Leiebil Tyskland

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Tyskland

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Tyskland inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Er du på jakt etter billig bilutleie i Tyskland? Det er svært populært å dra på ferie med leiebil i Tyskland, og landet byr på flotte natur- og kulturopplevelser. Det anbefales å bestille leiebilen i god tid før avreise, slik at du er sikker på å få akkurat den bilen som passer for deg, til lavest mulig pris. I enkelte perioder kan det være stor pågang hos utleiefirmaene, og de billigste bilene blir som regel tatt først.

Du kan velge å hente leiebilen når du ankommer flyplassen på din destinasjon eller i sentrumsområdet.

Tyskland miniguide

Tyskland
Bilutleie Tyskland

Tyskland ligger nord i Sentral-Europa og er – med sine 82,5 millioner innbyggere – Europas nest folkerikeste land (etter Russland). Som et resultat av 2. verdenskrig ble landet i 1949 delt i to: Vest-Tyskland og Øst-Tyskland. De to delene ble imidlertid samlet igjen i 1990. Samtidig ble den muren, som siden 1961 hadde delt den gamle hovedstaden Berlin i to, revet. Områdene der muren sto, bl.a. ved Brandenburger Tor, er i dag blant Tysklands fremste besøksmål.

Tyskland har felles grense med Danmark, Nederland, Belgia, Luxembourg, Frankrike, Østerrike, Tsjekkia og Polen. Både øst og vest for danskegrensen har landet kystlinje – i øst mot Østersjøen og i vest mot Nordsjøen.

Landskapet i den nordlige delen av Tyskland er relativt flatt, men jo lengre sørover man kommer, jo mer kupert blir det – og i grenseområdene mot Sveits og Østerrike ligger Alpene med Tysklands høyeste fjell, Zugspitze (2.962 m.o.h.). Det som ellers preger landskapet, er de store elvene (Rhinen, Donau, Mosel, Elben m.fl.).

Tyskland ligger i den tempererte klimasonen. I nord er det typisk kystklima, mens resten av landet har et kontinentalt klima med varme somre og relativt kalde vintre.

De største byene er hovedstaden Berlin (3,3 mill. innb.) og Hamburg (1,7 mill. innb.). Blant landets øvrige store byer kan disse nevnes: München, Köln, Frankfurt og Düsseldorf.

Den mest trafikkerte flyplassen er Flughafen Frankfurt am Main (som også er Europas nest travleste). Deretter følger Flughafen Franz Josef Strauss i München. Det finnes dessuten store, internasjonale flyplasser i Hamburg og Düsseldorf. Hovedstaden Berlins viktigste lufthavn er Flughafen Tegel. En ny storflyplass (Berlin-Brandenburg) er under bygging, og skal erstatte Tegel og øvrige flyplasser i Berlin (Schönefeld og Tempelhof).

Prøv søkemotoren over og bli overrasket over de lave prisene du finner på leiebil i Tyskland. Når du leier bil gjennom Leiebilguiden.no er du garantert en lav pris ettersom vi sammenligner flere tilbydere av bilutleie samtidig. Noen av selskapene vi sammenligner inkluderer Avis, Alamo, Budget, Hertz, National og Europcar.

Trafikk

  • Tyskland har velutviklet infrastruktur, og svært gode veier. Det er lett å tilpasse seg kjørestilen, og trafikkreglene er stort sett som i Norge. Tysklands motorveier (“Autobahn”) har ingen fastsatt fartsgrense, men det anbefales likevel ikke å kjøre fortere enn i 130 km/t.
  • Landeveier har en fartsgrense på 100 km/t, og ved byer/tettsteder er fartsgrensen 50 km/t.
  • Tyskland har en promillegrense på 0,5. For bilførere under 21 år er grensen 0,0.
  • Motorveiene i landet har ingen tollavgift.
  • Turistveien “Romantische Strasse”.er en berømt og vakker landevei i Tyskland, som befinner seg sør i landet. Strekningen er 366 km lang, og går mellom byene Würzburg og Füssen. Kjører man på denne turistveien vil man passere naturskjønne områder, historiske landsbyer og flere vakre slott.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Tyskland har man de beste muligheter for å se mer av regionen man skal til, og man slipper i tillegg å tenke på offentlig transportmuligheter.

Å kjøre inn til sentrum av Berlin kan imidlertid være svært stressende, og det anbefales ikke for uerfarne bilister. Det er i tillegg ofte vanskelig å finne ledig parkeringsplass. Skal man kjøre inn i større byer i Tyskland, kan det være lurt å bestlle leiebil med GPS – slik at man lettere finner frem.

Frankfurt

Frankfurt (Frankfurt am Main) ligger sørvest i Tyskland, og er den største byen i delstaten Hessen. Byen har bortimot 700.000 innbyggere, og er en av Europas viktigste finans- og kulturbyer. Frankfurt er kjent for sin skyline med skyskrapere, og elven Main renner gjennom byen. Det er mye å se og oppleve i Frankfurt, og byen har over 60 museer og kunstgallerier. I tillegg finnes botanisk hage, opera- og konserthus og teatre. Det arrangeres regelmessig festivaler, arrangementer og messer i Frankfurt.

Byens internasjonale lufthavn – Frankfurt Airport (FRA) ligger 12 km sørvest for sentrum, og er en av de travleste flyplasser i Europa. Både I terminal 1 og 2 finnes bilutleiesentre – der aktørene Avis, Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Sixt, National og Advantage holder til.

Med leiebil i Frankfurt har man frihet til å ta kjøreturer i området utenfor sentrum, og utforske mer av regionen. Den vakre byen Heidelberg ligger 90 km sør for Frankfurt, og anbefales et besøk. Heidelberg har omlag 150.000 innbyggere, og er kjent for sin rike historie. I gamlebyen kan man besøke Heidelberg Slott, som ligger på en høyde over elven Neckar. Slottet er over 700 år gammelt, og en spasertur i slottshagen byr på vakker utsikt over byen. Også den gamle broen “Karl Theodor-Brücke” fra 1788 er en populær severdighet i Heidelberg.

Et annet tips er å kjøre til den lille, romantiske middelalderbyen Rothensburg ob der Tauber, som ligger 182 km sørøst for Frankfurt. Det historiske sentrum står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her kan man bl.a. se bymurene fra 1200-tallet, en rekke bindingsverkshus og St. Jakobskirken fra 1400-tallet.

Köln

Köln ligger vest i Tyskland, og er den største byen i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byen ligger ved elven Rhinen, og har bortimot 1 million innbyggere. Köln er berømt for sin katedral – Kölnerdomen – som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kölnerdomen ble påbegynt i 1248 og innviet først i 1880. Katedralen har to tårn som er 157 meter høye.

Gamlebyen i Köln er kjent for sin unike atmosfære med butikker, bryggerier, torg og vertshus. Andre populære severdigheter og attraksjoner i Köln er bl.a. rådhuset fra 1569, det romerske-germanske museum samt flere kunstmuseer. Byen har også en dyrepark, og man kan ta kabelbane over elven Rhinen for å komme hit.

Den internasjonale flyplassen Köln Bonn Airport (CGN) ligger 16 km sørøst for sentrum, og er Tysklands 4. største lufthavn. En rekke bilutleiefirmaer har sine kontorer her – deriblant Avis, Enterprise, Europcar, Hertz og Sixt. Med leiebil i Köln kan man ta dagsturer til nærliggende byer eller kortere utflukter i området. Et tips er å kjøre til byen Lindlar, som ligger 35 km øst for Köln. Her er det populært å besøke friluftsmuseet “Bergische Freilichtmuseum Lindlar” – der man kan se hvordan lokalbefolkningen bodde og arbeidet for ca. 100 år siden. De historiske bygningene ligger i et naturskjønt område, og er fra tidsperioden 1800 – 1900-tallet.

Det er også populært for turister å kjøre til byen Brühl, som ligger 20 km sør for Köln. Brühl er kjent for sine to vakre slott, Augustusburg Slott fra 1768 og Falkenlust Slott fra 1740. Begge står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og har barokke hager og parker. I Brühl ligger også fornøyelsesparken Phantasialand – som er en attraksjon for hele familien.

Stuttgart

Stuttgart ligger sørvest i Tyskland, og er hovedby i delstaten Baden-Württemberg. Byen har bortimot 600.000 innbyggere, og er et viktig samferdselsknutepunkt. Stuttgart ligger ved elven Neckar, og er en av de rikeste byer i Sør-Tyskland. En populær severdighet i byen er det gamle slottet Alte Schloss fra 1500-tallet – som idag huser regionsmuseet “Landesmuseum Württemberg”. Byen har ellers en sengotisk kirke, botanisk- og zoologisk hage, planetarium, teater og konserthus. I tillegg kan man besøke byens to bilmuseer: Mercedes Benz-museet og Porsche-museet.

Den internasjonale flyplassen Stuttgart Airport (STR) ligger 12 km sør for sentrum. I terminal 3 finner man flere bilutleieaktører – deriblant Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt og Rent a Terstappen.

Med leiebil i Stuttgart har man de beste muligheter til å ta trivelige kjøreturer til nærliggende severdigheter og småbyer. Et tips er å besøke byen Baden-Baden, som ligger 105 km vest for Stuttgart – nær grensen til Frankrike. Baden-Baden er et berømt kurbadsted, og ligger vakkert til ved fjellkjeden Schwarzwald. Byen har dessuten flere museer og vakre historiske bygninger samt et casino.

Et annet tips er å kjøre til fjellet Schauinsland, som ligger 207 km sørvest for Stuttgart. Herfra kan man ta Tysklands lengste taubane – Schauinslandbahn – som går opp til øvre del av fjellet 1220 m.o.h. og herfra får man panoramautsikt over byen Freiburg og Rhindalen. På toppen finnes café, restaurant, utkikkstårn samt en rekke merkede turstier.