Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Paris

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Paris inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Priser på leiebil i Paris varierer stort. Det svarer seg å være tidlig ute for billigste priser. Vi anbefaler å bestillle leiebil så tidlig som mulig, spesielt om du bestiller i høysesongen som går fra Mai til September.

Paris miniguide

Paris
Bilutleie Paris

Frankrikes hovedstad, Paris, er Europas største by – i hvert fall om hele storbyområdet regnes med. Det opereres da med et totalt folketall på hele 12 millioner. Innenfor de definerte bygrensene fra 1860 bor det imidlertid «bare» 2,2 millioner mennesker (2007). Paris er også Europas mest besøkte by. Rundt 30 millioner besøkende kommer hit årlig.

Paris utgjør et eget departement (fylke) og er dessuten midtpunkt i regionen Île-de-France. Elva Seinen deler bykjernen i to – Rive Gauche (venstre bredd) og Rive Droite (høyre bredd).

Det kan lages en svært lang liste over alle severdighetene i Paris. Blant de aller mest berømte er Eiffeltårnet, Triumfbuen, kirkene Notre Dame og Sacré Coeur, Invalidedomen, Panthéon og paradegaten Champs-Elysées. Og av byens mange museer er kunstmuseene Louvre og det nasjonale museet for moderne kunst i Pompidou-senteret de mest besøkte.

Ellers er det pittoreske Latinerkvarteret på venstre bredd og kunstnerkvarterene på Montmartre-høyden (i nærheten av Sacré Coeur) populære valfartssteder – og er man i Paris, må man jo også nyte det typisk parisiske kafélivet. Reiser man med barn, er et besøk til Disneyland Resort Paris ca 30 km øst for hovedstaden neppe til å unngå.

Paris har to store internasjonale flyplasser: Orly Lufthavn (15 km sør for byen) og Roissy Charles de Gaulle (25 km nordøst for byen)

Flyplass

Hovedflyplassen Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) ligger 34 km nordøst for sentrum, og betjener 60 millioner passasjerer årlig. I terminal 1 og 2 på flyplassen har et stort antall bilutleiefirmaer sine kontorer – deriblant Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, Sixt, Interrent, Alamo, Advantage, Dollar, National, Thrifty og TT Car Transit.

Den noe mindre flyplassen Paris Orly Airport (ORY) ligger 17 km sør for sentrum, og betjener omlag 25 millioner passasjerer årlig. I West Terminal på flyplassen har en rekke bilutleiefirmaer sine skranker – bl.a. Sixt, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Firefly, Hertz, Alamo, Dollar og National.

Trafikk

Å kjøre inn til sentrum av Paris kan være stressende, og det anbefales ikke for uerfarne bilister. Det er i tillegg ofte vanskelig å finne ledig parkeringsplass. Skal man likevel kjøre inn i Paris, kan det være lurt å bestille leiebil med GPS – slik at man lettere finner frem. Det anbefales også å bestille et hotell i Paris som tilbyr parkeringsplass for sine gjester.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Paris kan man ta kortere eller lengre kjøreturer utenfor sentrum, helt i sitt eget tempo. Reiser man til Paris på familieferie, bør man absolutt besøke Disneyland Paris, som ligger 43 km øst for sentrum. Disneyland Paris består av 2 fornøyelsesparker – Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Sistnevnte har tema fra filmens verden.

Et annet tips er å kjøre til slottet Château de Versailles, som ligger kun 24 km sørvest for Paris. Slottet ble oppført på 1600-tallet, og er et av de største palassene i Europa. Stedet var kongelig residens på 1600- og 1700-tallet, og er omgitt av en eksepsjonell vakker slottspark. Bygningen har hele 700 rom, og hovedattraksjonen er Speilsalen, som befinner seg midt i slottet og er dekorert med 357 speil.

Ønsker man en litt lengre dagstur med leiebil, kan man kjøre til den lille byen Giverny, som ligger 76 km nordvest for Paris. Den berømte franske kunstneren Claude Monet bodde i Giverny fra 1883 til hans død i 1926. Idag er huset der han bodde samt den vakre hagen omgjort til museum. Mange av motivene til Monets mest kjente malerier er hentet fra denne hagen. Museet er åpent alle dager 27. mars – 1. november 2015. Det er café og gavebutikk på stedet.