Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Dallas

Har du noen gang drømt om å utforske de Amerikanske byene? I så fall bør Dallas være ditt første stopp! Byen bugner over av spektakulære attraksjoner som bare venter på å oppdages. Og, som bedre er; Dallas har flere bilutleieselskaper, som gjør det superenkelt å utforske på egenhånd i løpet av oppholdet. Denne guiden kommer til å ta for seg noen av byens spennende karakteristikker, samt morsomme ting å sette på aktivitetslisten mens du er der.

Guide til Dallas

Leiebil Dallas
Bilutleie Dallas

Dallas ligger i den Amerikanske staten Texas. Det er den største byen i Dallas fylke, og sprer seg utover i fylkene Denton, Collin, Rockwall og Kaufman. I 2018 var populasjonen i Dallas på over 1.34 millioner mennesker, og var dermed på niende plass på listen over USAs mest innbyggerrike byer. Men det er ikke bare størrelsen som gjør Dallas spennende; blandingen av moderne konstruksjoner, historiske bygninger og kulturelle goder gjør at byen også er hjemmet til flere nydelige landemerker og vakre attraksjoner som bare venter på å bli oppdaget. I tillegg er det verdt å nevne at byen ligger nær både Fort Worth og Arlington, med gode tilknytninger til resten av Texas og nabostatene. På denne måten er byen et flott utgangspunkt til å utforske USA videre. 

Byens historie er like spennende; Dallas ble nemlig opprinnelig bygget for å fasilitere togbane-konstruksjoner som, på denne tiden, ble utarbeidet gjennom regionen. Disse var satt i gang for å muliggjøre transporten av kveg, bomull og olje til nord- og øst-Texas. Det tok imidlertid ikke lang tid før transport-senteret fikk økende nasjonal innflytelse. Det var først og fremst utviklingen av de interstatlige motorveiene som bidro til veksten, ved at fire av USAs hovedveier krysser i byen. Den videre konstruksjonen av Dallas/Fort Worth internasjonale flyplass muliggjorde byens plass som handelsport, og startet det som nå har blitt et imponerende finansielt og industrielt sentrum. 

Som et resultat er økonomien variert, og inkluderer forsvar, informasjonsteknologi, telekommunikasjon, finansielle tjenester og transport. I tillegg til dette er det flere store selskaper og industrier i byen, inkludert ni «Fortune 500» selskaper. Dallas er på førsteplass på Forbes’ liste over «Best Place for Business and Careers» i Texas. Man finner derav også hovedkontorene til flere gigantbedrifter som Comerica, Atmos Energy, Mary Kay Cosmetics og Fossil i området. På tross av rollen som økonomisk smeltegryte er imidlertid levekostnadene moderate. Veksten i jobbmarkedet har fortsatt å stige de siste årene. 

Klimaet i Dallas, er på sin side kategorisert som fuktig og subtropikalt. Om sommeren er fuktig og varmt, særlig i juli og august. Temperaturen kan bli så høy som 41°C, men har en gjennomsnittstemperatur på 36°C i nevnte måneder. Om vinteren er været på den andre siden kjølig, med noen kalde perioder. Den første frosten kommer rundt november, og sesongen er som regel over rundt midten av mars. I deler av byen kan det komme snø i løpet av vinteren, men som regel bare for et par dager av gangen. Vår og høst er typiske overgangssesonger, med behagelig og moderat vær. 

Utforsk med leiebilen din!

En av de mer populære stedene å besøke i Dallas er Dallas Arboretum and Botanical Garden. Dette er en 66 måls hage (tilsvarer 267093 kvadratmeter), med prydede busker, sesongriktige blomster, flotte trær og imponerende plantesamlinger. Hagen brukes også til utendørsfestivaler, kunstutstillinger og konserter. Rundt 13.5 km fra hagen ligger også the Sixth Floor Museum at Dealey Plaza. Her finner man multimedia-utstillinger som viser USAs politiske klima på 1960-tallet, samt historiske artefakter brukt tidlig i det tyvende århundret. Å kjøre fra hagen til museet tar bare rundt 13 minutter. 

En annen fascinerende turistattraksjon i Dallas er Perot Museum of Nature and Science. Museet huses i et stilig og arkitektonisk mesterverk, delt opp i tematiske områder. Her kan man finne interaktive lærestasjoner, høyteknologiske visninger, en over 16 meter lang rulletrapp, og et 3D-teater. Hvis et besøk her gjør deg lysten på mer artistiske underverker, kan du reise én kilometer (3 minutter med bil) videre, til Dallas Museum of Art. Innenfor disse veggene bugner det av artefakter og klassisk kunst fra antikke Hellas, Egypt og Roma man kan beundre i timesvis uten å mettes. 

Dallas World Aquarium er også en spennende plass å besøke i løpet av besøket ditt. Akvariet huser diverse sjøliv, inkludert sjødrager, maneter, havskilpadder, rokker, hammerhaier og gigantiske abborer – for ikke å nevne flere frittflyvende fugler! En nærliggende plass å utforske er the Nasher Sculpture Center. Her finner man en samling av samtidige og moderne utendørsskulpturer. Senteret brukes også til konserter og forelesninger. Kjøreturen fra akvariet til skulptursenteret tar bare 4 minutter, da avstanden mellom ligger på 1,1 km. 

Flyplasser

Man kan nå Dallas via to kommersielle flyplasser: the Dallas Love Field Airport og the Dallas/Fort Worth International Airport. Dallas Love Field brukes bare til lokale flyvninger mellom Dallas og andre Amerikanske regioner. Her ender man derfor gjerne hvis man har hatt en foregående internasjonal mellomlanding. Dallas/Fort Worth er på den andre siden et internasjonalt knutepunkt, og listes som den 11. travleste flyplassen i verden. Populære destinasjoner herfra er blant er blant annet Tokyo, London og andre store Amerikanske byer. Begge flyplassene er imidlertid fullt operasjonelle og utstyrt med essensielle fasiliteter som minibanker og valutautvekslere. 

Dallas inneholder videre flertallige bilutleie-selskaper, som Enterprise, Europcar, Budget, Hertz, Exotic Cars og Sixt. Dette er utleieselskaper med globalt anerkjente navn, høy kredibilitet og gode omdømmer. Man kan leie hos hvilket som helst av disse utleieselskapene når man ankommer flyplassen, eller leie på forhånd via ønsket selskaps nettside. Vi vil imidlertid anbefale sistnevnte, da man enkelt kan legge til preferanser ved forhåndsbooking. 

Når man velger leieselskap burde man sette av litt tid til å gå gjennom deres vilkår og betingelser. Man burde også forsikre seg om at man har alle nødvendige dokumenter, inkludert førerkort. I tillegg til dette vil vi anbefale å inspisere bilen nøye ved mottakelse, for å forsikre seg om at den er i god stand, samt rapportere eventuelle eksisterende problemer før man starter leieperioden. 

Trafikk

Dallas’ veier er av god kvalitet og enkle å navigere. Man kan enkelt bruke GPS-lokalisasjons apper, da veiene har blitt oppdatert på alle større nettkart. Alle essensielle veianlegg, som gatelykter, skilt og trafikklys er også tilstedeværende. Som alle byer har man også rushtid i Texas’ storby; her er de mellom 06.30-8.00 og 16.30-18.00. Ved mulighet anbefales det å unngå kjøring i dette tidspunktet, da trafikken kan bli svært tett og ubehagelig. 

Fartsgrensene i Dallas avhenger av veiene. Dersom man kjører i typiske fotgjengerområder er den vanlige fartsgrensen 25 km/h (15 mph). Ved boligområder er den på 48 km/h (30 mph), og på motorveien 127 km/h (70 mph). Man må selvsagt være obs på fartsregulerende skilting i området man kjører i uavhengig av de typiske retningslinjene. Dallas har videre flere store og godt plasserte parkeringsanlegg. I noen deler av byen er også gateparkering tillatt.