Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Longyearbyen

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Longyearbyen inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Longyearbyen miniguide

Leiebil Longyearbyen
Bilutleie Longyearbyen

Longyearbyen er en kullgruveby som ligger vest på øya Spitsbergen, og som tilhører den norske øygruppa Svalbard i Nordishavet. Svalbard er en del av Norge. Longyearbyen har omlag 2000 innbyggere (2008), og er Svalbards administrative sentrum.

Longyearbyen har kun 50 km veistrekning, og viktigste fremkomstmiddel på øya er snøscooter og båt. Sommerstid er det fergeforbindelse til Barentsburg, og i perioden mai – november er det båtforbindelse til fastlandet.

Byen har en rekke kultur-, aktivitets-, og servicetilbud, og i sentrum finnes restauranter, hoteller/overnattingssteder, butikker, idrettshall (med svømmebasseng). I Longyearbyen finnes dessuten ulike konsert- og underholdningsarrangementer på kveldstid, og byen arrangerer i tillegg flere årlige festivaler – bl.a. bluesfestival i oktober måned og jazzfestival i februar.

Turistattraksjonene i Longyearbyen er først og fremst den arktiske naturen og friluftslivet, men også Svalbard Museum er verdt et besøk. Dette ligger i Svalbard Forskningspark, og er et natur- og kulturhistorisk museum med utstilling av gjenstander som er knyttet til Svalbards historie – samt litteratur, fotografier og kunst.

Her ligger også Norsk Polarinstitutt og Sysselmannens kulturhistoriske magasin.

Andre severdigheter i byen er Svalbard kirke fra 1957, Galleri Svalbard – samt «Spitsbergen Airship Museum» – som med sin utstilling forteller historien om 3 luftskip som forsøkte å nå Nordpolen fra Svalbard på begynnelsen av 1900-tallet.

Svalbard Lufthavn – Longyearbyen ligger ca. 6 km nordvest for sentrum, og har jevnlig flyforbindelse med Oslo og Tromsø.