Leiebil Spania

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Spania

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Spania inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Leter du etter et godt tilbud på bilutleie i Spania? Det er svært populært å leie bil under sitt ferieopphold i Spania, og man kan velge mellom mange forskjellige biltyper. Dersom du sammenligner priser på leiebil i Spania fra flere aktører, vil du enkelt og raskt finne billigst mulig leiebil. Det anbefales å bestille leiebilen i god tid før avreise, slik at du er sikker på å få akkurat den bilen som passer for deg.

Spania miniguide

Spania
Bilutleie Spania

Spania (ca. 40 mill. innb.) dekker et areal på 504.782 km2, og er det største landet på Den iberiske halvøy (Pyrénéer-halvøya). I nord har Spania felles grense med Frankrike og Andorra – og i vest med Portugal. Ellers har landet en lang kystlinje mot Middelhavet i vest og sør – og mot Atlanterhavet i nordvest (sør for Biscaya-bukta) og sørvest (vest for Gibraltar). Av spanske landområder utenfor Den iberiske halvøy må Kanariøyene utenfor nordvestkysten av Afrika og øygruppa Balearene i Middelhavet nevnes.

Det er flere store fjellområder i Spania. De største og mest kjente er Pyrénéene i nord og Sierra Nevada i sør (der det høyeste fjellet på det spanske fastlandet – Mulhacén  (3.478 m.o.h.) ligger). Den spanske høysletta dominerer ellers det indre av landet, mens det både øst og vest for Gibraltar finnes lange strekninger med sandstrender (bl.a. Costa del Sol og Costa Blanca) – noe som har gjort disse områdene til de mest populære turistområdene i Spania – om man ser bort fra Kanariøyene og Balearene.

Klimaforholdene i Spania varierer sterkt, men kan grovt sett deles inn i tre hovedtyper: Langs kysten i øst og sør er det Middelhavsklima med tørre, varme somre – mens det langs nordvestkysten er atlantisk kystklima. Resten av landet er preget av et kontinentalt innlandsklima.

Hovedstaden Madrid ligger midt på den spanske høysletta, og er også landets sørste by (3,2 mill. innb. – og ca. 7 mill. i storbyområdet). Andre store byer er Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza og Málaga.

Spanias største flyplass er Barajas Internasjonale Flyplass i Madrid – men også Barcelona Internasjonale Flyplass (El Prat) og Alicante Lufthavn har mye trafikk.

Leiebilguiden.no har et av markedets beste utvalg av leiebil i Spania. Når du leier bil gjennom oss er du garantert en lav pris på bilutleie i Spania ettersom vi henter priser fra flere selskap. Bilutleie i Spania har aldri vært billigere. Foreta et søk i søkemotoren over og bli overrasket over de lave prisene og det brede utvalget.

Trafikk

  • Spania har et godt utbygd veinett med motorveier og landeveier. Det finnes to typer motorveier – Autopista og Autovia. Autopista er motorvei der man betaler bompenger, mens Autovia er kostnadsfrie.
  • Fartsgrensene på motorveiene i Spania ligger fra 90 km/t opptil 120 km/t, og ved tettbebygde strøk er fartsgrensen 50 km/t.
  • Promillegrensen i Spania er 0,5, i motsetning til Norge som har 0,2 i promillegrense. Det anbefales likevel å være helt avholds når man skal kjøre bil.
  • Blir man stanset av trafikkpolitiet i Spania på grunn av fartsovertredelser e.l., kan politiet kreve at bøter bli betalt på stedet.
  • Det kan være lurt å bestille leiebil med GPS i Spania. Det gjør reisen enklere, spesielt om man skal kjøre i noen av de store spanske byene.
  • Ellers er det viktig å huske på at spansk kjørestil er mer aggressiv enn i Skandinavia, og det er derfor lurt å være årvåken på veien.

Kjøretips med leiebil

Spania har noe for enhver smak –  enten man ønsker å oppleve storbyliv eller man foretrekker sol- og badeferie langs kysten i øst eller sør. Med leiebil kommer man seg enkelt rundt til de forskjellige attraksjoner og severdigheter, og man kan også ta trivelige dagsturer til nærliggende byer og tettsteder.

Det finnes også en rekke turistveier i landet der man kjører gjennom historiske små landsbyer og vakre landskap.

Leiebil i Alicante

Alicante ligger sørøst i Spania ved Middelhavskysten, og har omlag 330.000 innbyggere. Alicante er en historisk by og en viktig havneby – i tillegg til å være sentrum for Costa Blanca. Et kjent landemerke for byen er borgen “Castillo de Santa Barbara” fra middelalderen – som ligger på en høyde 169 m.o.h. Andre severdigheter er bl.a. slottet San Fernando fra 1800-tallet, det arkeologiske museum, stranden “Postiguet” og promenaden “Explanada de Espana”. Det finnes også en rekke flotte parker og rekreasjonsområder i Alicante.

Byens flyplass – Alicante Airport (ALC) – ligger 9 km sørvest for sentrum, og er landets 6. travleste lufthavn. I terminalbygningen finner man kontorene til en rekke bilutleiefirmer – deriblant Avis, Centaur, Enterprise Atesa, Europcar, Goldcar, Hertz, Record Go og Sixt. Med leiebil i Alicante kan man kjøre til en av de mest populære badestrendene i Spania – San Juan – som ligger 9 km nord for sentrum. Stranden er 7 km lang, og består av fin, gyllen sand. Det er offentlig parkeringsplass ved San Juan-stranden samt flere strandbarer.

Det er også populært å kjøre nordover langs kysten til Calpe, som ligger 64 km nordøst for Alicante. På denne strekningen passerer man kjente turiststeder og byer som Villajoyosa, Benidorm, Alfas del Pi og Altea.

Valencia

Valencia ligger øst i Spania ved Middelhavskysten, og er både provins- og regionhovedstad. Valencia har omlag 780.000 innbyggere, og er en viktig havneby. Det er mye å se og oppleve i Valencia, og en av de mest populære attraksjonene er Kunst- og Vitenskapsparken “Le Ciudad de las Arts y de las Clencias”. Området består av unike og moderne bygninger – i tillegg til et teknologimuseum, IMAX-kino og Planetarium.

I gamlebyen kan man se en rekke historiske bygninger – deriblant Valencia-katedralen fra 1238. Byen er også kjent for sitt yrende uteliv, og har flotte shoppingmuligheter.

Valencia Airport (VLC) ligger 9 km vest for bysentrum, og flere bilutleiefirmaer er representert her – deriblant Avis, Enterprise Atesa, Europcar og Hertz.

Med leiebil har man flotte muligheter for å ta korte eller lengre utflukter i området utenfor selve byen. Selvom det finnes gode bademuligheter i Valencia by, anbefales det å kjøre til stranden El Saler, som ligger 12 km sør for sentrum. Stranden er finkornet og gyllen, og er hele 2,6 km lang. I samme området ligger Albufera Nasjonalpark.

Et annet kjøretips med leiebil er å ta en dagstur til Alicante, som ligger 166 km sør for Valencia. Alicante har flere flotte severdigheter, og det anbefales en tur opp til middelalderborgen “Castillo de Santa Barbara” som ligger på en høyde i byen.

Malaga bilutleie

Når du planlegger en tur til Malaga, en livlig havneby på Costa del Sol i Spania, kan leiebil være en utmerket måte å utforske denne solrike regionen på egen hånd. Malaga byr ikke bare på vakre strender og et varmt klima, men er også rik på kultur, kunst og historie, noe som gjør det til et tiltalende reisemål for en variert ferie.

En severdighet verdt et besøk i Malaga er Alcazaba. Dette er en imponerende maurisk festning som daterer seg tilbake til 700-tallet. Du kan også besøke Málaga-katedralen som er kjent for sitt manglende sørtårn eller smake på delikatesser på det livlige markedet Mercado Central de Atarazanas.

Málaga-Costa del Sol flyplass, er den primære flyplassen som betjener sør-Spania og er en av hovedflyplassene for besøkende til regionen. Flyplassen ligger 11 km sørvest for Málaga sentrum, noe som gjør den til et effektivt knutepunkt for reisende som ønsker å utforske Costa del Sol og Andalusia-regionen. Dersom du har tid, kan du også kjøre på utflukter med leiebil.  Nærliggende byer er blant annet Granada som er kjent for det berømte Alhambra-palasset. Denne kjøreturen tar 1,5 timer. Marbella som er kjent for sine strender, marina og nattelive ligger også like i nærheten.