Vi sammenligner 1700 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Cape Town

Har du en drøm om å gå i fotsporene til Vasco da Gama rundt «Kapp det gode håp»? Drømmen kan bli oppfylt med et besøk til det moderne Cape Town. Som andre afrikanske havnebyer har også denne byen en mørk fortid knyttet til kolonitiden, noe som har bidratt til byens kulturelle mangfold på en overraskende måte. Her er det mer enn nok å se og gjøre, og vi anbefaler derfor å ordne leiebil før du reiser, slik at leiebilen står klar ved ankomst. 

Kort guide til Cape Town

Leiebil Cape Town
Bilutleie Cape Town

Her er en kort introduksjon til Cape Town, som gir deg oversikt over det viktigste. Denne flotte byen ligger ved kysten sørvest i Sør-Afrika, der hvor Det indiske hav og det sørlige Atlanterhavet møtes. Det bor 3 740 026 mennesker i Cape Town. Størsteparten av disse er innfødte sørafrikanere, mens resten har kommet fra alle vindretninger og bosatt seg her i byen. Byen byr på en blanding av kulturer fra hele verden. 

Når du først er i Cape Town, har du mulighet til å besøke nabobyer og ta turen ut i den vakre naturen som omgir byen. Det er en uforglemmelig opplevelse å kjøre rundt i det vakre afrikanske landskapet. Port Elizabeth er en fin by å besøke, for eksempel. Den ligger ved kysten ved Det indiske hav, omtrent 750 km fra Cape Town. På denne episke bilturen er det mye spennende å finne på. 

Et annet godt forslag er et besøk til naturreservatet i Kogelberg, som er så vakkert at du knapt finner ord. Du kan få enda større glede av turen ved å slå følge med andre grupper. Det finnes mange reisebyråer som organiserer slike turer. Hvis du vil ta en lengre biltur, kan du kjøre fra Cape Town til Durban. Avstanden er 490 km via «hageruten». Turen tar fem timer i bilen. Men det finnes en bedre måte å ta denne turen på. 

Ta mange stopp langs veien og nyt livet på landet. Landskapet med bølgende åser og afrikanske hytter, og kyr som gresser, gir et helt unikt inntrykk. Det er mange mindre byer langs ruten hvor du kan ta inn på hotell eller lodge, og nyte et godt afrikansk måltid. Eksempler på aktiviteter er fugletitting og turer til fots. Og hvorfor ikke ta med noen? Det er alltid mer hyggelig å dele minneverdige opplevelser sammen med en venn eller et familiemedlem. 

På tur med din leiebil

Er du glad i sandstrender? Da bør du ta turen til Fish Hoek Beach, et sted for hele familien. Stranden er 38 km fra byens sentrum og lett å komme til med bil. Det tar cirka én time hit fra sentrum. Det beste med stedet er at det er rent, oversiktlig og trygt. Hvis du har med deg barn, er det en perfekt utflukt og de vil elske å leke i sanden. Hvis du er her mellom juli og november, er sjansen stor at du får se hval. 

Hvis du er glad i vin anbefales en tur til Stellenbosch. Denne byen ligger 50 km fra Cape Town. Den er berømt for sine vingårder, så hvorfor ikke besøke en av dem? Men byen byr også på andre attraksjoner. Her kan vi nevne museer hvor du kan finne ut mer om regionens rike historie, særlig fra gregoriansk tid og Viktoriatiden. 

Dette er bare noen av stedene du kan besøke med en leiebil. Listen er lang. Andre eksempler er et besøk til Table Mountain. Herfra har du en spektakulær utsikt over byen. Eller et besøk til Robben Island, øya hvor du kan besøke stedet der Nelson Mandela var fengslet. 

Flyplasser

Hvis du flyr til Cape Town, kommer du sannsynligvis til Cape Town International Airport. Dette er den tredje største flyplassen i hele Afrika og kjent for sin håndtering av VIP-turister til hele regionen. Flyplassen er godt tilrettelagt for alle type reisende, og informasjon om avganger og ankomster er lett tilgjengelig. 

De har for eksempel en nettside med omfattende informasjon om billeie, og hvor du får tak i en leiebil. Blant flyplassens leiebilfirmaer finner du kjente navn som Budget og Avis. I tillegg finner du lokale firma som Thrifty Car Rental og Comet Car Rental, som garantert vil gi deg god service. 

Flyplassen er Afrikas forbindelse med verden. Flere internasjonale flyselskap, som Emirate, Lufthansa, British Airways og KLM, trafikkerer flyplassen regelmessig. Populære destinasjoner fra Cape Town er blant annet Dubai, London, Berlin og Italia. 

Trafikk

Hovedveiene i Sør-Afrika er stort sett i god stand, mens småveier kan være litt røffe. Hvis du har tenkt å ta noen av de mindre veiene, anbefales det å ta en bil med firehjulsdrift. Det vil gi en mer komfortabel reise. Husk at noen av motorveiene er tollveier. 

Kort sagt: forbered deg godt på hvordan du vil bruke leiebilen. Det er lurt å finne ut av fartsgrensene på de forskjellige veiene og holde seg til dem. Ta også hensyn til morgen- og kveldsrushet. Hvis du må bruke bilen, vent til trafikken har roet seg.