Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Budapest

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Budapest inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Når man planlegger en tur til Budapest, kan det å leie bil være en god måte å utforske byen og området rundt på egen hånd. Med en leiebil i Budapest får reisende friheten til å oppdage byens mange turistattraksjoner, fra det storslåtte parlamentet til de varme kildene og badene, i sitt eget tempo.

Budapest miniguide

Leiebil Budapest
Bilutleie Budapest

Budapest (1,7 millioner innbyggere i 2009) er Ungarns hovedstad, og ligger i den nordlige sentrale delen av landet –  på begge sider av elva Donau. Budapest er landets viktigste økonomiske, kulturelle og administrative sentrum. I tillegg er byen et viktig transportknutepunkt.

Budapest har mange universiteter og høyskoler, museer og kunstsamlinger samt mange vakre gamle bygninger, kirker og monumenter. I tillegg finnes botanisk og zoologisk hage. Byen er også kjent for sine mange helsebringende thermal-bad.

Budapest består v bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Bydelene har  forbindelse med hverandre via flere broer.

Parlamentsbygningen fra 1904 er en stor turistattraksjon i byen, og er en av Europas mest praktfulle bygninger i nygotisk stil. Også Slottet (som ligger på Buda-siden) er en populær severdighet. Dette var opprinnelig en middelalderborg fra slutten av 1500-tallet, som senere ble gjenoppbygd og utvidet i ny-barokkstil. I dag rommer Slottet en rekke viktige kulturelle institusjoner bl.a. Nasjonalmuseet og Bymuseet. Slottet står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Andre severdigheter i Budapest er bl.a. St. Stefan-kirken fra 1905 (byens største kirke), Fiskerbastionen fra 1895 og Millenium Square – med sitt imponerende monument.

Den internasjonale flyplassen Budapest Ferihegy Airport ligger 28 km sørøst for sentrum.

Flyplass

Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD), kjent som Budapest Airport, er den største flyplassen i Ungarn og et primært knutepunkt for reisende.. Ved ankomst finner du et utvalg leiebilselskaper som gir deg en rekke valgmuligheter for kjøretøy, fra kompakte biler til luksusmodeller.

Kjøretips med leiebil

Med en leiebil til disposisjon gir Budapest et godt utgangspunkt for å utforske Ungarn ytterligere. Reisende kan ta del i spennende utflukter til nærliggende byer og regionsrike omgivelser. Noen verdifulle destinasjoner inkluderer:

  • Esztergom: Kjent for sin imponerende basilika, er Esztergom en historisk by kun en times kjøretur med leiebil fra Budapest. Den tilbyr en rik kulturell opplevelse og grenser til Slovakia.
  • Eger: Eger er berømt for sine termiske bad, barokke bygninger og for å være hjertet av et berømt vinområde, omtrent to timer unna med bil.
  • Visegrád: En liten by med en rik historie, kjent for sin kongelige palassruin og panoramautsikt over Donau – en perfekt dagstur fra hovedstaden.
  • Szentendre: Denne kunstnerbyen ligger nær Donau, kjent for sine gallerier og museer, samt en sjarmerende gammel bydel. En tur hit tar under en time med leiebil.