Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Chios

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Chios inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Chios miniguide

Chios

Bilutleie Chios

Chios (Khios, Hios)  ligger i Egeerhavet – 7 km fra kysten av Tyrkia – og er den 5. største øya i Hellas. Øya har 54.000 innbyggere (2006), og er kjent for sitt vakre landskap og gode klima. Chios er dessuten lite turistpreget, og har mange mindre byer med autentisk gresk atmosfære.

Chios ble erobret av tyrkerne i 1556, og øya var under deres herredømme inntil 1912 da den ble en del av den greske stat.

Høyeste fjell er Pelineon Oros, som ligger 1297 m.o.h.

Hovedstaden Chios by – eller Chora –  ligger på øyas østkyst, og har omlag 30.000 innbyggere. Byen har øyas viktigste havn, og blant severdighetene her finnes en vakker middelalderborg, et arkeologisk museum og et bysantinsk museum. I sentrum finnes parker og torv, samt hovedgaten «Aplotarias».15 km fra Chios by ligger klosteret Néa Móni fra 1000-tallet, som står oppført på  UNESCOs verdensarvliste og er en stor turistattraksjon. En annen severdighet på øya er tettstedet Pirgy – som ligger i sør og kalles «den fargerike bygda», fordi husene er pyntet i sort og hvitt. Også Mesta – som ligger sørvest på øya, og har mange unike bygninger fra 1200-tallet – er et populært besøksmål. Dessuten må Karfas-stranden, som er den flotteste på Chios, nevnes. Den ligger litt sør for hovedstaden.

Flyplassen Chios Airport ligger 3 km sør for Chios by.

Norsk bokmål