Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Hamar

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Hamar inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Hamar miniguide

Hamar

Bilutleie Hamar

Hamar har 29.000 innbyggere (2009), og er en by som ligger sentralt på Østlandet – ved den østlige bredden av Norges største innsjø, Mjøsa. Den er også administrativt sentrum i Hedmark fylke. I middelalderen var Hamar en av Norges mest sentrale og innflytelsesrike byer – og den hadde status som ”kaupang”. Bystatus i moderne betydning av ordet fikk Hamar imidlertid først i 1849.

Den gamle Hamar domkirke på Domkirkeodden ble oppført som en treskipet basilika i romansk stil på slutten av 1100-tallet – men i 1567 ble den rasert av svenskene, og deretter aldri gjenreist. Domkirkeruinene er i dag Hamars mest kjente attraksjon (har status som ”tusenårssted”), og er nå omsluttet av et vernebygg i glass. Den nye Hamar domkirke er ble oppført i sentrum av byen i 1866.

Domkirkeruinene er en del av Hedmarksmuseet, som bl.a. også omfatter ”Oplandenes Folkemuseum” – og som har sin hovedlokalisering i den gamle ”Storhamarloven” fra 1700-tallet (bygget over den tidligere bispegården). I 1970-årene ble denne bygningen restaurert og modernisert etter tegninger av den kjente arkitekten Sverre Fehn.

Ellers har Hamar et par spesielle idrettshaller, som regnes blant byens severdigheter – begge oppført i forbindelse med vinter-OL 1994 i nabobyen Lillehammer: ”Vikingskipet” (en av verdens største skøytearenaer, hvor det også arrangeres store, internasjonale konserter) og ”Nordlyshallen” (ishockeyarena, som i tillegg brukes til messer og kulturevenementer).

Nærmeste internasjonale flyplass er Oslo lufthavn Gardermoen, som ligger 67 km sør for Hamar.

Norsk bokmål