Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Montpellier

Har du planer om å besøke Montpellier, men er usikker på om du skal leie bil der eller ikke? La usikkerheten ende her. Det er flere seriøse firma som driver med bilutleie i byen, de tilbyr gode tjenester og er lokalisert i nærheten av flotte turistattraksjoner. I denne artikkelen vil du få tips til flere av de fabelaktige stedene du kan besøke i byen, og også få på svar på hvordan bilutleie her fungerer.

Montpellier-guide

Montpellier
Bilutleie Montpellier

Montpellier er hovedstaden i fylket Hérault, som er lokalisert i den sørlige delen av Frankrike. Byens opprinnelige navn var Monspessulanus. Den ligger på åttende plass over de mest folkerike byene i Frankrike, med en befolkning på over 450 000. I Montpellier vil du oppdage flere spennende steder som kan dateres tilbake til det tidlige 1100-tallet. Byen har en blanding av historisk og moderne arkitektur som er et spennende syn. Økonomisk sett har Montpellier en god levestandard og blir betraktet som en av de raskest voksende byene i Frankrike de siste 25 årene. 

Menneskene i Montpellier er vennlige og åpne, og kultur er en integrert del av livet deres. Fransk er det lokale språket som snakkes her, men en liten prosentdel av befolkningen kan også snakke engelsk. Montpellier er den nest største byen i Occitanie-regionen, og er kjent for sin eksport av vin til store deler av verden. I tillegg er byen senter for International Vine and Wine Fair, og har flere næringsområder som inkluderer helsetjenester, matproduksjon, elektronikk, veving av tekstiler og metallurgi. 

  • Det offisielle språket som snakkes i Montpellier er fransk. 
  • Befolkningen i Montpellier er på over 450 000 og det er den åttende mest befolkede byen i Frankrike. 
  • Montpellier er godt kjent for sin vinproduksjon. 

Klimaet i Montpellier er behagelig, siden byen ligger i nærheten av Middelhavet. Vintrene er ofte fuktige, mens somrene er tørre og solrike. Januar er den kaldeste måneden med temperaturer helt nede i 2,8 °C. Byen kan også ha snøfall i løpet av vinteren og regn på høsten. Montpellier spenner over et område på 56,87 kvadratkilometer, og det høyeste punktet i byen er Place du Peyrou med en høyde på 57 meter. Innbyggerne i Montpellier elsker sport og har vært vertskap for flere konkurranser som FIBA EuroBasket og Open Sud de France. 

Over en tredjedel av innbyggerne i Montpellier er studenter, og dette gir byen et sjelfullt preg. Det er flere kulturelle arrangementer organisert i byen, inkludert opera, konserter, filmer og festivaler. I det tiende århundre da byen ble opprettet, var den et senter for undervisning, og dette forklarer kanskje kjærligheten til utdannelse som finnes blant befolkningen. Den første europeiske medisin-skolen ble bygget i Montpellier på 1200-tallet, og byen fortsatte å vokse helt siden den gang. Som turist vil du kunne nyte den rike, kulturelle arven i området. 

Utforske med din leiebil

En av de populære turistattraksjonene i Montpellier er kulturminneplassen Place de la Comédie. Dette er i sentrum av byen, og er omgitt av et kjøpesenter og forskjellige franske butikker. I tillegg er byens museum lokalisert her, og det samme gjelder også forskjellige kinoer. Hvis du elsker malerier og vakker arkitektur kan du også besøke Musée Fabre som er det kanskje viktigste muséet i byen. Distansen mellom Place de la Comédie og Musée Fabre er 2,4 kilometer, og det tar omtrent 9 minutter å kjøre fra den ene til den andre. 

Et annet perfekt sted å utforske er Montpellier Zoo. Dette er en stor zoologisk hage med forskjellige dyrearter. Her er alt fra fargerike frosker til løver og giraffer. Hagen er delt inn etter kontinenter og områder, og dette gjør besøket der enda mer interessant. Du kan også besøke Jardin des Plantes, en botanisk hage som i utgangspunktet var til medisinsk bruk. Her finnes et enormt utvalg av planter og hus som helt sikkert vil fascinere deg. Hvis du vil dra fra Montpellier Zoo til Jardin des Plantes vil det ta omtrent 12 minutter å kjøre, og avstanden er 3,6 kilometer. 

Arc de Triomphe er en 52 meter høy triumfbue som var dedikert til den populære, franske adelsmannen Louis XIV. Det er 103 trinn inn til buen og den lyser strålende opp og utgjør et vakkert syn. Hvis du er glad i sjøliv er også Planet Ocean Montpellier et fint sted å utforske. Dette er et akvarium som har gjenskapt ni forskjellige undervanns-miljøer, og det er også en del av det store kjøpesenteret Odysseum. Å kjøre fra Arc de Triomphe til Planet Ocean Montpellier tar 18 minutter over en distanse på 6,2 kilometer. 

Katedralen St-Pierre er en kirke som tilhørte St-Benoît-klosteret på 1300-tallet. Selv om det ble gjenoppbygget etter religionskrigen i det 15. århundre, kan man fortsatt se noen av de gamle kulturgjenstandene i katedralen. Montpellier har også flere hoteller og restauranter hvor du kan nyte både lokal og internasjonal mat. Noen av hotellene å merke seg er Hotel Ibis Montpellier Centre, Courtyard by Marriott og Hotel Novotel. Fra Cathédrale St-Pierre til Hotel ibis Montpellier Centre er det 2,9 kilometer, og det tar omtrent 10 minutter å kjøre. 

Flyplasser

Montpellier–Méditerranée er den eneste flyplassen i Montpellier og befinner seg i den sørøstlige delen av byen. Det er to asfalterte rullebaner på flyplassen, og disse brukes både til lokale og internasjonale flyvninger. Noen av de mest populære destinasjonene fra flyplassen er Amsterdam, Paris, Nantes og Bordeaux. Flyplassen tilbyr også flere fasiliteter som minibank og mulighet for pengeveksling. 

Når du ankommer flyplassen vil du finne flere firma som driver med bilutleie, inkludert Enterprise, Thrifty, Sixt, Europcar, Budget, Avis og Hertz. Disse bilfirmaene er internasjonalt anerkjent for å være de beste. I tillegg har de også svært velfungerende nettsider som du kan benytte deg av for å leie en bil allerede før du har ankommet flyplassen. Det er lurt å bestille en bil før ankomst slik at du enklest mulig kan få bilen du ønsker deg. 

En viktig ting du bør gjøre før du benytter deg av disse utleie-mulighetene, er å lese firmaets betingelser og vilkår. De fleste firmaer har disse vilkårene på sitt nettsted, så du kan enkelt lese gjennom dem. Det er også viktig å inspisere leiebilen nøye før du kjører av gårde. I de fleste tilfeller vil firmaer som leier ut biler kreve ekstra betaling for biler som blir innlevert for sent. Husk å ha all informasjonen du trenger. 

Trafikk

Montpellier er et veldig flott sted å besøke, og veiene som knytter byen sammen er flotte de også. De fleste veiene har to eller tre felt med godt fungerende gatelys og trafikklys. Trafikken er håndterbar da de fleste veiene stort sett er ledige i arbeidstiden. Rushtiden varer fra 06:30 til 09:30 og fra 16:00 til 19:00, og rundt den tiden kan det være mange biler på veiene. 

Fartsgrensen i byen varierer alt ettersom hvilken vei du kjører på. I befolkede områder er det en standard fartsgrense på 50 km/t. Hvis du kjører på en to- eller trefeltsvei er fartsgrensen 90 km/t og for en firefeltsvei er det 110 km/t. På motorveiene er fartsgrensen 130 km/t avhengig av været. Du bør likevel alltid følge med på trafikkskiltene for å være sikker på at du føler riktig fartsgrense. 

Når det gjelder parkering, så har Montpellier flere parkeringshus rundt omkring i byen. Disse parkeringshusene er lokalisert på gunstige steder, som gjør det lett for deg å finne dem. Parkeringsavgiften på de ulike parkeringshusene varierer fra sted til sted, men det er vanligvis rundt 1 euro i timen. Hvis du parkerer for flere timer av gangen får du vanligvis rabatt. I noen deler av byen kan du finne parkeringsplasser. Det er også lov å parkere langs veien i byen, så du kan lett parkere bilen din der du ser at det er lovlig.