Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Rovaniemi

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Rovaniemi inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Rovaniemi miniguide

Leiebil Rovaniemi

Bilutleie Rovaniemi

Rovaniemi er det kommersielle og kulturelle sentrum i Finlands nordligste landskap, Lappland. Byen, som også huser Lapplands Universitet, har 59.353 innbyggere (2008). Selv om Rovaniemi har vært kirkested siden middelalderen, fikk ikke byen kjøpstadsrettigheter før i 1960. Det hadde riktignok lenge vært bymessig bebyggelse på stedet, men de fleste bygningene ble brent av tyskerne i 1944.

Etter 2. verdenskrig ble et nytt bysentrum, beliggende der elvene Kemijoki og Ounasjoki møter hverandre, tegnet av den berømte arkitekten Alvar Aalto (1898-1976). Han er også ansvarlig for flere av byens offentlige bygg: Stadshuset (rådhuset), Stadsbiblioteket og Lappiahuset  (som rommer byens teater). Den mest monumentale bygningen i Rovaniemi er nok imidlertid kultur- og kongress-senteret Arcticum, oppført i 1992 etter tegninger av et dansk arkitektfirma.

Rovaniemi er ellers kjent som julenissens hjemby. Hele to nisseland (fornøyelsesparker med nisse-tema):  Santa Park og Santa Claus’ Village – begge ligger rett nord for elva Kemijoki. En halv million besøkende kommer hit hvert år bare for å besøke julenissen (jultomten/joulupukki).

Også skisenteret Ounasvaara litt utenfor byen er en attraksjon som trekker mange turister hit i vinterhalvåret.

Rovaniemi Airport er en lokal flyplass som har en del chartertrafikk – samt regulære ruter til Helsinki.

Norsk bokmål