Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Funchal

Den beste måten å reise rundt i Funchal på, så du kan besøke byens katedral, utforske gatekunsten over på Rua da Santa Maria og få med deg en vintur med en slurk (eller to!) av førsteklasses Madeira-vin, er å ta en kjøretur rundt i hele byen. Du kan alltid stole på at et pålitelig bilutleiefirma vil dekke dine leiebilbehov. 

Funchal guide

Leiebil Funchal
Bilutleie Funchal

Hovedstaden på Madeira, en av Portugals øyer i Atlanterhavet, Funchal, er også den største byen til tross for at det bare er litt over 100 000 innbyggere der. Funchal er kjent som fødested for fotballstjernen Cristiano Ronaldo, men også for produksjonen av Madeira-vin. Dette hjalp til å utvikle byens økonomi og tillot den å vokse fra en autonom landsby til en blomstrende by i 1508. 

Du kan glede deg over at byen har subtropisk klima, noe som betyr mye tid til å puste inn frisk luft i sjøkanten og smake på byens ferske fisk og marinerte kjøtt. Maten nytes sammen med en slurk av deres verdenskjente vin, selvfølgelig. Om du ikke er noen vinentusiast, kan du prøve Madeiras poncha – en lokal miks som kurerer alt. Denne sterke blandingen av sukker og rom, samt sukker og sitronjuice, kan virkelig fungere som en oppkvikker. 

En av de mest spennende tingene du kan gjøre i Funchal er å se på delfiner og hvaler i deres naturlige habitat, nemlig havet! Siden Madeira ligger i Nord-Atlanteren, er dette et perfekt sted å se migrerende delfiner og hvaler. Avhengig av sesong, kan du enkelt finne knølhval, vågehval, finnhval, delfiner og spekkhoggere om du er heldig. Om du er bekymret for turismens effekt på dyrene, kan du trøste deg med at det er 10-minutters restriksjoner for alle turister på øya. 

Du kan gjøre vanlige turistaktiviteter i Funchal også, som museum-hopping, vinsmaking eller å ta en gondolferd. Eller du kan trå utenfor komfortsonen og gjøre noe som er unikt for Madeira: Skli på kjelke nedover de bratte gatene i Monte. Tidligere brukte de lokale innbyggerne dette som et fremkomstmiddel, men i dag kan du skli på denne kjelken som styres av to løpere som har på seg typiske kostymer. Ikke gå glipp av muligheten til å prøve den, da du kun kan oppleve dette på Madeira. 

Utforsk med leiebil

Den mest praktiske måten å utforske Madeira på er å etablere en base for deg selv i Funchal og ganske enkelt kjøre rundt med leiebil. Start dagen med å besøke Jardim Tropical Monte Palace, en hage over flere etasjer med eksotiske trær, et museum og til og med afrikanske skulpturer. Med en avstand på bare 7 km, vil det ta rundt 12 minutter til denne destinasjonen med bil. Men ikke bare stopp her. Du kan også ta gondolheisen til botanisk hage i Madeira, og nyte den utrolige utsikten herfra. 

Etterpå kan du nyte en god lunsj på Restaurante Taberna Madeira, en av Funchals høyest rangerte restauranter. Den ligger bare 5 km fra Jardim Tropical Monte Palace, omtrent 15-minutters kjøring unna. Du kan enkelt stille sulten med tradisjonell portugisisk mat, som deres nydelige kokte tunfiskmage, fersk og saftig blekksprut og smakfull blå makrell. Kombiner dette med deres verdenskjente Madeira-vin og avslutt måltidet med deilig kake. 

Vil du ha en skikkelig livsendrende opplevelse? Du kan gjerne inkludere utforskning av innsiden på en vulkan på listen over ting å gjøre. São Vicente-grotten på Madeira ligger 31,9 km fra Funchal, og huser fine huler, et museum med 3D-filmer om vulkaner og til og med en ekte vulkan. Ta den 35-minutters kjøreturen for å delta på denne interaktive turen, som er et must for alle reisende på Madeira. 

Flyplass

Den nærmeste flyplassen ligger i Santa Cruz. Cristiano Ronaldo Madeira International Airport (FNC) eller Madeira Airport ligger 25 km øst-nordøst for Funchal. Den var kjent som en av de mest utfordrende flyplassene grunnet sin minirullebane. Madeira Airport åpnet i 1964 med en rullebane på bare 1 600 meter, så kun de mest erfarne og beste pilotene kunne lande der. For å kunne betjene sine 3,5 millioner passasjerer per år, utvidet de rullebanen med 1 km i år 2000. 

Når det gjelder leie av bil på Madeira Airport, har du flere valg etter egne preferanser og lommebok. Her vil du finne bilutleiefirmaer som Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Rhodium, Guerin, Alamo, Enterprise, National, Rodavante, Hertz, Thrifty, Dollar, Firefly og Sixt. Bilutleiefirmaene ligger i etasje 0 på hovedterminalen. Åpningstidene er vanligvis fra 7:00 om morgenen til 24:00 om natten. 

Til tross for sin offshore beliggenhet, er Funchal en av de mest populære destinasjonene for reisende til Portugal. Kjent som Europas Hawaii, er Funchal spesielt behagelig i vintermånedene, da turister liker å stikke av fra kulden i Nord- og Sentral-Europa for litt solskinn i paradis. 

Trafikk

På Madeira kjører de på høyre side, og rattet er på venstre side. Dermed skulle det ikke være noe problem for deg å ta hjulene fatt på Madeira. Sikkerhetsbelte er obligatorisk for både fører og passasjerer. Bare som en opplysning, så er fartsgrensen i tettbygde strøk 50 km/t, og på åpne veier er den 90–100 km/t, mens på motorveier er den 120 km/t. Når du kjører på Madeira, så er hovedregelen å kjøre forsiktig for egen sikkerhet. 

Når det gjelder leie av bil på Madeira, bør du leie en god bil, en som kan hjelpe deg rundt i de bratte bakkene og trange veiene. Unngå å leie minibiler da du trenger alle hestekrefter du kan få for å klatre opp bratte bakker. Kompakte biler er det beste med hensyn til parkering og trange veier.