Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Melbourne

Går din neste reise til Melbourne? Hvis det er tilfelle, har du valgt et fantastisk sted å tilbringe ferien. Om du lurer på hvordan du kan utforske byen enkelt og effektivt uten å måtte forholde deg til kollektivtrafikk, er bruk av leiebil et godt alternativ. Det finnes flere rimelige utleieselskaper som er behjelpelige med å skaffe deg en bil for en god penge, og helt uten stress. Mange av disse er lokalisert i direkte tilknytning til flyplassen, noe som gjør det enda enklere for deg.

Melbourne-guide

Leiebil Melbourne
Bilutleie Melbourne

Melbourne er hovedstaden og største by i staten Victoria i Australia. Den har 5 millioner innbyggere, og består av en storby med 31 mindre regioner. For moro skyld kan vi nevne at innbyggerne kalles «melburnians» på engelsk. Melbourne har et vidt spekter av økonomiske interesseområder, og hovedområdene ligger innen finans, produksjon av varer, informasjonsteknologi, transport, utdanning, logistikk og turisme. Byen er hjem for en av verdens største gruveselskaper, BHP Billiton, i tillegg til andre store foretak med tanke på byens inntekter og kapital. 

Melbourne grenser til byen Sunbury i nordvest, Yarra Glen og Healesville i nordøst, og byen samt Beaconsfield i vest. Selv med økt kommersialisering av byen består den fortsatt av noen av de mest velkjente kulturelle institusjonene i landet, sånn som Melbourne Cricket Ground, the National Gallery of Victoria, samt Royal Exhibition Building – hvorav den siste er listet på FNs verdensarvliste. Utover dette innehar byen et bredt kulturelt tilbud i form av sport, muséer, kunst og teater i tillegg til mye annet. 

Allerede nå kan det hende du har noen gode idéer til steder å besøke under oppholdet ditt. Vi har allikevel noen tips til steder som du kanskje ikke har tenkt på enda, som er vel verdt et besøk. Først på lista er Federation Square. Denne plassen ble bestemt laget i 2002 til minne om 100-årsmarkeringen av landet, og har siden det vært en viktig del av byen, spesielt for turister med tanke på sightseeing og utforskning av byen. 

The National Gallery of Victoria (NGV) er også verdt et besøk. Dette muséet inneholder mer en 70 000 kunstverk fordelt på to ulike steder i byen. Disse verkene består av australsk kunst samt internasjonal kunst fra Europa og Asia. En av de særlig populære maleriene som finnes her er «Gråtende kvinne» av selveste Picasso. Bygningen er anerkjent for sin store hall som har et fargerikt glasstak. For å få god utsikt til å beskue dette, hender det at besøkende ofte legger seg ned på gulvet og titter opp. 

Utforsk byen med leiebil

Etter at du har ankommet Melbourne og leid deg en leiebil er du klar til å farte enkelt rundt uten forstyrrelser. Fra Melbourne kan du kjøre til Mount Evelyn, som ligger 45,2 km nordøst for byen. Regionen regnes som en forstad til Melbourne, og har mange parker, reservoarer og muligheter for sportsaktiviteter. Warburton Trail er en populær park brukt til blant annet turgåing og sykling. Den består av en sti som strekker seg mellom Lilydale og Warburton. 

En annen mulighet er å kjøre til Ferntree Gully, som ligger 30 km øst for Melbourne. Dette stedet ligger helt i utkanten av byen og oser av robust økonomi med jernbanetransport, kjøpesentre og idrettsanlegg. Det er også hjemstedet til personer som Pippa Black, Justin Huber og Michael Nakamura. Om du vil unne deg noe ekstra, burde du avlegge et besøk til kjøpesenteret for å utforske de mange restaurantene og kaféene, og prøve noen av deres delikatesser. 

Om du har tid, kan du også sjekke ut Moorabbin som ligger 19,2 km sørøst for Melbourne. Denne regionen har eksistert siden midten av 1960-tallet. Moorabbins kulturelle fokus er hovedsakelig på idrett og utdanning. Det bedrives også omfattende virksomhet innen transportnæring og eiendomsutvikling. 

Flyplasser

Det er flere store internasjonale flyplasser i området rundt Melbourne, hvorav den største er Melbourne Airport. Den tjener byen Melbourne med fire terminaler. Du kan finne ulike bilutleieselskaper direkte på flyplassen. Noen av disse er Alpha, Spendless og Hertz, som i mange tilfeller tilbyr online bestilling for å gjøre bestilling av leiebil enda enklere. 

En annen flyplass er Avalon, som er en av de travleste flyplassene i Australia. Den har en terminal som kan operere seks innenriksavganger per time. Flyplassen tilbyr også bilutleie fra blant annet selskapene Avis, Redspot og Europcar. Til flyplassområdet er det 1 500 tilhørende parkeringsplasser, et av-og påstigningsområde for bil, samt en taxitjeneste. 

I tillegg til de overnevnte flyplassene finnes Moorabbin Airport. Selv om flyplassen deler navn med en tidligere nevnt by i denne artikkelen, ligger den ikke i umiddelbar nærhet til byen med samme navn, siden flyplassen ligger nærmere Melbourne. Flyplassen har ulike utleieselskaper for leiebil som for eksempel Hertz og Budget. Når ferien i Melbourne er over, velger mange å ta turen videre til Sydney, Brisbane og Adelaide

Trafikk

Melbourne har et velfungerende veinett mye på grunn av høy industriell aktivitet i området, og du kan enkelt ta deg rundt til de ulike delene av byen ved å bruke disse veiene. Under normale forhold er det god flyt i trafikken, selv om dette kan endres drastisk under store arrangementer som for eksempel Australian Open. Den generelle fartsgrensen på hovedveier og gater i byen er 40 km/t. 

Før du begir deg ut på kjøretur må du huske på å sjekke med hotellet ditt om det er noen spesielle lover som må overholdes i området der du har planer om å kjøre. Det er også verdt å merke seg at det er gode parkeringsmuligheter i sentrum. Queen Victoria Market Parking, Mint Car Park og Lonsdale Street Car Park er noen av disse.