Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Kreta

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Kreta inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til Kreta? Kanskje du ønsker å leie bil på Kreta, slik at du får frihet til å utforske denne vakre greske øya på egenhånd? Vil du spare tid og penger, anbefales det å bestille leiebilen i god tid før avreise.

Kreta miniguide

Kreta
Bilutleie Kreta

Kreta er den største øya i Hellas– og den 5. største i Middelhavet. Den har et areal på ca. 8.300 km2 – og er 260 km lang og 60 km bred. Det totale folketallet ligger på ca. 624.000 (2023), fordelt på noen få større byer, samt en rekke småbyer og landsbyer. De tettest befolkede områdene finner man langs nordkysten.

Når det gjelder geografien, er Kreta dominert av 4 store fjellkjeder – og den høyeste toppen, Ida, rager hele 2456 meter over havet. Ellers varierer naturen langs øyas kystlinje mellom steile klipper og strandområder.

Kretas viktigste næringsvei er turismen. Rundt 2 millioner mennesker ferierer her hvert år – og da er det en blanding av spennende historiske attraksjoner og et gjestmildt klima som lokker. Når det gjelder klimaet, så kan somrene være svært varme og preget av til dels ganske sterke, tørre vinder. Den beste tiden å besøke Kreta på er vår og høst. Særlig om høsten kan man regne med relativt stabilt vær og behagelige temperaturer.

Hovedstaden på Kreta er Iraklion (ca. 140.000 innb.), som ligger ved nordkysten. Her finner man også Kretas internasjonale lufthavn (Chania), som er hovedknutepunktet for det meste av turisttrafikken. Det ligger imidlertid også en mindre flyplass litt lenger vest, ved Kretas nest største by, Chania (ca. 56.000 innb.). Andre større byer på Kreta: Réthymnon (ca. 41.000 innb.), Ierapetra (ca. 23.000 innb.), Agios Nikolaos (ca. 20.000 innb.), Sitia (ca. 14.000 innb.) og Hersonissos (ca. 9.000 innb.).

De viktigste historiske stedene på Kreta er knyttet til den minoiske kulturen (ca. 2000-1400 f.Kr.), og den mest besøkte attraksjonen er ruinene av det mektige palasset Knossos utenfor Iraklion. Andre minoiske ruiner finner man bl.a.i Phaistos og Hagia Triada (i sør), Malia (i nordøst) – samt Gournia og Zakros (i øst). Alle kan besøkes med leiebil.

Kreta har dessuten mange spennende naturområder å by på. I tillegg til fjellene og de mange flotte badestrendene, er Samaria-ravinen (som er en del av Samaria Nasjonalpark) sør for Chania et svært populært besøksmål. Ravinen består av en 17 km lang fjellkløft med et fall på 1200 meter. Nevnes må også de fascinerende grottene ved Matala-stranden helt i sør.

Kreta er den mest populære destinasjonen for bestilling av leiebil i Hellas. En leiebil gir deg en unik mulighet til å utforske Kreta på. Det lønner seg å være tidlig ute med bestilling av leiebil på Kreta. Prisene stiger overraskende mye om man venter til kort tid før avreise. Søkemotoren vår sammenligner priser fra de fleste bilutleietilbyderene på Kreta og lister laveste pris.

Flyplass

Hovedflyplassen på Kreta – Heraklion International Airport (HER) – ligger 3 km øst for Heraklion sentrum. Lufthavnen kalles også for Nikos Kazantzakis International Airport. I ankomsthallen på flyplassen finner man flere bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Hertz, Europcar og Sixt. Har man forhåndsbestilt leiebil, vil man få raskere behandling ved skranken.

Trafikk

Veinettet på Kreta er av varierende kvalitet, men hovedveien langs kysten nord på øya betydelig bedre enn veiene sør på øya. Det er også viktig å være oppmerksom på at kjørestilen på Kreta er langt mer aggressiv enn i Skandinavia, og ulykkesfrekvensen er høy. Derfor bør man kjøre forsiktig og være årvåken bak rattet.

I sentrum av hovedstaden Heraklion kan det være vanskelig å finne ledig parkeringsplass, men et godt tips er å kjøre til havnen der det finnes både kort- og langtidsparkering. Skal man leie bil på Kreta under ferieoppholdet, er det lurt å sjekke med hotellet på forhånd om de tilbyr gjesteparkering.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil på Kreta har man mange valgmuligheter med hensyn til utflukter og dagsturer. De fleste turister besøker oldtidsbyen Knossos, som ligger 7 km vest for Heraklion. Dette er det største arkeologiske sted på Kreta, og her kan man bl.a. se det store palasset med minoiske søyler fra perioden 1700 – 1400 f. Kr.

Ønsker man flotte naturopplevelser, kan man ta en dagstur til Samaria-kløften, som ligger 174 km sørvest for Heraklion. Samaria-kløften er Europas lengste, og området ble erklært som nasjonalpark i 1962. Fotturen starter på Omalosplatået, som befinner seg 1200 m.o.h. Langs turstien vil du se unike planter og dyr i et spektakulært landskap.

En kjøretur til Rethymnon kan også være et flott alternativ med leiebil på Kreta. Dette er øyas 3. største by, og har en vakker havn og strandpromenade. Noen populære severdigheter her er den flotte Rimondi-fontenen, den tyrkiske moskéen, festningen fra 1587 samt det arkeologiske museum. Rethymnon ligger 80 km vest for Heraklion.

Noen siste tips for leiebil på Kreta

Før du bestiller en leiebil på Kreta, bør du vurdere følgende for å få det beste tilbudet:

  • Bestill tidlig: Prisene kan være billigere hvis du bestiller leiebil godt før ankomst.
  • Sammenlign priser: Bruk online sammenligningssider i tillegg til denne for å finne det beste tilbudet.
  • Forstå forsikringsdekningen: Sørg for at du forstår hva forsikringen dekker.
  • Bilens størrelse og type: Tenk på størrelsen på bilen du trenger samt komfort og drivstoffeffektivitet.