Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Solingen

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Solingen inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Solingen miniguide

Leiebil Solingen

Bilutleie Solingen

Solingen ligger vest i Tyskland – i delstaten Nordrhein-Westfalen, og er en by med ca. 165.000 innbyggere (2008). Den har hatt bystatus siden tidlig på 1400-tallet – men det gamle middelalder-sentrum ble totalt ødelagt under allierte bombeangrep i 1944.

Solingen blir ofte kalt ”Knivbyen”, fordi den i mange år har vært kjent for sin fabrikasjon av kniver, sakser, barberblad  – og sverd. Sverdproduksjon foregikk det i stor stil her allerede i middelalderen, og to kryssende sverd preger fremdeles byvåpenet.

Solingens flotteste kirke er Sankt Clemenskirche – en katedral med dobbelt tårn, oppført i 1890-92 i nygotisk stil, etter modell av den berømte Kölner-domen.  Ellers er den mest kjente attraksjonen Schloss Burg(opprinnelig fra 1100-tallet), som ligger litt utenfor sentrum. Det er den største, rekonstruerte middelalderborgen i Nordhrein-Westfalen.

Blant byens museer er Deutsches Klingenmuseum det mest populære. Det er et spesialmuseum for sverd, kniver og stålbestikk i alle varianter. Den monumentale hovedbygningen er et tidligere kloster.

Nærmeste internasjonale flyplass er Köln/Bonn Flyplass, som ligger 33 km sør for Solingen.

Norsk bokmål