvalitet – universitetene rangeres som noen av de beste i verden. 
  • Trygg økonomi. 
  • Lav kriminalitet 

Wien er kjent for kunst. Noen av legendene som hylles for sitt bidrag til denne kulturen inkluderer Mozart og Beethoven. De satt standarden for klassisk musikk, og selv om de ikke lenger lever, kan du fortsatt glede deg over hva de etterlot seg ved å besøke et konserthus som er laget for å hedre Mozart. Dette konserthuset har vært i drift siden 1785. Et annet stort navn i Wiens historie er Sigmund Freud, og det er hans arbeid som la grunnlaget for psykoanalyse slik vi kjenner det i dag. Dersom du ønsker flere detaljer om hans livshistorie, så er et besøk på Sigmund Freud-museet et sikkert valg. 

Et annet viktig trekk ved denne byen er elven Donau. Elven renner gjennom byens nordlige side. Selv om det ikke berører det sentrale distriktet, er Wien-elven og Donau-kanalen med på å løfte helhetsinntrykket av byen. Den majestetiske elven fortsetter sin reise gjennom tre europeiske hovedstedsbyer — Bratislava i Slovakia, Budapest i Ungarn og Beograd i Serbia. Du kan utforske Bratislava under oppholdet i Wien, som ligger en 58-minutters kjøretur unna. Også Budapest ligger bare en 2,5 timers kjøretur fra Wien. Da må du i så tilfelle forsikre deg om at du har de riktige reisedokumentene i orden. 

Utforsk med leiebilen din

Når du er i Wien kan du velge å bo på et av luksus-, mellomklasse- eller budsjetthotellene i byen. Siden du leier bil, kan det være lurt å ta inn på et hotell med rikelig med parkeringsplasser. Den første dagen av turen anbefales det å utforske steder i byen, spesielt hvis du har hatt en lang flytur. Du kan begynne å utforske byen ved å besøke Museum of Military History. Dette ligger omtrent 4 km fra sentrum, og det vil ta omtrent 15 minutter å kjøre dit fra sentrum. 

Et annet alternativ er å starte med Donau-tårnet, som også ligger 4 km fra sentrum. Også dit vil det ta deg omtrent 15 minutter å kjøre. Dette vil gi deg muligheten til å se på byen og den ekspansive Donauelven fra et utsiktspunkt. Når du utforsker disse destinasjonene, kan du parkere bilen din i nærmeste parkeringshus. På en bytur er et stopp på Demel – den eldste kaféen i Wien – et must! Her kan du smake på deres mange delikatesser. Denne kaféen har adressen Kohlmarkt 14, 1010 Wien. Den ble åpnet i 1786, og den er fremdeles i drift. 

Hvis fotturer er din greie, kan du prøve ut hvilken som helst av de ni turstiene i og rundt Wien. For eksempel ligger Zugberg-Maurer Wald bare en 32-minutters kjøretur fra sentrum. Denne strekningen er på 12,5 km, og det tar deg omtrent 4–4,5 timer å fullføre turen. Underveis kan du utforske St. Georgenberg-kirken og Sterngarten, som er et utendørs planetarium. Du trenger heller ikke bekymre deg for mat, for det er mange tavernaer underveis der du kan få deg en matbit. 

Du kan også sette av to dager til å besøke forskjellige steder i byen, for eksempel konsertsaler og muséer, før du utforsker andre byer i Østerrike. Graz ligger 200 km fra Wien, og er en annen by du kanskje vil utforske. Det vil ta deg omtrent 2 timer å kjøre dit. Du kan ta kontakt med de lokale turoperatørene og bestille en guidet tur i byen. En annen by verdt å besøke i Østerrike er Linz. Byen ligger i den nordlige delen av Østerrike — 184 km fra Wien, en strekning som vil ta ca. 2 timer å kjøre. 

Flyplasser

Wien internasjonale lufthavn fungerer som byens inngangsport til resten av verden. Her tar du fly til forskjellige destinasjoner over hele kloden. Noen av de populære byene du kan fly til fra Wien er Frankfurt, Bangkok, Addis Abeba, Dubai og Washington for å nevne noen. Det er også flere flyselskaper som flyr til Wien internasjonale flyplass, som British Airways, Lufthansa, Air France og Emirates – blant andre. 

Flyplassadministrasjonen gjør sitt beste for å sikre at reisende får all den informasjonen de trenger for å gjøre reisen til en fornøyelse. Ta en rask kikk på selskapets hjemmeside, og du vil få oversikt over både flytider og transport. Du kan også få viktig informasjon om bilutleiefirmaene som har kontorer på flyplassen – som for eksempel kontaktinformasjon. 

De fleste av bilutleiefirmaene som opererer på denne flyplassen er internasjonale selskaper. Dette inkluderer blant annet Avis, Europcar, Hertz og Sixt. Du kan velge å leie en bil fra lokale firmaer som Airport Vienna Car Rental og FunCar Autovermietung. Før du signerer en kontrakt med et leiebilfirma, må du ta deg tid til å lese og akseptere avtalevilkårene. Sjekk også bilen for å være sikker på at den er som beskrevet i kontrakten. 

Trafikk

Som i mange andre gamle byer, er veiene i Wien smale. Dette fører til at trafikkork ofte oppstår i rush-tiden. For å være på den sikre siden er det lurt å unngå veiene om morgenen og på kvelden. Du bør imidlertid sjekke de lokale trafikknyhetene i tilfelle det skulle være noen hendelser som kan forårsake trafikkorker på veien. Dette kan være planlagt vegarbeid eller ulykker. 

Bortsett fra trafikkork er veiene i Wien i god stand. Du kan forvente fine bilturer i løpet av oppholdet. Vær også opptatt av å observere fartsgrenser for å unngå unødvendige bøter. Hvis du kjører gjennom områder utenfor bebyggelse, kan du ofte kjøre i 100 km/t. Fartsgrensen på motorveien går opp til 130 km/t. Når du kjører på motorveien, må du sørge for at du skaffer deg oblat til bilen din. 

Hvis du er ny i Wien burde du ta deg tid til å bli kjent med trafikklovene i Østerrike. Dette vil gjøre livet ditt enklere på veien. Unngå for eksempel å bruke bussfelt når de er i drift. Selv om du ser andre bilister gjøre det, skal du holde deg til det ordinære kjørefeltet. Vær på vakt mot trikker og unngå å blokkere veien. Sakk ned i nærheten av trikkeholdeplasser, da fotgjengere kan krysse fra hver side av veiene. Når du kjører i enveiskjørte gater, kan det være syklister som beveger seg i motsatt retning. Husk dette og se etter informerende veiskilt.