Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Reykjavik/Keflavik

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Reykjavik inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du reise til Island, og har behov for billig bilutleie? Det er svært populært å leie bil på Island, slik at man enkelt kan ta seg rundt på øya i sitt eget tempo. Ved å sammenligne priser på leiebil fra flere tilbydere, kan man finne mange gode tilbud. Det anbefales å leie bil i god tid før avreise til Island, og det er mest praktisk å hente leiebilen allerede når man ankommer øyas hovedflyplass.

Reykjavik miniguide

Reykjavik
Bilutleie Reykjavik

Reykjavik ligger på vestkysten av sagaøyen på Island, på halvøyen Seltajarnes med vakker utsikt over fjellene. Reykjavik er Islands hovedstad. Her bor 120.000 innbyggere (2008), 170.000 med forsteder. Byen er landets viktigste havneby, og et sentrum for trålfisket.

Reykjavik er rik på natur- og kulturopplevelser. Her kan besøkende dra på ekskursjoner for å se hvaler, delfiner og lundefugler i perioden april til oktober. Om vinteren er det hundespanntur, snøscooter og rafting. Det er gode tur- og fiskemuligheter her. Hesteridning er en populær aktivitet både blant turister og lokale, og for dem som ikke liker det kan man ta sykkelen fatt. Reykjavik og Island er kjent for sine geotermiske basseng. Her ligger Laugardalslaug og Sundlaugarveg, som er byen største. I Reykjavik finner vi også landets parlament, Alltingshuset, og Islands største kirke: Hallgrimskirken. Den ligger på en høyde utenfor sentrum, og foran kirken står det et monument over Leiv Eriksson.

Flyplass

Keflavik International Airport (KEF) er Islands største flyplass, og ligger 50 km sørvest for Reykjavik sentrum. Ved ankomsthallen finnes skrankene til flere kjente bilutleiefirmaer – deriblant Budget, Avis, Hertz, og Europcar.

Reykjavik er et perfekt utgangspunkt for ferie på Island med leiebil, og man kan ta korte eller lengre kjøreturer rundt omkring på øya. Island er kjent for sin vakre, uberørte natur, sine nasjonalparker samt vulkaner, isbreer, varme kilder og fossefall.

Vinterstid har man dessuten gode muligheter for å se det spektakulære nordlyset.

Trafikk

Island har ingen motorveier, men veinettet er godt utbygd langs hele øyas kyst (“Ringveien”). Denne veien er 1399 km lang, og forbinder de fleste byer og tettsteder. Ringveien er stort sett asfaltert. Planlegger man å kjøre i høylandet på Island, anbefales det å leie en bil med 4-hjulstrekk. Veiene her kan være svingete, smale og bratte – og mange veier har kun grusdekke.

I høylandet kan det være dårlig mobildekning, og mange fjellveier er stengt om sommeren på grunn av vanskelige kjøreforhold.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Reykjavik kan man f.eks. ta en kjøretur til Gullfoss – et imponerende fossefall som blir omtalt som “Islands vakreste”. Gullfoss ligger 115 km nordøst for Reykjavik. Fossen består av to kaskader, som med sine 21 og 11 meter byr på et praktfullt skue. Gullfoss er en av Islands mest berømte severdigheter, og fra hovedstaden tar kjøreturen ca. 1 time og 30 min.

Et annet utfluktstips er å kjøre til det kjente og populære utendørsbassenget “Blue Lagoon” – som ligger 48 km sørvest for Reykjavik. Den Blå Lagune er et geotermisk spa med mineralholdig vann. Badetemperaturen ligger konstant mellom +37 – 39 grader C, både sommer og vinter. Besøkende kan dessuten få Spa- og skjønnhetsbehandlinger på stedet.