Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Wittenberg

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Wittenberg inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Wittenberg miniguide

Leiebil Wittenberg
Bilutleie Wittenberg

Wittenberg har ca. 50.000 innbyggere (2008) og ligger øst i Tyskland ved Elben – nærmere bestemt i delstaten Sachsen-Anhalt. Det offisielle navnet på byen er Lutherstadt Wittenberg, for det var her Martin Luther i 1517 slo opp sine berømte 95 teser mot avlatshandelen på kirkedøren til Schlosskirche. Sammen med Luthers fødeby, Lutherstadt Eisleben, har Wittenberg en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Wittenbergs aller mest berømte severdighet er Schlosskirche. Den ble oppført i 1489 – og har en særstilling i forhold til Martin Luther og reformasjonen på 1500-tallet. Flere kjente navn fra verdenskunsten knyttes også til Wittenberg – bl.a. Albrecht Dürer (1471-1528) og Luchas Cranach d.e. (1472-1551). Begge har bidratt til utsmykningen av Schlosskirche – og Cranachs gamle verksted og atelier – Cranach-Haus – er bevart, og er en av byens store attraksjoner. Også det klosteret der Luther var munk før han brøt med den katolske kirken – Lutherhaus (oppført 1504-1507) – er et populært besøksmål.

Av Wittenbergs mange andre historiske severdigheter må følgende nevnes: Det gamle rådhuset (1523), Stadtkirche (1400-tallet) og Melanchtonhaus (1536). Et spesielt byggverk av nyere dato er Hundertwasser-Schule – ferdigstilt i 1999 etter den verdensberømte ”natur”-arkitekten Friedensreich Hundertwassers tegninger

Nærmeste større flyplass er Leipzig/Halle Flyplass, som ligger 57 km sørvest for Wittenberg.