Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Essen

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Essen inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Essen miniguide

Leiebil Essen

Bilutleie Essen

Essen er den største byen i industriområdet Ruhr i delstaten Nordrhein-Westfalen. Den har 586.000 innbyggere og er med det den åttende største byen i hele Tyskland. Den ble grunnlagt allerede i år 845 e.Kr. – og er utpekt som Europeisk kulturhovedstad i 2010.

Det er nesten ingen bevarte historiske bygninger i Essen, noe som skyldes at byen ble så godt som utradert under 2. verdenskrig. Et landemerke av moderne art i Essen er rådhuset, som er Tysklands høyeste – en skyskraper som rager 120 meter over gatenivå.

Det finnes imidlertid noen få førkrigs-severdigheter i byen, bl.a. det monumentale godset Villa Hügel litt utenfor sentrum, bygget i 1873 som privat residens for den berømte industrifamilien Krupp. I dag huser godset et kunstmuseum. Også bydelen Margarethenhöhe (oppkalt etter Margarethe Krupp) må nevnes. Den ble anlagt i prioden 1909-1920 av arkitekten Georg Metzendorf – og blir, på grunn av sine mange grøntanlegg, ofte kalt ”Hagebyen”. Et annet særtrekk ved bydelen er at ingen bygningsfasader er like.

Selvsagt har industribyen Essen også kulturminner knyttet til dens næringslivshistorie. Zeche Zollverein er et nedlagt – men i museumsøyemed restaurert gruveanlegg, som i dag står på UNESCOs verdensarvliste.

Flyplassen Essen/Mülheim ligger ca. 8 km sørvest for sentrum.

Norsk bokmål