Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Riyadh

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Riyadh inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Riyadh miniguide

Leiebil Riyadh

Bilutleie Riyadh

Riyadh, som er hovedstad i Saudi Arabia, er en storby med et innbyggertall på rundt 4,8 millioner (2009).Den ligger på et høyt platå midt på den arabiske halvøya – i regionen Najd. I 1960 bodde det 150.000 mennesker i byen, så folkeøkningen de siste 50 årene har vært formidabel.

Den voldsomme ekspansjonen vises tydelig i bybildet, der svære bygninger preget av moderne arkitektur dominerer. Blant disse er Saudi-Arabias to høyeste skyskrapere: Det 302 meter høye Kingdom Center (Al Mamlaka), som bl.a. inneholder leiligheter, hotell og et kjøpesenter med over 160 butikker – og det 267 meter høye Al Faisaliyah Center. Førstnevnte ble oppført i 2002, sistnevnte i 2000. En enda høyere bygning er under oppførelse, og ventes ferdigstilt i løpet av 2010.

Tidligere var det 170 meter høye TV-tårnet (med utsiktsplass på toppen) byens høyeste byggverk. Det ble bygget på slutten av 1970-tallet.

Det finnes imidlertid også eldre arkitektur, først og fremst i den gamle bykjernen. Mest kjent er Al Masmak, som er en kombinasjon av slott og festning, oppført i sandstein rundt 1865. Det er i dag en del av en gruppe restaurerte bygninger som går under fellesbetegnelsen Kong Abd al-Aziz historiske senter.

Saudi Arabias hovedflyplass – King Khalid International Airport – ligger 35 km nord for Riyadh.

Norsk bokmål