Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Kristiansand

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Kristiansand inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie eller forretningsreise til Sørlandet? Kanskje du ønsker å leie bil når du ankommer flyplassen i Kristiansand? Det er mange biltyper å velge mellom, og ved å sammenligne priser fra forskjellige aktører, kan du finne et ekstra godt tilbud på leiebil i Kristiansand.

Kristiansand miniguide

Kristiansand
Bilutleie Kristiansand

Havnebyen Kristiansand ligger på Sørlandet – ved Skagerak-kysten – og er administrativt senter i Vest-Agder fylke. Kristiansand har 116 986 innbyggere (2010), og er Norges 5. største by.

Byen er et viktig transportknutepunkt for det sørligste Norge, med gode tog-, fly-, buss- og fergeforbindelser til inn- og utland.

Kristiansand er kjent for sin populære dyre- og fritidspark, som ligger litt utenfor byen. Stedet har over 600.000 besøkende årlig, og åpner i tillegg et nytt utendørs/innendørs badeland i juni 2010.

Byen har et rikt kulturliv med museer, kunstgallerier, konsertscener, teater og flere årlige festivaler. I 2012 vil «Kilden» – et nytt konsert- og teaterhus – stå klart.

Kristiansand tiltrekker seg mange turister sommerstid, og det er flotte badestrender langs kysten og en vakker skjærgård. Fiskebrygga i sentrum er også et populært møtested om sommeren, med restauranter/utesteder og et yrende båtliv.

Noen av byens mest besøkte severdigheter er Christiansholm Festning fra 1672, Kristiansand Domkirke fra 1885 i nygotisk stil, Oddernes kirke fra 1045 (en av landets eldste), Sørlandets Kunstmuseum, Vest-Agder-museet (som har flere avdelinger på ulike steder i byen – bl.a. naturmuseum, botanisk hage og friluftsmuseum – med både antikvariske bygninger og utstilling av Kristiansand sentrum i miniatyrutgave) – samt museumsjernbanen «Setesdalsbanen» (i Vennesla, litt nord for byen),

Ellers har Kristiansand gode shoppingmuligheter (sentrumsbutikker og kjøpesentre), samt utallige caféer, restauranter og utelivssteder.

Flyplass

Kristiansand Lufthavn, Kjevik (KRS) ligger 16 km nordøst for sentrum. I ankomsthallen på flyplassen finnes skrankene til en rekke anerkjente bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Budget, Hertz, Europcar og Sixt.

Parkering

Kristiansand er kjent for sin sjarmerende bykjerne, og med en leiebil har du god fleksibilitet. Allikevel, det er viktig å være oppmerksom på parkeringsreglene. Byen tilbyr både gateparkering og flere offentlige parkeringshus, som Bystranda P-hus og Slottet P-hus.

Kjøretips med leiebil i Kristiansand

Med leiebil i Kristiansand har man et godt utgangspunkt for å ta hyggelige dagsturer på Sørlandet, og det er mange flotte steder å besøke. Sommerstid anbefales det en utflukt til den fredelige småbyen Lillesand i Aust-Agder Fylke, som ligger 31 km nordøst for Kristiansand. Byen har hvitmalte trehus, stakittgjerder og flotte turområder langs skjærgården. I tillegg finnes severdigheter som By- og Sjøfartsmuseet samt Vestre Moland Kirke fra 1200-tallet. Lillesand har dessuten en rekke spennende spesialforretninger og trivelige caféer.

Et annet alternativ er å kjøre leiebilen til Lindesnes Fyr, som er Norges sydligste punkt. Lindesnes Fyr ligger 81 km sørvest for Kristiansand, og er en stor turistattraksjon med over 70.000 besøkende årlig. Lindesnes Fyr er dessuten landets eldste fyrtårn, og ble tatt i bruk i 1656. Besøkende har adgang til toppen av fyrtårnet, og herfra har man spektakulær utsikt over havet.

Lindesnes Fyr har eget museum og galleri, og det er flotte turstier i området.

Hvilke biler er de mest populære å leie i Kristiansand?

Små til middels store biler er ofte mest populære for leie i Kristiansand, spesielt i sommersesongen. Biler som VW Golf, Toyota Yaris, og Ford Focus er populære for deres gode kjøreegenskaper og økonomisk drivstofforbruk. Disse bilmodellene er praktiske både for bykjøring og lengre turer langs kysten.