Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Drammen

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Drammen inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Har du behov for leiebil i Drammen? Enten du skal på ferie eller forretningsreise til Drammen, vil du sikkert finne en leiebil som passer akkurat for deg og ditt behov. Du sparer både tid og penger på å bestille leiebilen før ankomst, da de billigste bilene blir tatt først.

Drammen miniguide

Drammen
Bilutleie Drammen

Drammen, som har ca. 62.000 innbyggere (115.000 i storbyområdet), ligger innerst i Drammensfjorden – og er administrativt sentrum i det sørøst-norske fylket Buskerud. Drammenselva deler byen i to, der Bragernes (med den største delen av sentrum) ligger i nord, mens Strømsø (med bl.a. jernbanestasjonen) ligger i sør. Fram til 1811 var Bragernes og Strømsø to selvstendige ladesteder. Drammen oppsto da de to ladestedene ble slått sammen.

Blant byens severdigheter som også kan besøkes med leiebil, må Drammen Museum nevnes. Det har sin hovedavdeling i den tidligere lystgården Marienlyst (oppført ca. 1770) i bydelen Strømsø. Også Austad gård (fra 1807) og Gulskogen gård (fra slutten av 1700-tallet) – som begge ligger litt utenfor byen -disponeres av Drammen Museum.

Ellers er Drammens Teater en betydelig attraksjon i byen. Bygningen ble innviet i 1870 – og er de senere årene totalrestaurert etter en storbrann i 1993. Den er blitt tildelt Europa Nostra-medaljen for godt restaureringsarbeid. Byens hjerte er det gamle Bragernes torv – som i forbindelse med årtusenskiftet ble valgt til Drammens tusenårssted.

En attraksjon av ganske spesiell art er tunnelen Spiralen i Bragernesåsen (anlagt i 1953). Den slynger seg seks og en halv gang rundt sin egen akse – før den munner ut på utsiktspunktet Spiraltoppen, der det er restaurant og stort friområde.

Leiebil ved flyplass

Den naturlige flyplassen å benytte om man skal til Drammen fra andre steder i Norge, er Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) – landets hovedflyplass. Avstanden mellom Gardermoen og Drammen er 91,3 km, men om trafikken er gunstig, gjør man turen unna på 1 time og 10 minutter.

Ønsker man å hente leiebilen på flyplassen, finner man skrankene til utleieselskapene Avis, Budget, Hertz, Europcar og Sixt like ved ankomsthallen.

Trafikk

Parkeringsmulighetene med leiebil i Drammen er gode – både utendørs og innendørs. Byens nyeste parkeringshus i bydelen Strømsø (Blichs gate), karakteriseres for øvrig som arkitektonisk interessant, særlig fordi flere samtidskunstnere ble engasjert til å utsmykke fasaden.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil kan man ta en kjøretur til Oslo, som ligger 43 km nordøst for Drammen.  Oslo har et vell av severdigheter og attraksjoner – i tillegg til gode shoppingmuligheter.

Et annet kjøretips er Hokksund, som ligger 18 km nordvest for Drammen. Der finner man Nøstetangen museum/Norsk glassmuseum, som formidler kulturarven etter det berømte Nøstetangen Glasværk (1741-1777). Museet holder til i den vakre Sorenskrivergården fra 1904. I stallen holder for øvrig Nøstetangen Glass til – en virksom glasshytte som viderefører glassblåsertradisjonen.

Turen kan gjerne forlenges 5 km sørvestover til Vestfossen, der man kan besøke den praktfulle Fossesholm Herregård fra 1700-tallet. Her er det skiftende kunstutstillinger, en fast dukkeutstilling samt et lite hjemmefrontsmuseum.

Vestfossen ligger ved Vestfosselva, som renner ut i nordenden av den vakre innsjøen Eikeren. Kjører man med leiebil 21 km videre sørøstover til den andre enden av innsjøen, kommer man til Eidsfoss helt nord i Vestfold. Der ligger Eidsfoss Jernverksmuseum, et unikt anlegg som presenterer historien til Eidsfoss Jernverk, som ble etablert her i 1697.

Også Eidsfos Hovedgård fra rundt 1750 er et populært besøkssted samt den vakre renessansehagen som omgir gården.