Leiebil Portugal

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Portugal

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Portugal inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til Portugal? Kanskje du ønsker å leie bil under ditt opphold, slik at du slipper å være avhengig av offentlig transport? Det er mange som bestiller leiebil i Portugal før de drar hjemmefra, slik at bilen står klar når man ankommer flyplassen. Ved å sammenligne priser på bilutleie i Portugal fra flere ulike selskaper, får man tilgang på billigst mulig leiebil. Det lønner seg å bestille leiebilen i god tid før avreise, da de rimeligste bilene blir tatt først.

Portugal miniguide

Portugal
Bilutleie Portugal

Portugal (10,7 millioner innbyggere i 2009) ligger sørvest i Europa, på Den iberiske halvøy. Landet grenser til Spania i øst og nord, og har kystlinje mot Atlanterhavet i sør og vest. Portugal omfatter også øygruppa Azorene og turistøya Madeira i Atlanterhavet.

Landets lengste elv er Tejo, som renner fra Spania i øst til Atlanterhavet i vest.

Portugal har kupert fjellandskap nord for Tejo, og slettelandskap i sør. I øst – ved grensen til Spania – ligger Portugals høyeste fjellområde, Serra da Estrela. Landet har temperert Middelhavs-klima, der de sørligste delene av landet har varmere og tørrere somre, samt mildere vintre, enn de nordligste områdene.

Hovedstaden Lisboa er landets største by med 500.000 innbyggere (2008). Lisboa ligger på vestkysten – der elva Tejo munner ut i Atlanterhavet. Byen ligger på syv høyder, og blant de mest populære turistattraksjonene finner man festningen Torre de Belém, samt middelalderborgen Castelo de Sao Jorge. Byen har også nasjonalteater, opera, museer og en av verdens største byparker.

Andre større byer i Portugal er Porto, Coimbra, Braga, Faro, Portimao, Evora og Leiria.

Landet har betydelig turisme – spesielt på Algarvekysten i sør. Her finnes vakre, lange sandstrender, fantastiske klippeformasjoner og innbydende badevann. Algarvekysten har dessuten 3000 soltimer i året.

Hovedflyplassen i Portugal er Aeroporto de Lisboa, som ligger 4 km nordøst for hovedstaden. Den er en av de største flyplassene i Sør-Europa.

Leiebilguiden.no tilbyr et bredt utvalg av leiebiler i Portugal til billige priser. Noen av leiebilselskapene vi sammenligner ved de populære destinasjonene Faro og Lisboa er Avis, Budet, Europcar, National og Alamo.

Trafikk

  • Portugal har et godt utbygd veinett med både motorveier (“Autoestrada”) og landeveier. Man må betale bompenger på de fleste motorvei-strekninger i landet, og de fleste leiebiler er utstyrt med bombrikke.
  • Fartsgrensene i byområder/tettsteder er 50 km/t, mens på landeveien er fartsgrensen 90 – 100 km/t. Motorveiene i Portugal har stort sett en fartsgrense på 120 km/t.
  • Fra hovedstaden Lisboa er det motorvei til grensen av Spania. Dette er en del av motorveiforbindelsen mellom Madrid og Lisboa.
  • Promillegrensen i Portugal er 0,5, mens den i Norge er fastsatt til 0,2%.
  • Det er være viktig å huske på at kjørestilen i Portugal kan være mer aggressiv enn i Skandinavia, og man bør derfor være årvåken bak rattet og holde god avstand til bilen foran.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Portugal har man de beste muligheter for å få en vellykket og variert ferie, da man enkelt kan komme seg rundt og utforske mer av landet i eget tempo. Skal man kjøre inn i større byer som f.eks. hovedstaden Lisboa, anbefales det å bestille leiebil med GPS, slik at man lettere finner frem. Det kan også være stor trafikk i hovedstaden, og vanskelig å finne ledig parkeringsplass.

Portugal er et lite land, og avstandene overkommelige. Fra Faro i sør til Porto i nord er distansen 553 km, noe som tilsvarer 4,5 timer i kjøretid. Med leiebil kan man oppleve flott naturlandskap med pittoreske småbyer, vingårder, slott og fantastiske strender.

Sintra

Den historiske byen Sintra ligger vest i Portugal, og har bortimot 10.000 innbyggere (2011). Sintra befinner seg omlag 12 km fra Atlanterhavskysten, og 33 km nordvest for hovedstaden Lisboa. Sintra er et populært reisemål, og er berømt for sin unike atmosfære og sine vakre historiske bygninger.

Byen ligger på en høyde 300 m.o.h. og øverst troner den mauriske borgen “Castelo dos Mouros” fra 900-tallet. En annen severdighet er slottet “Palacio da Pena” fra 1800-tallet samt det kongelige palass “Palacio Nacional de Sintra” fra 1500-tallet.

Det historiske sentrum står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Nærmeste internasjonale flyplass er Lisboa Portela Airport (LIS), som ligger 37 km øst for Sintra. En rekke internasjonale bilutleiefirmaer har sine filialer her – bl.a. Avis, Hertz, Goldcar og Enterprise.

Med leiebil i Sintra har man mange alternativer for hyggelige utflukter i Portugal. Det er kort avstand til hovedstaden Lisboa – som har utallige flotte severdigheter og gode shoppingmuligheter.

Estorillkysten i Portugal har lange og flotte badestrender, og en kjøretur til den mest populære stranden “Praia De Carcavelos” anbefales. Stranden ligger 25 km sørøst for Sintra, og har gyllen sand. Det er gode parkeringsmuligheter ved Carcavelos, og ved stranden finnes flere caféer/restauranter.

Det anbefales også å kjøre innom de små kystbyene Estoril og Cascais, som ligger litt vest for stranden i Carcavelos. Estoril er kjent for sine badestrender, sin golfbane – og har dessuten Europas største Casino. Cascais har også flere små badestrener – i tillegg til elegante gågater med fasjonable butikker, restauranter og barer.

Porto

Havnebyen Porto ligger nordvest i Portugal ved elva Duoro, omlag 7 km fra Atlanterhavet. Byen er landets nest største med sine 240.000 innbyggere. Porto er en travel og kommersiell by, og ble kåret som Europas kulturhovedstad i 2001. Byen er også kjent for sin produksjon av Portvin.

Porto er en av de eldste byene i Europa, og har vært bebodd siden 300-tallet f.Kr. Byens historiske sentrum står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her kan man se katedralen – opprinnelig fra 1100-tallet og Bispepalasset fra 1700-tallet. Det populære strøket ved elven Duoro har mange caféer, restauranter og barer. Byen har ellers en rekke interessante museer – deriblant “Fundacao Serralves” – museum for samtidskunst. Den lokale stranden i Foz do Douro ligger 7 km vest for byen, og er et populært badested sommerstid.

Byens internasjonale flyplass – Porto Sá Carneiro Airport (OPO) – ligger 12 km nord for sentrum, og er landets 3. travleste lufthavn. På flyplassen har leiebilaktørene Europcar, Avis, Budget, Guerin og Hertz sine filialer. Med leiebil er det populært å ta en kjøretur til den sjarmerende byen Guimaraes, som ligger 55 km nordøst for Porto. Guimaraes har omlag 54.000 innbyggere (2012), og har et av landets best bevarte historiske sentrum. Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og byen ble kåret til Europeisk Kulturhovedstad i 2012.

De mest populære severdigheter i Guimaraes er festningen fra 1000-tallet, kirken Sao Miguel fra 1200-tallet, kirken Sao Francisco-kirken fra 1400-tallet og palasset “Paco Dos Duques” fra 1400-tallet. Et annet kjøretips er å ta en dagstur til havnebyen Aveiro, som ligger 80 km sør for Porto. Aveiro har ca. 60.000 innbyggere, og er berømt for sine kanaler og buede broer. Byen blir av den grunn ofte kallt “Portugals Venezia”, og er et populært turistmål.

På vei til eller fra Aveiro kan man kjøre innom slottet “Castillo de Santa Maria da Feira” – som opprinnelig ble oppført i det 11. århundre. Slottet har 4 tårn, og ble restaurert på 1400-tallet. Castillo de Santa Maria de Feira ligger 37 km sør for Porto og 50 km nord for Aveiro.

Lagos

Lagos er en historisk by som ligger sør i Portugal ved Atlanterhavskysten, nærmere bestemt i vestlige del av Algarve-regionen. Lagos har 31.000 innbyggere (2011), og er en populær turistby.

Lagos er berømt for sine vakre badestrender og viker som ligger idyllisk innimellom dramatiske klipper – deriblant “Meia Praia”-stranden. Byen er også kjent for å ha et livlig natteliv sommerstid, og i gamlebyen kan man spasere i de smale, travle gatene. Severdigheter i Lagos er bl.a. den imponerende festningen fra 1600-tallet, bymurene fra 1300-tallet samt kirkene Sao Sebastiao og Santo Antonio – begge fra 1600-tallet. Sistnevnte har et lite bymuseum som også anbefales et besøk. På plassen “Praca da Republica” ligger det historiske slavemarkedet fra 1400-tallet, som er også en av byens severdigheter.

Nærmeste internasjonale flyplass er Faro Airport (FAO), som befinner seg 89 km øst for Lagos. En rekke anerkjente bilutleiefirmaer har sine kontorer på flyplassen – deriblant Avis, Hertz, Goldcar, Enterprise og Europcar.

Med leiebil i Lagos kan man ta spennende utflukter, og se mer av regionen i sitt eget tempo. Et kjøretips er å dra til den lille byen Silves, som ligger 38 km nordøst for Lagos. Silves har 11.000 innbyggere (2011), og ligger på en høyde over elven Arade. Den mauriske festningen “Castelo dos Mouros” troner øverst i byen, og de eldste delene stammer fra det 8. århundre. Katedralen i Silves er også en godt besøkt severdighet, og ble oppført på 1400-tallet. Den omtales som den viktigste gotiske bygningen i Algarve-regionen. Ønsker man storbyliv med shopping, yrende caféliv, museer og monumenter, kan man ta en dagstur til hovedstaden Lisboa, som ligger 300 km nord for Lagos. Lisboa har noe for enhver smak, og kjøreturen tar ca. 2 timer og 40 min.