Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Seattle

Vurderer du å dra til Seattle, men er usikker på hva du vil se eller gjøre der? Kanskje vil du dra litt lenger, men er usikker på prosessen rundt det å leie en bil? Frykt ikke! Vi guider deg til de beste stedene å besøke, hvor lang tid det tar å komme seg dit, og, selvfølgelig, hvor du kan leie bil fra. Se alt nedenfor!

Seattle-guide

Leiebil Seattle
Bilutleie Seattle

Seattle er den største byen i staten Washington i USA. Dette er en blomstrende metropol, med et innbyggertall på rundt 750 000 mennesker, og hjem til noen av de største navnene innen teknologi, som Amazon og Microsoft. Det kanskje mest kjente landemerket er utkikkstårnet «Space Needle», sett i 90-talls programmet Frasier, en fremragende påminnelse om at byen i 1962 huset Verdensutstillingen. Seattle har et ganske mildt vær hele året, men fra november til april (vinter og vår) regner det ofte mye. Det betyr at de fleste prøver å reise fra slutten av mai og godt inn i september. 

Som stat har Washington mange fine steder å besøke, foruten Seattle. Vær imidlertid oppmerksom på at Washington ikke er det samme som Washington D.C., da sistnevnte ligger noen dagers kjøring unna med bil! Mange av de nærliggende byene, slik som Spokane, Bellevue og hovedstaden, Olympia, tilbyr besøkende muligheten til å oppleve moderne arkitektur kombinert med fjell og innsjøer i omliggende landskap. Akkurat som Seattle i seg selv, vil du bli bortskjemt når det gjelder å finne på ting å gjøre og unike steder å besøke for å få en minneverdig ferie. 

  • Seattle er den største byen i staten Washington! 
  • Den er kjent for sin blomstrende teknologiske industri. 
  • Et fint sted å oppleve lokale markeder, kunst og live-musikk. 

Seattle har en ganske unik beliggenhet på vestkysten av USA like ved breddene til Lake Washington. Dette gir besøkende natur og landskap, som ellers i verden er vanskelig å finne sammen. Som fjerde største havn i USA, er Seattle et flott utgangspunkt for aktiviteter og en viktig åpningsport for amerikansk handel med Asia. Ettersom området er nesten helt omringet av vann, er det neppe noen overraskelse at byen også tilbyr den kanskje beste og ferskeste sjømaten i USA. 

Apropos mat, med de mange lokale spesialitetene vil du neppe bli overrasket over antallet matturer som er tilgjengelig. Disse lar deg oppleve utallige kulinariske godsaker på en dag. Noen turer gjøres sammen med en lokal kokk, hvor de velger dagens ingredienser, mens andre fokuserer på utvalget av etnisk mat tilgjengelig i byen. Om hjemmelaget øl er din greie, kan du glede deg over 250 ølbryggerier i staten, men unngå drikking og kjøring! 

Utforsk med leiebil

Om du skal besøke Seattle, vil du naturligvis se Space Needle. Dette er en helt ikonisk del av byens skyline. Fra Seattle-Tacoma International Airport er det 24 km, eller rundt 35 minutter med bil hit. Få tilgang til den beste utsikten over Seattle fra den nyoppussede utkikksplattformen. Om du vil se selveste Space Needle, anbefaler vi at du kjører til Kerry Park istedenfor. Oppe på Queen Anne Hill får du det beste utgangspunktet for å ta bilder av Seattles skyline. 

Pike Pace er et av de andre severdige stedene i Seattle. Rundt 30 minutter med bil fra flyplassen, kun 20 km unna, er dette stedet kjent for å ha vakre blomster året rundt. Dette i tillegg til å være en vugge for live musikk og masse gateselgere. Pike Place er et fint sted å kjøpe fersk fisk, men se opp for fisk som kastes over hodet på deg når du handler! 

Om du er så heldig å ha godt vær under besøket ditt, kan du alltids ta en kjøretur til Alki Beach. Denne stranden ligger bare 14 minutters kjøring unna sentrum, eller 12 km unna. Her kan du rusle en tur, eller leie en sykkel. Om du bare vil sitte og se på livet, finnes det en rekke restauranter og kaféer med utsikt til sjøen. 

Mindre enn 1,6 km unna sentrum, en kort 3-minutters kjøretur, finner du Seattle Art Museum. Bygningen er praktisk talt et kunstverk i seg selv med sin kurvede struktur og høye vinduer, for ikke å nevne veggmaleriene på utsiden. Inni finner du 25 000 gjenstander, som varierer fra skulpturer til malerier og hele installasjoner. Samlingen viser kunstneriske verker fra over 100 forskjellige kulturer i hele verden. Muséet arrangerer ofte undervisningsprogrammer, som et tilbud til unge besøkende. 

Flyplasser

Om du reiser fra andre steder enn USA, vil du mest sannsynlig lande på Seattle-Tacoma International Airport. Heldigvis er ikke flyplassen så langt fra byen, og ligger rundt 25 minutters kjøring unna – avhengig av trafikkforhold. Flyplassen i seg selv er en av de mest trafikkerte i hele USA, så du må være forberedt på venting om du reiser i høysesongen. 

Det anbefales å leie bil om du vil reise rundt i Seattle og nærliggende områder. Heldigvis har du 14 forskjellige utleiefirmaer å velge mellom på flyplassen. Enterprise er det mest kjente av bilutleiefirmaene, men alle holder åpent 24 timer i døgnet og tilbyr transferbuss til og fra flyplassen og deres kontorer utenfor flyplassen. 

Selv om Boeing Field International ikke lenger er byens offisielle flyplass, er den fortsatt i drift. Med bare to rullebaner er dette en mye mindre flyplass sammenlignet med Tacomas tre. Selv om det ikke høres ut som dette utgjør noen stor forskjell, har Boeing Field i underkant av en tredjedel av flytrafikken. Med det i tankene, og om du vil unngå lange køer, kan dette være et bedre sted å lande for deg, om du kan finne et flyselskap som lander der. De har også noen bilutleiefirmaer: Modern Aviation, Hertz, Kenmore Aero Service, Signature Flight Service og Go Rental. Bestilling gjøres online før ankomst. 

Trafikk

Å kjøre i Seattle er ganske behagelig, takket være byens innsats for å gjøre gatene sikrere for fotgjengere. De fleste av byens veier er delt i to kategorier, med arterielle veier (typiske veier delt med gul linje) og ikke-arterielle veier (mindre gateveier). Arterielle veier har nå en fartsgrense på 40 km/t, mens ikke-arterielle veier vanligvis har 30 km/t som fartsgrense, men det finnes noen skiltede unntak. 

Om du vil kjøre i Seattle må du være over 21 år, men i noen områder er aldersgrensen 25. Du må ha førerkort fra ditt hjemland så vel som internasjonalt førerkort. Det er også veldig viktig å tegne forsikring på bilen, og alltid ha med seg forsikringsbeviset. Du må også ha varseltrekant i bilen til enhver tid, slik statens lover krever, men dette er det bilutleiefirmaet som skal utstyre bilen med. 

Mens det er begrenset med gratisparkering i Seattle, finnes det mange parkeringshus rundt om i shoppingområdet som tilbyr parkering for rundt 60 kroner per time. Den gode nyheten er at dersom du reiser på en søndag eller på en helligdag, gjelder ikke vanlige parkeringsrestriksjoner. Veiene rundt byen er stort sett velholdte, noe som gjør kjøring til en komfortabel og trygg opplevelse, men vær oppmerksom på sykkelveiene langs mange av byens veier. En leiebil vil absolutt forbedre ferien din, og gi deg enkel tilgang til de beste stedene!