Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Marburg

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Marburg inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Marburg miniguide

Leiebil Marburg

Bilutleie Marburg

Marburg ligger i den sentrale tyske delstaten Hessen – ved elva Lahn – og har omlag 80.000 innbyggere (2009). Den er av landets fire store universitetsbyer. «Phillipps-Universität» er det eldste protestantiske universitet i verden, og ble grunnlagt i 1527.

Gamlebyen er en av turistattraksjonene i Marburg, med sine mange vakre bygninger fra middelalderen. Her finnes også koselige caféer og butikker. Byen er ellers kjent for sine flotte middelalderkirker – spesielt «Elisabethkirche» fra 1235.

Slottet «Marburger Schloss» – som ligger på en høyde over byen – er kanskje den aller største severdigheten. Slottet ble anlagt som borg i perioden 1200 – 1400-tallet, og i dag tilhører deler av bygningen universitetsmuseet. Museet viser besøkende sin utstilling om byens kulturhistorie, og i tillegg arrangeres det ofte teaterforestillinger, konserter og kulturelle begivenheter her. Det finnes også en populær utendørskino i parken sommerstid.

Andre turistattraksjoner i Marburg er det gamle rådhuset fra 1527, kunstmuseet i universitetsbygningen (med en stor samling av malerier fra 1800- og 1900-tallet), en botanisk hage, en etnografisk samling, et mineralogisk Museum med utstilling av mineraler, edelsteiner og meteoritter – samt «Marburger Kunstverein», som viser utstillinger av samtidskunst.

På en høyde litt øst for byen ligger turistattraksjonen «Spiegelslustturm» – et 36 meter høyt observasjonstårn fra 1800-tallet – der besøkende får flott utsikt over byen og slottet. Stedet har café/restaurant.

Nærmeste flyplass er Frankfurt am Main Internasjonale Flyplass, som ligger 109 km sør for Marburg.

Norsk bokmål