Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Hamburg

Har du lyst å reise til Hamburg, og vurderer muligheten for å leie en bil under oppholdet? Det er veldig mange bilutleiefirmaer i denne byen, så dette kan du enkelt få til! De fleste utleiefirmaene ligger i nærheten av flyplassen, og de fleste bilene kan bestilles på forhånd via firmaenes nettsider. En enkel og grei prosess, med andre ord. Bilene kommer i tillegg i ulike prisklasser og varianter, som luksusklasse, økonomiklasse og familiebiler. 

Hamburg-guide

Leiebil Hamburg
Bilutleie Hamburg

Hamburgs historie strekker seg tilbake til 800-tallet. Byen var opprinnelig et lite handelsområde, men også svært sentral innen europeisk handel. Hamburg er lokalisert nord i Tyskland ved en stor havn, og strekker seg fra Elbe-elven til Nordsjøen. Denne eldgamle byen krysses av titalls, kanskje hundrevis av kanaler. Den har også mange grøntområder. I sentrum av byen ligger innsjøen Alster som er omgitt av båter og kaféer. Hamburg by har noen fremragende landemerker – blant annet 1700-tallets St Michael’s Church og kirkegården Ohlsdorf. 

Hamburg har rundt 1,9 millioner innbyggere, hvilket betyr at byen er nokså tett befolket. I tillegg er den et utmerket reisemål for en ferie. Akkurat som de fleste andre byer i Europa, går Hamburg gjennom fire årstider – vinter, sommer, høst og vår. Den beste tiden å besøke byen er absolutt om sommeren når det er varmt. Hamburg grenser til Altona i nord og Rosengarten City i sør. Byen har fremdeles de tradisjonelle tyske omgivelsene med de fleste hoteller og kaféer liggende langs sjøen, og her serveres tradisjonelle europeiske retter til lokale innbyggere og turister. 

  • Hamburg er et fantastisk reisemål 
  • Innbyggerne er veldig hyggelige mot turister 

Hamburg har mange kunstnere. Byen har for eksempel noen av de kuleste gatekunstverkene (graffiti) i Tyskland. Denne graffitien er noe mer enn den konvensjonelle gatekunsten. Gatekunsten gjenforteller historien om samfunnsprotester, Hamburgs piratlegender og urbane kunstbevegelser, for å nevne noe. Bortsett fra graffiti, har byen også mange unike butikker hvor du kan kjøpe unike ting. Du kan også få kjøpt suvenirer til å ha på rommet ditt, om du skulle være en samler. Kunst er faktisk et moment som gjør Hamburg mer unik enn sine jevnaldrende byer i resten av Europa. 

Hamburg er dessuten en stor aktør i fiskeribransjen i regionen, noe som gjør denne byen høyt elsket. To ganger hver uke avholdes Der Fischmarkt (et fiskemarked) i Hamburg. I tillegg til dette har byen også noen de største varehusene i verden. Her finnes lagerbygninger som står på eike-føtter. Allerede i 1800 var denne sonen også kjent som en frisone, og det var ingen skattlegging av solgte varer. Lagerdistriktet er faktisk på UNESCOs verdensarvliste. 

Utforsk med leiebil

I Hamburg er det flere steder du kan besøke i løpet av ferien. Et tips er Chilehaus Office Complex, en tietasjes bygning som er nærmest ikonisk med tanke på dens arkitektur som består av en blanding av moderne og gammel arkitektur. Det ble bygget i 1924 og er på UNESCOs verdensarvliste. Henry Sloman ville at det skulle ligne den typen skip han brukte til import av salpeter fra Chile. Chilehaus Office Complex ligger 11 kilometer fra det sentrale forretningsområdet, og dersom du drar direkte fra flyplassen tar det omtrent 35 minutter å kjøre. 

Du kan også besøke verdens største jernbanestasjon-modell med leiebilen din. Miniatur Wunderland ligger i distriktet Speicherstadt. Ryktene sier at dette er noe av det mest unike du kan få se når du besøker Hamburg. Byggingen av stasjonen startet i år 2000, og stasjonen har flere særegenheter. Noen av områdene jernbanen dekker inkluderer Østerrike, Venezia, Midt-Tyskland, Skandinavia, USA og Sveits. Avstanden er 13 kilometer, og det tar omtrent 40 minutter å kjøre dit. 

Planten un Blomen er et annet interessant sted å besøke, dersom du liker natur og spaserturer. Her kan du nyte idyllisk natur og parker. På Planten un Blomen kan du også se en vannlys-konsert. Du kan også kjøre til Stadtpark, hvor Hamburg Planetarium ligger. Dette er den største, offentlige fritidsparken i Tyskland. Avstanden fra Hamburg flyplass til Stadtpark er omtrent 5 kilometer. 

I Hamburg er det dusinvis av muséer for deg som liker design, arkitektur og moderne kunst. Kjør gjerne til et av de mange muséene for å få en tilfredsstillende kunstopplevelse. Du kan enten velge å besøke Prototyp og overvære en fremvisning av sportsbiler, eller så kan du besøke Panoptikum – et av de største voksmuséene i Tyskland. Hvis du er interessert i å lære om produksjon av sjokolade, bør du besøke Chocoversum. Kanskje du til og med kan få noen smaksprøver! 

Flyplasser

Byens flyplass som på tysk også kalles Flughafen Hamburg, er den eneste flyplassen i Hamburg by. Den er internasjonal og tjener mange passasjerer fra og til forskjellige deler av verden. Flyplassen ligger omtrent 5 km nord for sentrum, og fungerer som et knutepunkt for TUI fly Deutschland, Ryanair og Eurowings. Noen av leiebilfirmaene som tar hånd om turistene som ankommer via denne flyplassen er Alamo, Avis og Europcar. 

En annen flyplass du kan vurdere om du har tenkt å besøke Hamburg, er Flughafen Bremen. Denne flyplassen ligger omtrent 122 kilometer fra Hamburg. Hvis du velger denne flyplassen betyr det at du kanskje må kjøre helt til din endelige destinasjon. Også her er det mange bilutleiefirmaer som kan hjelpe deg, som for eksempel Flizzr, CARO, Keddy og Hertz. Du kan også ta buss fra flyplassen til Hamburg, om dette er noe du foretrekker. 

Det er forskjellige leiebil-typer å velge mellom, men dette avhenger av hvilken flyplass du velger å reise til. Hvilken biltype du får leie kan også avhenge av hvor lenge du trenger å leie den, samt personlige preferanser. Hvis du elsker å bli kjørt rundt, og ikke er veldig kjent i området eller ikke liker bykjøring, finnes det selvsagt andre løsninger også, som taxi eller buss Dette kan også være et flott alternativ dersom du ikke har førerkort som tillater kjøring i Europa. 

Trafikk

Veiene i Hamburg har formidabel standard, noe som gjør det ekstra kjekt å leie bil her. Det vil altså være både enkelt og behagelig å kjøre på veien når du leier en bil for å besøke favorittdestinasjonene dine. Så hvis målet ditt med å dra til Hamburg er å være turist og se deg rundt, trenger du ikke bekymre deg for en humpete tur. 

Hvis du kjører bil i Hamburg, er GPS-teknologi et godt tips, da det vil gjøre det å navigere mye enklere. Hvis bilen din ikke har GPS, kan du også bruke Google Maps. På den måten får du en detaljert beskrivelse av byens trafikkbilde, og du kan enkelt finne de korteste rutene til destinasjonen din. Det er også veldig viktig å være oppmerksom på fartsgrensene som gjelder på stedet du kjører. 

På motorveien anbefales du å kjøre i maksimalt 130 km/t, og i boligområder er fartsgrensen 50 km/t. Det vil være en hyggelig fornøyelse å kjøre i byen, hvis du følger alle trafikkreglene. Det er mange parkeringsplasser i området, så parkering trenger du ikke bekymre deg for. På flyplassen er det både betjent parkering og kortvarig parkering. Du kan også vurdere alternativet e-parkering.