Leiebil Saudi Arabia

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Saudi Arabia

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Saudi Arabia inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Saudi Arabia miniguide

Leiebil Saudi Arabia
Bilutleie Saudi Arabia

Saudi-Arabia (ca. 24 mill. innb. i 2007) ligger i Vest-Asia, nærmere bestemt på Den arabiske halvøy. Landet grenser til Kuwait, Irak og Jordan i nord/nordvest – og til Jemen, Oman og De forente arabiske emirater i sør/sørøst. I øst – ved Den persiske gulf, der Saudi-Arabia har en lang kystlinje – har landet dessuten felles grense med «lilleputtstatene» Qatar og Bahrain. Landets lengste kystlinje finner man langs Rødehavet i vest.

Et stort høylandsplatå strekker seg i hele landets lengde – og også ut mot Rødehavet. Her er det både høye fjell (spesielt i sørvest) og vidstrakte områder med sandørken. Den høyeste fjelltoppen, Jabal Sawda, ligger 3.133 m.o.h. Mot Den persiske gulf er landskapet for en del dominert av sump- og saltområder.

Klimaet i Saudi-Arabia er overveiende tørt og varmt, men i innlandet kan svingningene mellom dag- og nattetemperaturer bli svært store. Landet er fattig på nedbør. Bortsett fra i perioden november – januar regner det praktisk talt ikke.

Saudi-Arabias viktigste attraksjoner er knyttet til byene Mekka og Medina, som i islamsk tradisjon oppfattes som hellige. I Mekka finner man også den hellige Kaba-steinen. Ellers er hovedstaden Riyadh, som ligger nokså midt i landet, Saudi-Arabias største by (ca. 3,5 mill. innb.). Den nesten like store Jeddah (ca. 3,4 mill. innb.) ligger ved Rødehavet, og er landets viktigste havneby.

De to mest trafikkerte flyplassene er King Khalid Internasjonale Flyplass i Riyadh og King Abdulaziz Internasjonale Flyplass i Jeddah.