Leiebil USA

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie USA

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i USA inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Planlegger du en bilferie i USA? Det er populært å leie bil i USA allerede når man ankommer den aktuelle flyplassen, og leverer bilen på samme sted når man drar hjem. Da slipper man å tenke på offentlig transport, og har samtidig de beste muligheter for å ta spennende utflukter og dagsturer under sitt USA-opphold. Det er også mulig å hente leiebilen på flyplassen der du ankommer, og levere den i en annen by. Mange bilutleiefirmaer tar imidlertid et ekstra gebyr for dette.

Det er periodevis stor pågang hos leiebilaktørene i USA, og det lønner seg derfor å bestille bilen i god tid før avreise. Forretningsreisende, turister og barnefamilier har ofte behov for leiebil på bestemmelsesstedet for kortere eller lengre perioder, og de rimeligste leiebilene blir som regel tatt først.

De aller fleste byer i USA har avdelingskontorer til en rekke anerkjente bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Hertz, Budget, Dollar, National og Enterprise. Man finner leiebilkontorene enten ved byens flyplass eller i sentrumsområdet.

USA miniguide

USA
Bilutleie USA

USA (United States of America) er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika. som består av 52 delstater. 50 av statene ligger samlet på det nord-amerikanske kontinentet, mellom Canada i nord og Mexico i sør. Alaska ligger i kontinentets nordvestlige hjørnet (dvs. nordvest for Canada), mens Hawaii er ei øygruppe i Stillehavet. Innbyggertallet i USA er på 307,2 millioner (2009), noe som gjør landet til det 3. mest folkerike i verden. Også i utstrekning (9,8 mill. km2) ligger USA på 3. plass.

På grunn av størrelsen (USA strekker seg helt fra Atlanterhavet i øst til Stillehavet i vest) finnes det mange ulike landskapsformer – og dermed også flere ulike klimatyper. Det meste av landet ligger i den tempererte sonen, men i sørvest finnes det innslag av ørkenklima, på Hawaii og sør i Florida er klimaet tropisk, mens det i Alaska er arktisk. Og langs California-kysten er det Middelhavsklima. Det som ellers er typisk for USA, er de relativt hyppige forekomstene av ekstremvær i enkelte deler av landet: Tornadoer, tropiske orkaner og snøstormer.

Attraksjonene i dette enorme og mangfoldige landet er så mange, at det ville bli en svært lang liste om man skulle regne dem opp. Det finnes imidlertid en del natur-severdigheter som likevel bør nevnes – som alle er populære reisemål: Det gjelder bl.a. den berømte fjellkjeden Rocky Mountains i vest, den dype kløften Grand Canyon i Arizona, den vidstrakte prærien i Midt-Vesten, badestrendene i Florida og California og De store sjøene (The Great Lakes) i nordvest (ved den canadiske grensen).

Også alle storbyene har selvsagt en rekke attraksjoner å by på. Den aller største er New York, som med sine 19 millioner innbyggere i metropolområdet (8, 2 mill. i selve byen), er en av verdens aller største byer. Ellers må Los Angeles (4 mill.), Chicago (2,8 mill.) og Houston (2,2 mill.) nevnes – alle med betydelige metropolområder rundt de opprinnelige bykjernene. I tillegg finnes et titalls byer med mer enn 1 million innbyggere. Hovedstaden Washington D. C. har imidlertid «bare» i underkant av 600.000 innbyggere.

USA har selvsagt en rekke store, internasjonale flyplasser. Den aller største er John F. Kennedy Internasjonale Flyplass i New York, som betjener over 40 millioner reisende i året.

Velg din destinasjon og dato for avhenting og levering av leiebil i søkemotoren over og få gode tilbud på en rekke leiebiler i USA. Leiebilguiden.no har et av markedets beste utvalg og laveste priser på bilutleie i USA. Gjennom oss vil du få oppgitt garantert lave priser på alle de mest populære destinasjonene inkludert Las Vegas, Los Angeles og Miami.

Trafikk

  • USA har et godt utbygd veinett med motorveier og landeveier. Landets kjørekultur er behagelig, og det er god skilting. Interstate Highways er nasjonale motorveier mellom delstatene, og er en del av National Highways.
  • Fartsgrensene i USA angis i Miles per hour (mph), og fastsettes av de forskjellige delstatene. De fleste motorveier har en fartsgrense mellom 65 mph og 75 mph, noe som tilsvarer 104 km/t – 120 km/t.
  • Trafikkreglene i USA bestemmes av hver enkelt delstat, men er grovt sett veldig like bestemmelsene i Norge.
  • USA har en promillegrense på 0,8 – i motsetning til Norges grense på 0,2.
  • Enkelte motorveier krever bompenger, så det er lurt å alltid ha med seg mynter/småpenger når man er på kjøretur.
  • Blir man stanset av politibil langs veien, skal man forholde seg rolig og ha hendene godt synlig på rattet.
  • Ellers bør man huske på at i de største byene er det ofte stor trafikk, spesielt i rushtiden.

Kjøretips med leiebil

Mange turister leier bil for å kjøre på den legendariske landeveien “Route 66” – som går fra Chicago i nordøst til Los Angeles i sørvest. Strekningen går gjennom 8 delstater og er 3930 km lang. Man bør regne med at kjøreturen tar 10 – 15 dager på denne strekningen, og det bør være 2 sjåfører – slik at man kan bytte på kjøringen. Det er også mulig å velge å kjøre kun deler av Route 66, dersom man ikke ønsker å tilbringe hele ferien på landeveien.

Route 66

Route 66 ble grunnlagt i 1926, og skilting langs veistrekningen ble oppført året etter. Strekningen var mellom 1940 og 1960 den viktigste veiforbindelse mellom øst og vest i USA. Route 66 strekker seg gjennom delstatene Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California.

Det er mye å oppleve langs veien, og starter man i delstaten Illionis bør man besøke det lille “Berwyn Route 66 Museum” – som befinner seg 20 km sørvest for Chicago sentrum. Museet åpnet i 2011, og har som formål å presentere og bevare veistrekningens historie og kultur. Her kan man beskue fotografier og gjenstander som er tilknyttet Route 66, og museumspersonalet gir besøkende gode hotell- og restauranttips langs strekningen.

I delstaten Illinois ligger byen Springfield, der mange velger å ta turen innom det kjente “Abraham Lincoln Museum”. I Williamsville et stykke nord for Springfield finner man dessuten “Route 66 Dream Car Museum” – som har en helt spesiell samling av historiske biler.

Kjører man videre til delstaten Missouri går Route 66 parallelt med Interstate I-44. Attraksjoner som må nevnes her er bl.a. Gateway Arch i byen St. Louis, som er en 192 meter høy port – laget i stål. Også transportmuseet “Museum of Transportation” i St. Louis kan anbefales et besøk. I utstillingen kan man blant annet se “Big Boy” – et av verdens største damplokomotiver.

Route 66 går videre til delstaten Kansas, og en populær severdighet her er Rainbow Curve Bridge, som ligger nær landsbyen Riverton. Dette er en betongbro fra 1923.

I delstaten Oklahoma velger mange turister å ta turen innom “Ed Galloway’s Totem Pole Park” nær byen Foyil. Parken har 11 totempæler, der den høyeste måler 27 meter. Parken ligger 6 km øst for Route 66.

Tulsa er den nest største byen i Oklahoma, og her er det mange som velger å ta en stopp. Tulsa er kjent for sine interessante kunstmuseer – deriblant “Philbrook Museum of Art”.

I delstaten Texas kan man kjøre innom Lela, som minner mest om en spøkelsesby. Lela har rundt 100 innbyggere, og ble grunnlagt i 1902. All virksomhet har flyttet til den større byen Shamrock, som ligger 8 km øst for Lela. Det finnes imidlertid en bevart historisk skolebygning i Lela, som kan være verdt et besøk. Ellers går Route 66 gjennom byen Amarillo, som har rundt 200.000 innbyggere. Her finner man bl.a. flotte parker, museer og gode shoppingmuligheter.

Delstaten New Mexico har også mye å by på langs Route 66, og ved byen Glorieta kan man besøke “Pecos National Historical Park”. Parken har en rekke historiske severdigheter, deriblant restene av Pueblo-indianernes gamle kultur og et par spanske misjonsstasjoner fra 1600-tallet. Det finnes også et museum i parkens besøkssenter. Byen Santa Fe i New Mexico kan også anbefales et besøk, og her finner man mange flotte historiske bygninger. Santa Fe er kjent for sine mange kunstgallerier, og man kan dessuten beskue den eldste kirken i USA – San Miguel Chapel – som ble oppført i begynnelsen av 1600-tallet.

I delstaten Arizona bør man få med seg det spektakulære og fargerike ørkenområdet “Painted Desert” samt byen Flagstaff. Flagstaff er et populært stoppested for turister som skal besøke Nasjonalparken Grand Canyon, som befinner seg 127 km fra bysentrum. Grand Canyon står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og har 4,7 millioner besøkende årlig.

Route 66 går deretter til den solfylte delstaten California, og et stopp i spøkelsesbyen Calico kan være en særegen opplevelse. Byen ble grunnlagt i 1881, og man kan besøke et museum her, som også arrangerer jevnlige “wild west”-show. Calico ligger 200 km nordøst for Los Angeles.

Route 66 går videre gjennom Downtown i Los Angeles, West Hollywood og Beverly Hills. Siste stopp på ruten er badebyen Santa Monica ved Stillehavskysten.

US 2 (Highway 2)

US 2 går fra øst til vest gjennom hele den nordlige delen av USA, og strekningen er 4150 km. Start gjerne turen i Seattle, og kjør over Rocky Mountains. Reiseruten byr på spennende nordamerikansk natur og villmark. US 2 går innom en rekke byer og tettsteder der man kan gjøre korte eller lengre stopp. En del av Highway 2 sneier innom sørlige Canada, og ender i New England-statene lengst øst i USA.

US 2 åpnet i 1926 og går gjennom følgende delstater: Washington, Idaho, Montana, North Dakota, Minnesota, Wisconsin, New York, Vermont, New Hampshire og Maine.

Rundreise Florida

Det er populært å leie bil for å kjøre langs kysten i delstaten Florida. Her kan man besøke kjente byer som Miami og Orlando, og man finner et stort antall innbydende badestrender på rundturen. Besøk gjerne Everglades Nasjonalpark med sitt unike dyreliv, og i Orlando kan man ta turen innom fornøyelsesparker som Disney World, Kennedy Space Center eller Universal Studios Orlando.

Start rundreisen i Miami og kjør vestover mot byen Naples. Deretter velger man Clearwater – Orlando – Fort Lauderdale, før man kommer tilbake til Miami. Mange velger dessuten en kjøretur til delstatens sydspiss Key West – som ligger 264 km sør for Miami sentrum. Det anbefales å bruke minst 2 uker på rundturen i Florida.

Highway 1

En annet alternativ er å kjøre langs Stillehavskysten i California på Highway 1. Start gjerne i San Francisco og kjør videre til Santa Cruz – Monterey – Big Sur – Santa Barbara og Los Angeles. Highway 1 omtales ofte som en av verdens vakreste kyststrekninger, og man får oppleve flotte byer og innbydende badestrender langs veien. Strekningen fra San Francisco til Los Angeles er på 615 km, og kalles også for “Pacific Coast Highway”.