Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Wolfsburg

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Wolfsburg inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Wolfsburg miniguide

Leiebil Wolfsburg

Bilutleie Wolfsburg

Wolfsburg, med ca. 120.000 innbyggere (2008), ligger helt øst i den nordvest-tyske delstaten Niedersachsen. Til forskjell fra de fleste andre byer i Tyskland er den svært ”ung”. Den ble nemlig grunnlagt så sent som i 1938 – under Adolf Hitlers nazistyre, som et bo-område for de ansatte ved den nyetablerte Volkswagen-fabrikken. Opprinnelig var byens navn Stadt des KdF-Wagens, men det ble endret til Wolfsburg i 1946 – en oppkalling etter et nærliggende renessanseslott.

Og nettopp Schloss Wolfsburg, med en historie som går tilbake til begynnelsen av 1300-tallet, er en av byens fremste attraksjoner. Det finnes imidlertid også annen eldre arkitektur som stammer fra en periode flere hundre år før byen ble til – bl.a. Burg Neuhaus (fra rundt år 1400) og Schloss Fallersleben (1551).

Ellers er det, naturlig nok, moderne arkitektur som preger byen. Her må særlig Alvar-Aalto-Kulturhaus (1962) nevnes – tegnet av og oppkalt etter den verdensberømte finske arkitekten Alvar Aalto. Også Theater Wolfsburgs bygning, oppført i 1973, er et eksempel på modernistisk monumental-arkitektur.

Blant byens mange museer er det naturlig å særlig nevne Die Autostadt, som er både et museum og en opplevelsespark knyttet til Volkswagen-konsernet.

For øvrig er Wolfsburg kjent som en festivalby, der noen av de viktigste årlige evenementene er den internasjonale dansefestivalen Movimentos (april/mai), friluftskonsertene Jazz ’n’ More (juli/august), Gourmetfest (august/september) og et stort marked for kunsthåndverk i oktober.

Nærmeste internasjonale lufthavn er Hannover-Langenhagen Flyplass, som ligger 90 km øst for Wolfsburg.

Norsk bokmål