Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Samos

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Samos inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Samos miniguide

Samos

Bilutleie Samos

Samos tilhører De nordegéiske øyene. Den ligger langt øst i Egéerhavet, bare 1,5 km fra kysten av Tyrkia. Øya tilhører Hellas. Det bor ca. 40.000 mennesker på Samos, hvorav ca. 6.500 i hovedstaden Samos by, som ligger på den nordøstlige delen av øya. Den henger sammen med nabobyen Vathos (ca. 3.000 innbyggere) – og hele bykomplekset kalles derfor ofte også Vathos. Øyas nest-største by – Karlovasi (ca. 6.000 innb.) ligger i nordvest.

Som turistdestinasjon er Samos ei øy som har det meste:  Flotte badestrender, idylliske småbyer, variert uteliv – og en vekslende natur. Øyas høyeste punkt – Vigla – ligger 1.433 m.o.h.

Også når det gjelder historiske minnesmerker har Samos mye å by på. Det arkeologiske kjerneområdet ligger i sørøst. Der finner vi Pythagoreion, restene av imponerende greske og romerske oldtidsbyggverk. Både denne attraksjonen, og den nærliggende «Heraion på Samos» – ruinene av et gresk tempel fra 800-tallet f.Kr. – står på UNESCOs verdensarvliste. I dette området ligger også «Eupalinos tunnel» – Europas eldste vannledningstunnel – som ble bygget på 530-tallet e.Kr., og som er over 1 km lang.

I nærheten av oldtidsminnesmerkene, og ca. 9 km sørvest for Samos by, ligger Samos Internasjonale Flyplass «Aristarchos».

Norsk bokmål