Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Zürich

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Zürich inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Leter du etter et godt tilbud på leiebil i Zürich? Det er praktisk å benytte leiebil som transportmiddel når man er på storbyferie i Sveits, og man har da dessuten mulighet for å ta spennende dagsturer utenfor byen. Sveits er en helårsdestinasjon, og byr på vakker natur, flott arkitektur og idylliske små alpelandsbyer. Husk å bestille leiebilen i god tid før avreise – da sparer du både tid og penger.

Zürich miniguide

Leiebil Zurich
Bilutleie Zurich

Zürich ligger i den nordlige delen av Sveits ved innsjøen Zürichsee, og har 380.500 innbyggere (2008). Byen er hovedstad i kantonen Zürich, og anses for å være landets viktigste økonomiske, industrielle og kommersielle sentrum. Den er også Sveits’ største by.

Fra Zürich har man fantastisk utsikt over de sveitsiske alper, og byen er rik på historie, arkitektur og kultur. I gamlebyen finner man de fleste turistattraksjonene – med gamle hus, krokete gater, butikker og antikvitetsforhandlere samt mange vakre fontener.

De mest populære severdighetene i Zürich er Operahuset fra 1891, konsertsalen «Tonhalle» fra 1895, kunstmuseet «Kunsthaus» – med malerier og skulpturer, Nasjonalmuseet med sin kulturhistoriske utstilling, Rietberg-museet – med utstilling av statuer og malerier fra bl.a. Asia, Afrika og Midtøsten samt St. Peterskirken – en av de fire største kirkene i gamlebyen, som er kjent for sin store urskive på klokketårnet.

For barnefamilier kan byen tilby attraksjoner som dyrepark, leketøysmuseum, sirkusmuseum samt parkområder og hager.

Flyplass

Zürich Airport (ZRH) ligger 12 km nord for sentrum, og er den største flyplassen i Sveits. Her finner man kontorene til en rekke anerkjente bilutleiefirmaer – deriblant Alamo, Avis, Budget, Thrifty, Enterprise, Europcar, Hertz, National og Sixt.

Trafikk

Sveits har et godt utbygd veinett med motorveier og landeveier som stort sett holder høy standard. Avstandene er dessuten overkommelige, og med leiebil har man de beste muligheter for å se mer av landet. Zürich er omkranset av 3 motorveier; A-1, A-3 og A-4. Leiebilene skal være utstyrt med et klistremerke (“Autobahn-Vignette”) som viser at man har betalt tollavgift or å kjøre på motorveiene. Uten klistremerke får man bot.

Fartsgrensen på motorveier i Sveits er 120 km/t, og på landeveier er fartsgrensen 80 km/t. Ved byer og tettsteder er grensen stort sett 50 km/t.

Promillegrensen i Sveits er 0,5, i motsetning til Norge som har 0,2 i promillegrense. Det anbefales likevel å være helt avholds når man skal kjøre bil.

Det kan være problematisk å finne ledig parkeringsplass langs gatene i Zürich sentrum, da disse ofte er reservert for beboere. Byen har imidlertid 10 parkeringshus tilgjengelig, og enkelte hoteller har dessuten gjesteparkering.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Zürich kan man ta kortere eller lengre bilturer, og det er svært populært for turister å besøke fjellet Uetliberg, som ligger 20 km sørvest for sentrum. Uetliberg måler 873 m.o.h. – og fra toppen har man fantastisk utsikt over Zürich og innsjøen Zürichsee. Her finnes også utsiktsterrasser og en restaurant.

Ønsker man en litt lengre biltur, kan man besøke den lille byen Rapperswil, som ligger 43 km sørøst for Zürich. Her finner man flere flotte severdigheter – deriblant byens slott fra 1200-tallet, sine rosehager samt et sirkusmuseum, som ble innviet i 1919.

En dagstur til byen Luzern med leiebil, kan også anbefales. Luzern ligger 52 km sørvest for Zürich, og har omlag 80.000 innbyggere. Byen befinner seg ved innsjøen Vierwaldstättersee, og den vakre gamlebyen med bymurene tiltrekker seg mange turister. Trebroen Kapellbrücke fra 1333 er en stor attraksjon i Luzern – i tillegg til rådhuset fra 1606 (som også har et museum). 15 km sør for Luzern ligger Pilatus-fjellet (2132 m.o.h.) – og her har man mulighet for å ta taubane opp til toppen av fjellet.