Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Fuerteventura

En av de spanske Kanariøyene – Fuerteventura – hevder seg godt på lista over feriedestinasjoner hvis du drømmer om en ferie litt utenom det vanlige. Det beste og mest praktiske alternativet for å komme deg rundt i området er å bestille en leiebil. Etter ankomst er det ganske enkelt å finne bilutleie som gir deg mest mulig for pengene, og som kan hjelpe deg med å utforske denne spennende spanske øya. Først bør du imidlertid finne ut hva du kan forvente deg på Fuerteventura, med hensyn til overnattingsmuligheter og attraksjoner.

Reiseguide til Fuerteventura

Fuerteventura
Bilutleie Fuerteventura

Fuerteventura tilhører Kanariøyene i Spania. Denne øya er den nest største i øygruppen, og grenser i sør til Lanzarote som ligger elleve kilometer unna. Øyas befolkning teller omtrent 106 000 mennesker og vokser stadig. Ifølge Spanias statistiske sentralbyrå i 2018 økte folketallet med 2,7 %, til 113 275 innbyggere. Området Pajara opplevde den høyeste veksten og fikk mer enn 700 nye innbyggere i løpet av tolv måneder. Puerto del Rosario er øyas nest mest befolkede kommune, med en estimert befolkning på over 39 000 innbyggere. 

Fuerteventura er en av Kanariøyene i Atlanterhavet utenfor kysten av Marokko. Politisk tilhører den Kongeriket Spania. Øya har et tørt subtropisk klima med lave daglige temperaturer i januar og hyppige varmeperioder i august. På det varmeste er temperaturen 20 grader celsius i januar, mens august kan by på 28 grader. Det er minimalt med nedbør på øya med kun 141 mm per år. Samtidig har Fuerteventura rikelig med sol med sine nesten 300 soldager årlig. Fuerteventura byr på spennende paleontologiske steder med rike fossilrekorder, og i mai 2009 ble øya erklært et UNESCO biosfærereservat og «stjernelysreservat». 

  • Antigua 
  • La Oliva 
  • Pajara 
  • Puerto del Rosario 
  • Betancuria 
  • Tuineje 

Fuerteventura er omringet av flere småbyer. En av de småbyene som du definitivt bør sjekke ut, er Ajuy – en liten fiskerlandsby som ligger på øyas vestkyst. Byen har en sparsom befolkning og er kjent for sine klipper og den svarte sandstranden. I Ajuy finner du også massevis av parkeringsplasser til din leiebil. En annen populær by i nærheten er Cofete, en liten landsby som ligger sør på øya. Det er ganske lurt å skaffe seg en leiebil da denne byen er vanskelig å nå uten bil. Selv om Cofete er en relativt liten by, har den mye å tilby til sine gjester – spesielt når det gjelder underholdning. 

Fuerteventura er mest kjent for sine vakre strender. Øya har en mer enn 150 km lang strekning med magiske og glitrende sandstrender. Dessuten er det umulig å beskrive øyas prakt og skjønnhet uten å nevne det store badelandet, den imponerende motorveien, golfbaner og båthavner. Er du ute etter en aktiv ferie, tilbyr øya gode muligheter for vindsurfing, kiting, storviltfiske, hvalsafari og dykking. I tilfelle du vil slappe av, ta turen til den fantastiske sandstrandstrekningen. Det er rett og slett et perfekt sted for å få kontakt med ditt indre deg mens du skuer mot horisonten. 

Utforsk med leiebil

Ønsker du å besøke noen av de nærliggende severdighetene og attraksjonene i Fuerteventura? Sett kursen mot Antigua. Antigua er navnet til både en by og en hel provins med gunstig beliggenhet midt på øya. Byen Antigua huser ikke bare det lokale rådets hovedkvarter, men er også administrasjonssenter for Caleta de Fuste. Neste stopp er Pajara, Fuerteventuras sørligste kommune. Dette er dessuten navnet på en liten innlandsby som fungerer som kommunens administrasjonssenter. Pajara er Kanariøyenes største kommune med en kyststrekning på rundt 150 km. Sist, men ikke minst, sjekk ut La Oliva – en liten by i en kommune som ligger lengst nord. 

Fuerteventura bugner av forskjellige hoteller av alle mulige slag. Gran Hotel Atlantis er det eneste hotellet på øya som har blitt tildelt en femstjerners Gran Lujo-pris. Prisen er Spanias høyest vurderte utdeling innen hotellbransjen. Hotellet ligger rett ved stranden i Corralejo, hvor besøkende kan nyte flott utsikt over havet. Det består av et 3 000 kvadratmeter stort spakompleks med en hydroterapeutisk vannkrets og mange andre funksjoner. Her kan alle besøkende nyte hotellets moderne fasiliteter, slappe av og koble av fra tankene. 

Lengst sør på øya ligger en annen luksuriøs restaurant – Occidental – som serverer mat til kun voksne. I denne restauranten får du kundebehandling av kongelig kvalitet. Du kan bare slappe av i solen og nyte personlig service med bestillingslevering rett til din solseng. I tillegg ligger hotellet kun 500 meter unna turkise farvann og den deilige fire kilometer lange stranden. Enten du reiser alene eller som et nygift par, er dette hotellet definitivt det beste feriestedet for voksne. 

Hvis femstjerners hoteller ikke er din greie og du setter pris på privatliv og eksklusivitet, kan du besøke Bahiazul Villas & Club. Hotellet tilbyr hvitkalkede kongelige villaer med tre soverom, boblebad på taket og et oppvarmet svømmebasseng. Bahiazul Restaurant tar vare på dine gastronomiske behov ved å tilby en fantastisk frokostbuffé med en blanding av øyas lokale retter samt spanske og internasjonale retter. Småretter og snacks er alltid tilgjengelig på dagtid på Bikini Club-terrassen. Det bør også nevnes at hotellpersonalet er svært vennlig og vil alltid hjelpe deg med å velge retter, snacks eller drikker fra menyen. 

Flyplassen

Fuerteventura lufthavn, bedre kjent som El Matorral flyplass, betjener hele Fuerteventura. Flyplassen ligger fem kilometer sør for provinsen Puerto del Rosario. Besøkende kan alltid finne den riktige veien ved å ta motorveien FV-2. Flyplassen har dessuten en informasjonsdisk i avgangshallen og et turistinformasjonskontor i ankomsthallen. I stedet for å ta drosje kan besøkende også forhåndsbestille flyplassens transporttjeneste. Denne tjenesten egner seg best for par og enslige flyreisende som har enten tidlig ankomst eller sen avgang. 

På Fuerteventura finner du et bredt utvalg av leiebiltjenester som passer akkurat dine reisebehov. Leiebilleverandørene har både biler og lastebiler som kan oppfylle hver enkelt reisendes behov – fra enslige gjester til store familier. Du kan velge både en romslig varebil med nok boltreplass for familie- eller gruppereiser, eller en luksuriøs sedan med skinnseter og smart kjøreteknologi for en stressfri og elegant kjøretur. Sportslige kabrioleter og hybridbiler er også tilgjengelig for utleie. 

Øya har mange selskaper som tilbyr leiebiltjenester, inkludert Autoreisen, Top Car Hire og Europcar. Leiebilleverandørene er erfarne eksperter innen sin bransje – de er lommekjent på Fuerteventura og har god kjennskap til øyas geografi. Velg et leiebilselskap med en stor bilpark og slipp ventetiden på din neste kjøretur. Det anbefales også å velge et reiseselskap som har kontor plassert strategisk på flyplassen og rundt hele øya. 

Trafikken

Med leiebil får du mest for pengene dine når du utforsker Fuerteventura. Det er ikke noe særlig behov for å bruke drosje der, noe som betyr at du kan spare penger og ha litt til overs til å utforske øya videre. Generelt sett er veiene av god kvalitet og i veldig god stand. Takket være det milde spanske klimaet året rundt, slipper veiflatene å fryse ned og tine igjen hele tiden. Veiene er nokså svingete, så du vil nok ikke kjede deg mens du kjører. Det er også verdt å nevne at det ikke er noen bilkøer på Fuerteventura, noe som er deilig for oss køvante nordmenn! 

Parkeringsmulighetene er et annet problem som oppstår rett etter ankomst til Fuerteventura sin flyplass. Husk å sammenligne prisene og parkeringsbøtene i området når du er ute etter en leiebiltjeneste. Sjekk om det finnes offentlige gratis parkeringsplasser. Parkering i boligområder er imidlertid frarådet, og bilen din kan bli tauet bort og heftig bøtelagt. Få tilstrekkelig informasjon fra din leiebilleverandør før reisen – inkludert trafikkinformasjon, fartsgrenser og parkeringsvarianter. Totalt sett er kvaliteten på øyas veier høy, og det kan være gøy å kjøre rundt med bil. 

En annen ting du bør sjekke er selskapets drivstoffpolitikk. Vanligvis er «full-full» den enkleste og beste ordningen som ganske enkelt betyr at du henter bilen med full tank og leverer den igjen med full tank også. Noen reisebyråer bruker også alternativet «full-tom». I dette tilfellet får du bilen med full tank og må tømme tanken før du returnerer den. Det hender at når du velger det sistnevnte alternativet, fastsetter noen leiebilleverandører sine drivstoffpriser urimelig høyt, og du ender opp med å betale mer. Pass på at du alltid leser gjennom alle vilkårene som står skrevet med liten skrift før du signerer avtalen.