Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Amman

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Amman inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Amman miniguide

Leiebil Amman

Bilutleie Amman

Amman er hovedstad i Jordan, og har ca. 2,1 millioner innbyggere (2008). Byen ligger der oldtidens Filadelfia lå.

En rekke ruiner fra byens eldste historie er bevart – bl.a. et romersk amfiteater fra rundt år 170 e.Kr. På Citadell-høyden (Jabal al-Qal’a) ligger dessuten ruinene av et stort Herkules-tempel (også fra romertiden), samt Jordans Arkeologiske Museum, der funn fra en rekke arkeologiske utgravninger (bl.a. fra Jeriko) er samlet. Utover dette finnes det mange flotte, eldre bygninger og historiske minnesmerker i Amman.

Byen har også en rekke ulike museer – bl.a. et stort folklore-museum og et bilmuseum. Flere av moskéene er også populære turistmål. Den nyeste og største av disse er den imponerende Kong Abduallah I-moskéen, med plass til 3000 mennesker. Den ble oppført i 1980-årene.

Amman er også et shopping-eldorado. Her kan man gjøre gode og spennende kjøp i det gamle, arabiske bazar-strøket Souk Jara – eller man kan besøke et av byens mange moderne kjøpesentre.

Det finnes ellers mange turistattraksjoner i nærheten av Amman. Den nordlige enden av det salte Dødehavet ligger rundt 40 km sørvest for byen. Mange reiser hit på grunn av den påstått gunstige helseeffekten det salte vannet har. I dette området er det dessuten flere steder med særlig referanse til Bibelens beretninger. I Jordan-elva, som munner ut i Dødehavet, ligger for eksempel Al-Maghtas – stedet der døperen Johannes skal ha døpt Jesus. Og mellom Amman og Dødehavet ligger fjellet Nebo (817 m.o.h.), der Moses døde etter å ha sett inn i ”det forjettede land”.

Nærmeste internasjonale flyplass er Queen Alia Airport, som ligger 35 km sør for Amman.

Norsk bokmål