Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Thessaloniki

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Thessaloniki inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Thessaloniki miniguide

Thessaloniki

Bilutleie Thessaloniki

Thessaloniki (Saloniki, Salonica) ligger nord i Hellas – i regionen Sentral-Makedonia, og er en viktig havneby. Den er også landets nest største by (363.987 innbyggere i 2006) – og hovedstad i det administrative distriktet (prefekturet) Thessaloniki.

Byen har en lang og turbulent historie – og de historiske monumentene i sentrum er svært mange. Her må særlig de godt bevarte bysantinske kirkene fra perioden 300 – 700 e.Kr. nevnes. De mest kjente er Haghia Sophia-katedralen og St. Demetrius-katedralen (Hagios Dimitrios).  Blant de mange andre historiske og arkitektoniske attraksjonen finner vi Galerius triumfbue (Apsida tou Galérion) fra år 305 e.Kr. og – ikke minst – «Det hvite tårnet» (Lefkos Pyrgos), som er selve symbolet for byen Thessaloniki. Samlingen av kristne og bysantiske monumenter står i dag på UNESCOs verdensarvliste.

Thessaloniki har også en rekke spennende museer, teatre, gallerier og andre kulturinstitusjoner å vise fram, og i 1997 ble byen kåret til «europeisk kulturhovedstad».

Storbyen  er selvsagt også en restaurant- og utelivsby, og har i tillegg flere svært populære shopping-gater, særlig i området rundt den sentrale Eleftherias-plassen. Hvert år, i september, arrangeres det en stor, internasjonal handelsmesse i Thessaloniki.

Nærmeste flyplass er Thessaloniki Internasjonale Flyplass «Macedonia», som ligger ca. 15 km sørøst for sentrum.

Norsk bokmål