Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Washington DC

Om du vil nyte en flott turistopplevelse, er Washington D.C. det neste stedet du bør besøke. Byen er kjent for sine mange monumenter og turistattraksjoner, og det er dessuten flere bilutleiefirmaer tilgjengelig her. I denne artikkelen gir vi deg tips om noen av de kule stedene du bør sjekke ut i byen, samt informasjon om hvordan leie av bil fungerer. 

Guide for deg som skal til Washington!

Leiebil Washington DC
Bilutleie Washington DC

Washington D.C. (Disctrict of Columbia) er hovedstaden i USA og har lokasjon nord for elva Potomac. Byen ble grunnlagt i 1791 og er oppkalt etter den tidligere presidenten George Washington. Byen har et areal på 177 kvadratkilometer og anses som en av de rikeste byene i landet. I 2018 bodde det over 700 000 mennesker her, og byen er rangert som den 20. mest befolkede byen i USA. 

Byen har stabil økonomi og genererer inntekter på forskjellige måter, blant annet gjennom skatter. Washington D.C. er rangert som den tryggeste storbyen i USA, og hadde et bruttonasjonalprodukt per innbygger på mer enn 1,6 millioner kroner i 2016. Washington D.C. er også en av de mest besøkte byene i verden, og kan skilte med mer enn 20 millioner turister årlig. Det er også hovedsetet for Amerikas forente staters myndigheter og et viktig knutepunkt for verdenspolitikk. 

Washington har et fuktig, subtropisk klima med kalde vintre, ofte med lett snø. Somrene i byen er som regel varme og fuktige, mens våren og høsten er mild. Det gjennomsnittlige snøfallet årlig i Washington er 39 cm, og temperaturen kan nå opp mot 32 grader. Byen har en rik historie og ble påvirket av krigen i 1812. Engelsk er det offisielle språket i byen og valutaen er amerikanske dollar. 

Folk i Washington er stort sett vennlige folk, og mange setter pris på kunst og utendørsaktiviteter. Kulturen i byen er sterkt påvirket av USAs myndigheter, og dette har bidratt til utviklingen av flere kulturelle institusjoner. Du finner flere landemerker og flotte steder å utforske i byen. I tillegg finner du flere tilstelninger som arrangeres i løpet av året, noe som gjør stedet enda mer spennende. 

Utforsk området med leiebil

Det hvite hus er en av de største attraksjonene i byen. Dette er hjemmet til USAs president og ble bygget av James Hoban i 1792. Du kan få en guidet tur i Det hvite hus og lære mer om historien. Et annet sted som er verdt et besøk er Capitol, som ble bygget i 1793. Dette er senatets hovedsete og Representantenes hus. Interiøret består av malerier som er basert på USAs historie. Fra Det hvite hus til Capitol er det 4,6 kilometer, og kjøreturen tar rundt ni minutter. 

Lincolnmonumentet er en annen attraksjon du bør få med deg. Dette er et av skulptøren Daniel Chester French sine største verk. Monumentet er plassert ved enden av handlesenteret i nærheten av Washingtonmonumentet. Det ble bygd for å hedre president Abraham Lincolns død og har blitt et populært sted for turister i byen. Du kan også besøke Vietnam Veterans Memorial, en stor vegg med navn på amerikanske tjenestemenn som falt under andre verdenskrig. Fra Lincolnmonumentet til Vietnam Veterans Memorial er det rundt 0,16 kilometer, og kjøreturen tar bare ett minutt. 

Om du elsker historiske objekter, er National Air and Space Museum et fint sted å utforske. Det er et av de mest populære museene i verden med en stor samling av historiske fly, inkludert det originale flyet til Wright-brødrene fra 1903. I tillegg finner du Albert Einstein Planetarium som er som en IMAX-kino. Om du liker dyr, kan du besøke dyreparken. Her finner du over 200 forskjellige dyr, reptiler og fugler. Fra museet til dyreparken tar det 15 minutter å kjøre, og distansen er på ni kilometer. 

Flyplasser

Washington D.C. har totalt tre flyplasser; Washington Dulles International Airport, Ronald Reagan Washington National Airport og Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport. Flyplassene har strategisk beliggenhet i byen, og de brukes for både lokale og internasjonale flygninger. Du finner flere fasiliteter, som minibank, valutakontor osv. 

Noen populære destinasjoner fra disse flyplassene er Las Vegas, Atlanta, Mexico og Orlando. På alle flyplassene finner du bilutleie, som for eksempel Enterprise, Avis, Budget, Hertz og Alamo. Bilutleieselskapene opererer både lokalt og internasjonalt, og de har et utvalg av biler som tilfredsstiller behovene dine. 

Å bestille en bil fra et av disse selskapene er enkelt. Du kan bestille en bil når du ankommer flyplassen, eller bestille på nett via hjemmesidene deres. Vi anbefaler deg å bestille før du ankommer flyplassen, slik at du får den bilen du vil ha. En ting du må huske er at du må lese gjennom vilkårene og betingelsene i forbindelse med leie av bil. Du må også inspisere bilen for skader før du drar av gårde med den. 

Trafikk

Washington D.C. har gode veier med alle nødvendige funksjoner, som for eksempel gatelys og trafikklys. Den generelle fartsgrensa på motorveien er 88,5 km/t, mens den er på 40,2 km/t på andre veier. I smågater og i skolesoner er fartsgrensa 24,1 km/t. Noen deler av byen kan ha andre fartsgrenser, så du bør alltid lese skiltene. 

Washington har mange parkeringsplasser med rimelige priser hvor du kan parkere leiebilen din. Om du ikke finner en ledig parkeringsplass der du er, kan du se om du finner parkering på gateplan – noe som er tillatt i store deler av byen.