Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Weinheim

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Weinheim inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Weinheim miniguide

Leiebil Weinheim

Bilutleie Weinheim

Weinheim ligger nordvest i den sør-tyske delstaten Baden-Württemberg, og er en by med ca. 43.000 innbyggere (2008). Avstanden sør-/sørvestover til de større byene Heidelberg og Mannheim er rundt 10-15 km.

Weinheim kalles ofte ”Zwei-Burgen-Stadt” på grunn av de to borgene som ”overvåker” byen. Den eldste av dem, Windeck, ble oppført allerede på 1100-tallet, men sterkt ramponert i 1674. Først på 1960-tallet ble hele anlegget restaurert – og er i dag klassifisert som historisk monument. Wachenburg er mye yngre. Den ble bygget i løpet av 1900-tallets to første tiår – og huser i dag bl.a. en restaurant. Begge borgene regnes som noen av Weinhems viktigste turistattraksjoner.

Ellers er det flere severdigheter rundt det historiske torget Markplatz midt i sentrum. Her finner man bl.a. Altes Rathaus (det gamle rådhuset) fra 1557. Det har ikke lenger rådhusfunksjoner. Etter 1. verdenskrig ble de flyttet til Weinheimer Schloss like i nærheten – et imponerende byggverk som er blitt til i flere etapper i perioden fra rundt 1400 til utpå 1800-tallet. Det tilhørte tidligere fyrsten av Kurpfalz.

Av øvrige severdigheter må følgende nevnes: Bymuseet (med en verdifull arkeologisk samling), den botaniske hagen Schau- und  Sichtungsgarten Hermannshof og arboretet (skogsparken) Exotenwald.

Nærmeste større lufthavn er den City-Flyplass Mannheim, som ligger ca. 15 km sørvest for Weinheim.

Norsk bokmål