Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Damascus

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Damascus inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Damascus miniguide

Leiebil Damascus

Bilutleie Damascus

Damaskus ligger sørvest i Syria, og er landets hovedstad og største by med 1,7 millioner innbyggere (2008). Byen ligger 80 km øst for Middelhavet, på et platå – 680 m.o.h.

Damaskus er en av verdens eldste byer, og har lang historie som kultur- og handelssentrum for Midtøsten.

Byen har et subtropisk klima, med en årlig gjennomsnittstemperatur på +16,7 grader Celcius. Juli og august er de varmeste månedene.

Damaskus har flere turistattraksjoner og severdigheter. Den største er Gamlebyen, som er omgitt av en mur, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Innenfor murene finnes historiske bygninger, trange gater, basarer og moskeer – bl.a.Omayyade-moskeen fra år 705. Denne er en av muslimenes helligste bygninger. I gamlebyen ligger også den store middelalderfestningen Citadel Damascus.

I gamlebyen ligger Bibelens «Rette gate» – der en rekke bibelske hendelser fant sted. I enden av gaten ligger Ananias’ hus – hvor apostelen Paulus fikk synet igjen.

En annen populær severdighet i Damaskus er Nasjonalmuseet, som ble innviet i 1919 – med utstilling av flere arkeologiske og historiske gjenstander. Besøkende kan se bl.a. de 4000 år gamle skulpturene fra Mari, samt et eksemplar av Koranen fra 1200-tallet.

Damascus International Airport ligger 22 km sørøst for sentrum.

Norsk bokmål