Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Bergen

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Bergen inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Trenger du leiebil i Bergen? Enten du ønsker å hente leiebilen på flyplassen eller i sentrum, vil du helt sikkert finne en leiebil som som passer for deg og ditt budsjett. Det lønner seg å bestille bilen i god tid før avreise, og da vil dessuten leiebilen stå klar når du ankommer utleiestedet. Med bilutleie i Bergen slipper man å tenke på offentlig transport, og man kan dessuten ta uforglemmelige utflukter til andre steder på Vestlandet.

Bergen miniguide

Leiebil Bergen
Bilutleie Bergen

Bergen, som har ca. 286.000 innbyggere (2023) er Norges nest største by etter Oslo, og administrativt sentrum i det vest-norske fylket Hordaland. Den ble grunnlagt i 1070 (Bjørgvin) ved foten av sju fjell – og med sjøgrense mot Norskehavet/Nordsjøen. Fram til 1314 var Bergen Norges hovedstad – og i perioden 1300 til ca. 1750 var den av de viktigste byene i det tyske Hansaforbundet.

Bergen har en rekke severdigheter å by på som kan være verdt å besøke med leiebil. Noen av de viktigste er Mariakirken fra midten av 1100-tallet (byens eldste, bevarte bygning) og domkirken (også fra 1100-tallet, men senere restaurert og ombygget etter flere branner).  Andre viktige bygninger fra middelalderen er de eldste delene av Bergenhus festning, der vi finner Håkonshallen (1200-tallet) og Rosenkrantztårnet (1200-tallet/1500-tallet).

Bergens mest berømte severdighet er Bryggen – et enhetlig bygningsmiljø fra Hansa-tiden, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Også Troldhaugen, komponisten Edvard Griegs vakre og særegne hjem i bydelen Fana er et populært besøksmål. Her finner man også et eget Grieg-museum. Og på fisketorget i sentrum – byens eldste handelsplass – er det svært folksomt, særlig i sommerhalvåret.

Bergen er en av Norges viktigste kulturbyer – og noen av kjerneinstitusjonene er teateret Den Nationale Scene og konserthuset Grieghallen. Og hvert år i månedsskiftet mai-juni arrangeres de internasjonalt kjente Festspillene. Nevnes må også Bergen Museum, Bergen Kunstmuseum og Bergen Sjøfartsmuseum.  Dessuten er det spektakulære Akvariet en attraksjon de fleste bør få med seg.

En tur med Skandinavias eldste skinnegående kabelbane til toppen av det 350 m høye fjellet Fløien er heller ikke å forakte – eller man kan ta gondolbane til de høyeste av Bergens sju fjell, Ulriken (643 m.o.h.).

Leiebilguiden.no tilbyr et godt utvalg av billig leiebil i Bergen og ved Bergen Flesland Lufthavn. Velg ønsket destinasjonen i Bergen og få en øyeblikkelig oversikt over tilgjengelige leiebiler.

Flyplass

Byens internasjonale flyplass – Bergen Lufthavn – Flesland (BGO) – ligger 15 km sør for sentrum. Ved ankomsthallen har en rekke anerkjente bilutleiefirmaer sine kontorer – deriblant Avis, Budget, Hertz, Europcar og Sixt. Leiebilene står parkert 2 – 3 minutters gange fra terminalbygningen.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter i Bergen sentrum, og mange av parkeringsplassene holder til i P-hus. Bygarasjen er Bergens største P-hus, og har 2265 plasser. Den ligger rett ved Bergen Storsenter. I tillegg er det mange avgiftsbelagte plasser på gateplan.

Kjøretips med leiebil

Det finnes mange spennende reiseruter på Vestlandet, og turister kommer fra inn- og utland for å oppleve det vakre landskapet her.

Med leiebil i Bergen kan man f.eks. ta en kjøretur til Voss, som er en kommune og distrikt i Hordaland. Tettstedet Vossevangen ligger innerst ved Vangsvatnet – omlag 102 km nordøst for Bergen. Voss er kjent for sin vakre vestlandsnatur med høye fjell og dype daler – i tillegg til elver, fosser og innsjø. I området finnes to skisentre som holder åpent vinterstid, og sommerstid er det populært med rafting, fiske og kanopadling.

I Vossevangen kan man besøke Finnesloftet, som er et nasjonalt kulturminne fra 1295, og Voss Folkemuseum har et godt bevart tun – der de eldste bygningene er fra 1600-tallet. Voss Kirke fra 1270 er også en severdighet her.

Det er også populært å kjøre med leiebil til Edvard Grieg Museum Troldhaugen, som befinner seg kun 7 km fra Bergen sentrum. Troldhaugen ble bygget i 1885, der komponisten Edvard Grieg (1843 – 1907) bodde i 22 år av sitt liv. Huset er idag et museum, og det holdes jevnlig konserter på stedet.

Finn en leiebil som passer for deg

Det er mange valgmuligheter for leiebil i Bergen. Vi sammenligner ledende bilutleiefirmaer som tilbyr et bredt spekter av kjøretøy for å oppfylle dine behov, enten du foretrekker en liten bil for bykjøring eller en større SUV for å ta seg frem i det varierte vestlandslandskapet. Før du bestiller en leiebil, les anmeldelser, sammenlign priser, og sjekk vilkår for forsikring og ekstrautstyr.